Wednesday, June 16, 2010

အပ်င္းေျပ တနဂၤေႏြ

အခုတေလာ အိမ္မွာ ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ခ်က္မစားျဖစ္တာ ၾကာၿပီ…။ ဒီတပတ္ေတာ့ ေမေမ ရန္ကုန္ကပို႕လာတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ မွ်စ္၊ ပုဇြန္ေၾကာ္ေတြ ေၾကာင့္ ဟင္းခ်က္စားဖို႕ရာ အေၾကာင္းဖန္လာပါတယ္…။ ဒီေတာ့ စိတ္အား လူအား တိမ္ျပာျပာ ေန႕တေန႕ ဆန္းေဒးေလးမွာ ပုဇြန္ေလးေတြကို ၾကက္သြန္အနီ ၾကက္သြန္အျဖဴ ဆီသတ္ၿပီး ျပန္ေၾကာ္… အဲဒီပုဇြန္ေၾကာ္ တခ်ိဳ႕နဲ႕ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေမႊ နဲ႕ မွ်စ္နဲ႕ကို ေရာေၾကာ္… ျငဳတ္သီစိမ္း ထည့္… ၿပီးေတာ့ နဲနဲ စပ္မယ့္ဟင္းေတြမို႕ အစပ္ေျပေအာင္ အရြက္စိမ္း ေၾကာ္ခ်က္တခုခ်က္ ျဖစ္ပါတယ္…။

ထမင္းစားဖို႕ ခူးခတ္ေနရင္း တစံုတခုကို သတိရသြားၿပီး စားေတာ့မယ့္ ဆဲဆဲလူေတြကို ဟိုး…….. စေတာ့ပ္ လို႕ အက်ယ္ၾကီးေအာ္… အိပ္ခန္းထဲကို အေျပးဝင္… လက္စြဲေတာ္ ႏွစ္က်ပ္ခြဲကို ယူ… အခ်ိန္ သံုးမိနစ္ေလာက္ယူၿပီး ဓါတ္ပံုနဲ႕ မွတ္တမ္းတင္ပါတယ္…။ စိတ္ကူးတုန္းကေတာ့ စားစရာေတြ လုပ္ေပးလိုက္တဲ့ ေမေမ့ကို ျပန္ျပမလို႕ပါ… ရႈမျငီးတဲ့ ခ်စ္သမီးေလးရဲ႕ လက္စြမ္း… ဘာညာ သာရကာေတြ ေရးၿပီးေတာ့ေပါ့ေလ…။

ဒီလိုနဲ႕ စားေသာက္ၿပီး အနားယူေနရင္း မီးပူတိုက္ရမွာေတြရွိေနတာကို အသာေမ့ထားၿပီး မ်က္ႏွာစာအုပ္ကို လက္ကေရာက္သြားတယ္… ျဖစ္ခ်င္ေတာ့ စားစရာေတြ တင္ထားတဲ့ စာမ်က္ႏွာတခ်ိဳ႕ကို ေရာက္အသြားမွာ… ေခါင္းထဲက မီးလံုးေလး ဖ်တ္ကနဲ လင္းသြားတယ္…။ ဒီတခါလဲ အိပ္ခန္းထဲကို အေျပးဝင္… လက္စြဲေတာ္ ႏွစ္က်ပ္ခြဲထဲက မွတ္ဥာဏ္ျပားေလးကို ယူ… ဒီလိုနဲ႕ သူမ်ားေတြလိုမ်ိဳး မ်က္ႏွာစာအုပ္မွာ တင္စရာ တည္ခင္းဧည့္ခံစရာ ဟင္းပြဲေလး ရခဲ့တယ္…။


ဒါတင္မက သူတို႕ေတြ ခ်က္ၾက ျပဳတ္ၾက စားၾကတုန္းက ကိုယ့္ကို မစားရ ဝခမန္း တက္ဂ္ထားၾကတဲ့ သူေတြ အားလံုးေရာ… ကိုယ္က စားေစခ်င္တဲ့ သူေတြ အားလံုးကိုပါ ကဲ… လာၿပီကြ ဆိုၿပီး တက္ဂ္လိုက္တယ္…။ တက္ဂ္တာမွ ကိုယ္က ေသေသခ်ာခ်ာ ေတြးေတာ စဥ္းစားၿပီး တက္ဂ္တာပါ…။ ဥပမာ… က်န္းမာေရး လိုက္စားတဲ့သူေတြ၊ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ေနတဲ့သူေတြကို အရြက္ေၾကာ္ခ်က္ဟင္း၊ မမခင္ဦးေမတို႕ အကိုၾကီး ကိုေအာင္သာငယ္တို႕ကိုေတာ့ လူၾကီးေတြမို႕ ေလးေလးစားစားနဲ႕ ပုဇြန္ဟင္း၊ ေမာင္ငယ္ ညီမငယ္ေတြ ကိုေတာ့ လူငယ္ၾကိဳက္ ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္… စသျဖင့္ ေရြးခ်ယ္ၿပီးေတာ့ကို တက္ဂ္တာပါ…။


အဲ… အဲဒီလို တက္ဂ္ၿပီး တမိနစ္ေတာင္မျခား ေကာ္မန္႕ေတြ ဝင္လာပါေတာ့တယ္…။ ထိပ္ဆံုးက ကြ်န္ေတာ္ကေတာ့ ပန္ပန္ ျဖစ္ပါတယ္… သူကလဲ သူခ်က္တဲ့ ဟင္းစပ္ကို အခုလို ေရးျပပါတယ္…။ (ဘုရားေရ… စားခ်င္စရာ ေကာင္းလွပါဘိ…)

Pandora ပန္ဒိုရာ
တို႕အိမ္မွာက ၾကက္သားဗူးသီး၊ ငါးေၾကာ္၊ ျမင္းခြာရြက္သုတ္၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း၊ ငါးပိေထာင္း…

ဒီလိုနဲ႕ သူ႕ေနာက္မွာ ေတာက္ေလွ်ာက္တက္လာၾကတဲ့ ေကာ္မန္႕ေတြ၊ ၿပီးေတာ့ တေယာက္နဲ႔ တေယာက္ အျပန္အလွန္ ေရးၾကတာေတြနဲ႔ တခဏအတြင္းမွာ စုစုေပါင္း ေကာ္မန္႕ ၆၀ ေက်ာ္သြားပါတယ္…။ ကိုယ္လဲ ေမာ္နီတာကို မ်က္ႏွာက မခြာႏိုင္ တခ်ိန္လံုး ပါးစပ္မပိတ္ႏိုင္ေအာင္ကို ရယ္ေနရေတာ့တာ... တကယ့္ကို တနဂၤေႏြ အပ်င္းေျပပါပဲ…။

အဲဒီ့အေၾကာင္းကို မမခင္ဦးေမက သူ႕ပိုစ့္မွာ ထည့္သြင္း ေရးသားလိုက္တဲ့အခါမွာ အဲဒီထမင္းပြဲနဲ႕ ေကာ္မန္႕ ၈၀ ေက်ာ္ကို ျပပါလို႕ ေကာ္မန္႕မွာေရာ စီေဘာက္စ္မွာပါ ေမးလာၾကပါေတာ့တယ္…။ ဒါေၾကာင့္ ေတာင္းဆိုထားၾကတဲ့ ေသာတရွင္မ်ားကို ခ်စ္ခင္စြာနဲ႔ ဒီပိုစ့္ေလးကို ေရးပါတယ္...။ ပိုစ့္သိပ္ရွည္သြားမွာစိုးလို႕ ေကာ္မန္႕ေတြ အကုန္လံုးေတာ့ ကူးမေရးႏိုင္ေတာ့ပါ…။ ေပ်ာ္စရာေကာ္မန္႕တခ်ိဳ႕တဝက္ကို လူစံုေအာင္ ေရြးၿပီး တင္လိုက္ပါတယ္…။ အခ်ိဳ႕က နာမည္ရင္းေတြ နာမည္ဖ်ားေတြနဲ႔ဆိုေတာ့ ေကာ္မန္႕ မွာပါတဲ့ နာမည္ေတြကို ဒီအတိုင္းပဲ တင္လိုက္ပါတယ္…။ သူ ဘယ္သူ ဘယ္ဝါ ဆိုတာသိခ်င္ရင္ တိုးတိုးတိတ္တိတ္ ေမးႏိုင္ပါတယ္…။ ကာယကံရွင္ ခြင့္ျပဳရင္ ေျပာျပပါ့မယ္…။

Khaing Su Latt
မမသက္ေဝရဲ႕ အပ်င္းေျပ တနဂၤေႏြက မီးမီးကို ရန္စေနသလိုပဲ း(
အဲ့ဒါေတြအားလံုး ၾကိဳက္တယ္ဆိုမွ ၊ ခ်က္လဲခ်က္တတ္ဘူး ဆိုေနမွ ဟီးးးးးးးးးး
ရက္စက္ခ်က္ေတာ့ ကန္းကုန္ပဲ T.T

MaMon Mon
အကုန္ စားခ်င္တယ္။ ဒါနဲ႕ အမ ေဘာလုံးပြဲမကုိက္ဘူးလား။ :P

Myo Aung
ကေန႔ေတာ့ အပ်င္းေျပ မိုးေအးတာနဲ႔ ရခိုင္မုန္႔တီခ်က္စားတယ္ဗ်ာ

May Lay
ပုခၽြန္ဆိတ္ေလးေတြ စားခ်င္လုိက္ထွာ ဒီမွာပုခၽြန္ေတြကအရသာမရွိဘူး း((

မက္ မြန္
တို႔အိမ္မွာ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ကုိ ယိုးဒယားစတိုင္လ္ခ်ဥ္စပ္ေလး ေၾကာ္တယ္။ မိႈနဲ႔မုန္ညင္းေၾကာ္၊ ဗမာရမ္းဟင္းခ်ိဳ…

Khin Oo May
ပုဇြန္တစ္ထုတ္လုံးအသံုးခ်နည္း. (မနာလုိသူတစ္ဦး)
ဆီမ်ားတယ္ ေရဝပ္တယ္။ ေၿခာက္တယ္ ညွင္းညွင္း…
ဘာကင္မရာနဲ႕ ရိုက္တယ္ဆိုတာ ထည့္ေျပာမွ ျပည့္စံုမယ္
(ေစတနာရွိသေယာင္ တြန္းပို႕သူ)

Thet Wai
ဝိတ္ခ်ေနတဲ့သူ၊ ဝိတ္ခ်သင့္တဲ့သူနဲ႕ က်န္းမာေရး လိုက္စားသင့္တဲ့သူေတြကို အရြက္ေၾကာ္ခ်က္မွာ Tag ထားတယ္... အပြက္ေတာ့ ခံရေတာ့မယ္ထင္တယ္... း))

Khin Oo May
ကြိဳင္ဘဲ ေခတ္မွီေအာင္ဝင္ေၿပာဦးမွ..
ပုဇြန္ မုန္လာဥ ဒန္႕ဒလြန္ ပဲၿပားပဲ႔ပင္ေပါက္ ကန္ဇြန္းဥ ဝယ္ျပီး ညက မအိပ္ေသာေႀကာင့္ ေခါငး္ကုိက္ၿပိး မခ်က္တနိုင္ေသးေရြ႕ ပလာတာဝယ္စားၿပီး မေလးထမင္းၿဖင့္ ညားသြားသူ။
ပန္ဒုိရာက ၿမန္မာေသြးမ်ားတယ္။ ကုိကုိဒီဘီက.. အင္း.. ဘယ္သူခ်က္တာလဲ
မြန္ကေတာ႕တီလုပ္ေသြး နည္းနည္းပါပံုဘဲ။ ဗမာရမ္းဟင္းခ်ိဳဆုိတာ ဘာလဲ။ ငါမုန္႕ေႀကာက္က ငါးမုန္႕ေႀကာ္ေပါ႕ ဘယ္လုိခ်ဥ္စပ္ၿဖစ္သြားတာလဲ ။ ပန္ဒုိရာ ဟင္းကုိ ထပ္ခါတစ္လဲလဲဖတ္ေနမိတယ္။

မက္ မြန္
ေဒၚေဒၚခင္ဦးထုံ.. တရုတ္ေသြးတစ္စက္မွ မပါတာ။ ဒီတစ္ခါ စိတ္ရွည္ရွည္ထား ရွင္းျပမယ္။ စာရြက္သြားယူၿပီး ေသခ်ာမွတ္ေနာ္။ tom yam ကို ဗမာစတုိင္လ္နဲ႔ခ်က္ေတာ့ ဗမာရမ္းေပါ႔ေလ.. သုိ႔ေသာ္ ရမ္းခ်က္တာမုိ႔ ဗမာရမ္း။ ငါးမုန္႔ေၾကာ္ ခ်ဥ္စပ္ဆုိတာ ဒီလိုမ်ိဳးေျပာတာပါ။ http://thestar.com.my/archives/2009/7/15/central/m_13fish.jpg

ဂြမ္း ပံု
ယေန႔ကား ၾကာသပေတးနံ ေခတ္စားေသာေန႔ ျဖစ္ေတာ့သကိုး၊ ပုဇြန္ဆီျပန္၊ ပုဇြန္ခ်ဥ္ေပါင္မွ်စ္ေၾကာ္၊ အရြက္ေၾကာ္ခ်က္မွာလည္း ပုဇြန္ေတြ႕တယ္။ အဲဒါ ဗူးညြန္႔ေတြလား အစ္မ..။

Thet Wai
ဂြမ္းပံု... အင္း... ပုဇြန္ေတြ လႊမ္းမိုးေနတယ္ေနာ္... အရြက္စိမ္းက China Puay Leng ဆိုတဲ့ အရြက္ပါ.. ႏူးညံ့တယ္... Hot Pot ထဲ ထည့္စားၾကတာ ေတြ႕ဖူးတာပဲ... း))

Khin Oo May
မသိပါဘူး ငါးမုန္႕ေႀကာ္ခ်ဥ္စပ္ဆုိေတာ႕သိတဲ႕အတုိင္ တဂ်ြမ္းရ်ြမ္း ကုိက္စားရတဲ႕ ပါပလာလုိ႕ ငါးမုန္႕ေႀကာ္မွတ္လုိ႕ အဲဒါကို ဘယ္လိုခ်ဥ္စပ္ခ်က္မွာလဲစဥ္းစားလုိ႕ကို မရတာ။ စူပါထံု..။

ေကာင္း ကင္
အိမ္မွာ အသုတ္စံု လုပ္တယ္.. ျပာ ဗိုက္ေအာင့္ေနလို႔ အစပ္ေတြ စားလို႔ မရေသးလို႕.. း(
ကိုကိုဒီဘီ တို႕ မုန္႕တီေတာင္ သြားမစားနိုင္ဘူး..

Thet Wai
အိမ္ေဝးတာ နာတယ္ ျပာရယ္... (အလဲ့... မိုက္ေနေရာ...)

Khin Oo May
အီတလီေကာင္ေလးေတြကေတာ႕ေခ်ာတတ္တယ္ ဘယ္အခ်ိန္လဲသက္ေဝ. နီးရင္လက္တုိ႕ေပးပါ။ အသက္ႀကီးလာေတာ႕ဂလုိေပါ႕. ႀကက္အိပ္ ႀကက္နုိး. ပန္ဒုိရာေပ်ာက္သြားတယ္။ ေမွ်ာ္လုိက္ဦးမယ္။

မက္ မြန္
ပန္ဒုိရာ.. အုိင္စီးယူ... အဲလိုႏွႈတ္ဆက္ရမယ္။ အခု ငွက္သြားဖမ္းေနတယ္ ထင္တယ္။

Thet Wai
ပန္ပန္... ဖဘမွ သင့္ကို အလိုရွိသည္... ေရာက္ရာအရပ္မွ အျမန္ျပန္လာပါ.... း))

Steve Evergreen
ဟင္းေတြက decent ျဖစ္တယ္

Aung Tha Nge
ေဟး... တို႕ ဆီမွာေတာ့ ... ဒန္ေပါက္... မုန္႕ဟင္းခါး... ဝက္သားတုတ္ထိုး... အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ... နဲ့႕... အင္းသားဟင္း... ကြယ့္... ညည္းတို႕ေတြကို... သနားတယ္... း) ဒီဇီြဘီ သတင္းေထာက္ၾကီး ကိုယ္တုိုင္ ခ်က္တာကြယ့္...

Aung Tha Nge
ေလာဆယ္ ... အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ စားေနသကြယ္... ကင္မရာ ေပ်ာက္ေနလို႕... ဒါ့ပံုေတာ့ ရိုက္ မေပးလိုက္ဘူး... ပဲေက်ာ္ကလည္း ေကာင္းမွ ေကာင္း... း) ဝက္သားတုတ္ထိုးေတြေတာ့ က်န္ေနေသးတယ္... စားခ်င္ရင္ ေျပာ... ဝက္တေကာင္လံုးကို တုတ္ထိုး လုပ္ထားတာကြယ့္... နွာေခါင္းေတာင္ပါတယ္... မွတ္ကေရာ...

Khin Min Zaw
အပ်င္းေျပတနဂၤေႏြ ဆိုေပမယ့္ တုိ႕ကေတာ့ ခ်င္းမိုင္မွာ အပ်င္းမၿပိဳင္ပဲ ေခြေခါက္ကာ ေနတာပဲ။ သူမ်ားခ်က္ေကၽြးတာေတြ စားလို႕။ (ငါးပတ္ေမႊ၊ ဆူးပုတ္ရြက္ခတ္တဲ့ ပဲဟင္းခ်ိဳ၊ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္၊ ငါးပိရည္ ကိုယ္တုိင္ေဖ်ာ္ နဲ႕ သရက္သီးစိမ္းတို႕စရာ)
(ဟမ္းးး ဘာရမလဲ)

Moon Lay
ဟင္... ေနာက္က်သြားျပီ တနဂၤေႏြေန႔ေတာင္ ကုန္ေတာင္မယ္..
ခုပဲ သူမ်ားကေလးေမြးေန႔မွာ ၾကက္သားပလာတာ သြားစားျပီး ျပန္လာပါတယ္.. မီတဲ့ေနရာက လုိက္တာ

Thet Wai
အမ မခင္မင္းေဇာ္..... ငါးပတ္ေမႊ... း((
မြန္းေလး... မီရာ အခ်စ္နဲ႕ လိုက္ခဲ့ပါ... း))

ေရႊ သန္႕
အကုန္ႀကိဳက္... အကုန္ႀကိဳက္... :))

Nan Thandar Soe
တဂ္ထားတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ မမသက္ေ၀။ း)
@မက္မြန္... အီတလီအားေပးတာျခင္းတူလုိ႔ add ထားတယ္ေနာ္။ း) အီတလီပြဲၾကည့္ၿပီး ေနာက္ေန႔ MC ယူမလား စိတ္ကူးေနတယ္။ ဟဲ...ဟဲ..။ :D
@မမKOM, အီတလီေကာင္ေလးေတြ ေခ်ာ၍ အားေပးျခင္း မဟုတ္ပါ။ အားေပးမိတဲ့အသင္းက ကစားသမားေတြ ေခ်ာ၍ ေနျခင္းသာ ျဖစ္ပါသည္။ ;)

Khin Oo May
ငါးပတ္ေမႊ... း(( ရနံသစ္မွာရတယ္ ဘာမွ အားမငယ္နဲ႕သက္ေဝ အစ္မ ဝယ္စားေနက်.
ဆူးပုတ္္ရြက္နဲ႕ပဲလဲ ၿမန္မာဆုိင္မွာရွိတယ္။ သရက္သီးစိမး္လဲရွိတယ္ အိမ္မွာမရွိတာတစ္ခုဘဲ။
ဘရက္ဒယ္ကေနဆငး္ခဲ႕ပါ ဘတုတ္ကုိ… ေကာင္းကင္
ေသြးေတြေတာ့ တိုးေတာ့မွာပဲ ATN…
ၾကက္သား ပလာတာ.. အိမ္း…

Naw Phaw
က်န္းမာေရး လိုက္စားသင္႔တဲ႔သူ စာရင္းထဲပါသြားတာ ေက်းဇူးပါေနာ္...
ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္နဲ႔ ပုဇြန္အိုးကပ္ေလး မိုက္တယ္... အရြက္ေၾကာ္ခ်က္ကေတာ႔ က်န္းမာေရးအတြက္ေပါ႔ေနာ္...

Thet Wai
ဟုတ္တယ္ ျပာျပာ... West ကို ေျပာင္းလာခဲ့ပါ...
အဲ.. ပလုတ္တုတ္... Rose ကို ေနရာခ်ေပးတာ မွားတြားဘီ... ေနာက္တခါက် ေသေသခ်ာခ်ာ ၾကည့္ၿပီးခ်ပါ့မယ္...

Avo Ca Do
အမသက္ေ၀ ၾကိဳက္တယ္ တီကြန္ ဒါၾကိဳက္တဲ့ထဲပါတဲ့ အစားစာၿဖစ္ေနလို့ပါ ဟီးး
အားက်မခံၿပန္ၾကြားသြားမယ္ ဒီေန့ nasi lemak ၀ယ္စားတယ္

Khaing Su Latt
မမသက္ေဝရဲ႕ အပ်င္းေျပ တနဂၤေႏြက စည္ကားလိုက္ေလျခင္း း)

Mae Win Naing
နွိပ္စက္တယ္.. အဲ့ဒီပုဇြန္ဆိတ္က my favourite food!! ပုိ႔ေပးပါ မမသက္ေဝ

Thet Wai
အခုေလာေလာဆယ္ေတာ့ ဓါတ္ပံုေလးပဲ ၾကည့္ထားပါ ေမ... အခါအခြင့္သင့္တာနဲ႕ ေလဟုန္စီးပီး လာပို႕ေပးမယ္... ဟုတ္ၿပီလား... း))

Nan Thandar Soe
ညီမ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ႀကိဳက္တာ ဘယ္လုိမ်ား သိသေနာ္။
ေန႔လည္က မႈိကင္စားရတယ္။ ညေန ၾကက္သားသုပ္နဲ႔ ၾကာဇံဟင္းခါး.. ခုပဲစားၿပီးတယ္။ း)

Moe Cho Thinn
အစားအေသာက္စုံေအာင္ ခ်က္စားတာ ဘာမွ မေျပာၾကပါနဲ႔ေတာ႔...။
ဘဲဥသမားကို ၾကင္နာပါ။ :(

Victor Feng
message မဟားဒယားဝင္လာလို႔ လန္႔ေတာင္သြားတယ္..
လက္စသတ္ေတာ့ သူကိုး.. ညႇင္းညႇင္း

Pe Ti
အမကေတာ့လုပ္ၿပီ... ကန္စြန္းရြက္ကိုမွ တက္ရတယ္လုိ႔... :P
ေနာက္တခါဆုိ လွမ္းသာေခၚလိုက္ ၅မီနစ္အတြင္းအေရာက္လာမယ္ :P

Vistaz Aung
ဗိုက္ဆာဒယ္

Pandora ပန္ဒိုရာ
ဟီး.. အလိုရွိေနတာ အခုမွသိတယ္... ကုန္တြားပီ.. ေခ်ာဒီး…

ကဲ… အပ်င္းေျပ တနဂၤေႏြ… သက္ေဝရဲ႕ ထမင္းပြဲ အေၾကာင္းကေတာ့ ဒါပါပဲ…။ ေနာင္ကိုလဲ အခါအခြင့္သင့္ေလတိုင္း (ထမင္းဟင္း ေသေသခ်ာခ်ာ ခ်က္စားျဖစ္ေလတိုင္း) အခုလို တနဂၤေႏြ အပ်င္းေျပေလးေတြ လုပ္ပါအံုးမယ္…။ မ်က္ႏွာစာအုပ္မွာ တေပ်ာ္တပါး အားေပးခဲ့ၾကတဲ့ ကြန္မန္႕ပိုင္ရွင္မ်ားကို ေက်းဇူးအမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္…။ မ်က္ႏွာစာအုပ္မွာ မရွိလို႕ အားမေပးလိုက္ရတဲ့ အေပါင္းအသင္းေတြကိုလဲ ဒီတခါေတာ့ ဒီေနရာမွာ တက္ဂ္ၿပီး ဧည့္ခံေကြ်းေမြးတယ္လို႕ သေဘာထားေပးေပါ့ေနာ္… ။

ခ်စ္ခင္စြာျဖင့္




26 comments:

  1. facebook မွာ ေနာက္က်ေပမယ့္ ဒီမွာ က်ေနာ္ အရင္လာစားတယ္ ပိုတာေတြ ခ်ိဳင့္ထဲထည့္သြားတယ္ ေနာက္က်တဲ့သူေတြ ပန္းကန္ေတြသိမ္းလိုက္ေတာ့ေနာ့္ း)

    အန္ကယ္ေအာင္ ၊ ဂ်ီေတာ္ ခင္ဦးေမ တို႕လို လူၾကီးေတြကိုမရိုမေသေျပာသြားတာ ဟိဟိ

    ReplyDelete
  2. ဒီတခါေတာ့ ဖူးလ္ဗား႐ွင္းနဲ႔ ႏိွပ္စက္တယ္ေပါ့ေလ....

    ReplyDelete
  3. ေၾသာ္.... အျပစ္ကင္းတဲ့ ခ်စ္တနဂၤေႏြေလးဟာ
    ခ်စ္ျခင္းေတြ မေဝႏုိင္ဘဲ
    မွ်စ္ဟင္းေတြ ေပကုန္ရၿပီေပါ႔ေလ...

    (ေလးမြန္၊ ေထြးမြန္တုိ႔ ဦးေလး ေမာင္ေမာင္ဇာရဲ႕ ဒုိင္ေၾကာင္ေလးကုိ အခါအခြင့္ သင့္လုိ႔ ထုတ္သုံးလုိက္ပါတယ္။)

    ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႔ မွ်စ္နဲ႔ေၾကာ္တာဟာ တကယ္ေတာ့ ဘယ္အခ်ိန္စားစား ခံတြင္းကုိ ၿမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတခြက္ပါပဲ။ အေတြးနဲ႔ေတာင္ သြားရည္ယုိေစပါတယ္။ သုိ႔စင္လ်က္ ဓါတ္ပုံ တကူးတက ႐ုိက္ကူးျပသကာ ႏွိပ္စက္တတ္ေသာ အၾကင္ သက္ေဝအား သိပၸံေမာင္ဝ ေလသံႏွင့္ ဆုိရေသာ္ “အလြန္ညစ္ေသာ သက္ေဝ ပါတကား” ဆုိရမယ္ ထင္ပါရဲ႕ ။ း-)

    ေရးေနရင္း တံေတြးကုိေတာင္ ဂလုကနဲ မ်ဳိခ်လုိက္မိပါတယ္။ း-)

    ReplyDelete
  4. အက်ယ္ၾကီးပါခင္ဗ်ာ

    ၾ မဟုတ္ပါ

    ထပ္မံ မေနတတ္မထိုင္တတ္သူတဦး

    ေက်းဇူးတင္ဖို႕ မလုိပါ

    ReplyDelete
  5. ေမာင္မ်ိဳး... ပိန္ပိန္ေလးဆိုေတာ့ ဝလာေအာင္ မ်ားမ်ားစားသြားပါ...

    ခ်စ္ၾကည္... အဟဲ.. တခါတေလပါ... ႏွိပ္စက္တယ္လို႕ မျမည္ေအာင္ တကယ္ခ်က္ေကြ်းပါ့မယ္... တရက္ေလာက္ ခ်ိန္းပါ...

    ကိုေပါေရ... ေလးမြန္ ေထြးမြန္ေတြ ခုထိ မေမ့ေသးပဲကိုး...
    အိမ္ခ်င္းနီးရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ လာပို႕ေပးပါတယ္... အပ်ံသင္သြားတဲ့ ခိုေလးရဲ႕ ေနရာေလးကို ၾကည့္ရင္းနဲ႕ေပါ့... း))

    အေနအထိုင္မတတ္သူေရ...
    ေသေသခ်ာခ်ာ စဥ္းစားၿပီးမွ မွားေရးလိုက္တာ... အဟိ...
    ေက်းဇူးကေတာ့ တင္ပါရေစ... ဒါမွလဲ ေခတ္မွီမွာ မဟုတ္ထား...
    ကိုေပါ ၾကားရင္ေတာ့ အလြန္ညစ္ေသာ သက္ေဝ ကေန
    အလြန္ညစ္ၿပီး အလြန္ေခတ္မွီခ်င္ေသာ သက္ေဝ လို႕ နာမည္ေပးမယ္ ထင္ရဲ႕ေနာ္... း))

    ReplyDelete
  6. မေက်နပ္ဘူးကြ... ဘယ္ုတုုန္းက ခ်က္မွန္းလဲ မသိ..
    မပါရလိုု႕.. ငိုုေနတယ္.. း((

    ReplyDelete
  7. ေနာက္တေခါက္ထပ္ေငးခြင္႔ရသြားတာေပါ႔... သြားရည္ေနာက္တေခါက္ထပ္က်ေအာင္ လုပ္တယ္...

    ReplyDelete
  8. ဓာတ္ပံုကို ေသခ်ာပံုၾကီး ခ်ဲ႕ ၾကည္႕သြားပါတယ္။ ၃ခါ ပံုၾကီးခ်ဲ႕ ၾကည္႔ပါတယ္။ ၃ခါ သြားေရက်သြားပါတယ္။
    အိမ္မွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေရာ ပုဇြန္ေတြေရာရွိတယ္။ မနက္ၿဖန္ အဲဒီ႔ပံုထဲက အတိုင္း တူေအာင္ကို ေၾကာ္စားဦးမွာ ...မရဘူး ... စိတ္ၾကီးတယ္ ... း)

    ReplyDelete
  9. အပ်င္းေျပ တနဂၤေႏြ အေၾကာင္းကို. . .
    အဟုတ္ထူး တဲ႔ ဗုဒၶဟူးေန႔မွာ လာဖတ္သြားတယ္ဗ်ာ. . .
    ရွလြတ္. . . .ေတာက္ . . .ေတာက္. . .

    ReplyDelete
  10. ေအာ... မသက္ေ၀ရဲ႕ နာမယ္ေက်ာ္ ထမင္းပြဲဆိုတာ ဒီလိုကိုး...
    ေတြ႕ခြင့္ရတာ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...
    စားခြင့္ပါရရင္ ပို ေက်းဇူးတင္ပါမယ္...

    ReplyDelete
  11. ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္မွ်စ္ေၾကာ္၊ တကယ္စားရရင္ေကာင္းမယ္၊

    ReplyDelete
  12. အားက်မခံ ဒီ တနဂၤေႏြမွာ မုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္စားမွာ . ..ငါးၾကင္းဆီသတ္ေတြကို ရန္ကုန္က သယ္လာတယ္။ အိမ္နီးရင္ေတာ့ မသက္ေ၀ စားဘို႔ လာပို႔ခ်င္သား ... ေစတနာေတြ ...

    ReplyDelete
  13. ကြန္မန္ ၈၀ ေက်ာ္တဲ့ အစ္မသက္ေဝရဲ့ ပို့စ္ ကိုဖတ္ခ်င္လိုက္ရတာ
    ဖတ္ရေတာ့မွ ကိုယ့္လည္ပင္းကို ျကိုးကြင္းစြပ္ မွန္းသိရေတာ့တယ္
    ခ်က္စားရမွာပ်င္းလို့၊သိပ္လည္းမခ်က္တက္လို့ ေခါက္ဆြဲျပုပ္စားေနတာ
    တပတ္ေက်ာ္ျပီ။အဲဒီဟင္းေတြစားခ်င္လိုက္တာ.... E.......

    ReplyDelete
  14. စားခ်င္ရင္ခ်က္ေပါ႕။

    ReplyDelete
  15. ပုဇြန္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
    ပုဇြန္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
    ပုဇြန္ေၾကာ္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္
    တရားမွတ္ေနတာပါ မသက္ေဝ ။
    အဟာရပစေယာေဟာတုတဲ့ ရွိတာေလးနဲ႔ပဲ အဟာရ ျဖစ္ရုံ မွီဝဲပါတယ္။ ဒီလို ဟင္းေကာင္းေတြနဲ႔ဆို ထမင္းတအားစားၿပီး ရွတ္ကီရာလို မလွပဲ ေနမွာစိုးလို႔။

    မအယ္

    ReplyDelete
  16. ကုန္သြားပီ ေပါ့ ေနာ္...

    ReplyDelete
  17. ဖဘမွာတင္တာမေတြ႔လိုက္ဘူး..
    ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္စားခ်င္တယ္..
    အရြက္ေၾကာ္လည္းက်န္ေသးလား..



    ေပါက္

    ReplyDelete
  18. ဒီတစ္ပတ္အဖို႕ ကိုဂ်ီး ခမ်ာ အဲဒီဟင္းေတြနဲ႕ပဲ ၇ ရက္ ၇ လီ စားရရွာတာ ဘယ္သူမွ မသိဘူး.. ဘီတူမွ မတိဘူး.. ဟိဟိ

    ReplyDelete
  19. အဟင့္ ေနာက္က်သြားၿပီ။ ကုန္ၿပီလားဟင္။

    ReplyDelete
  20. မမေရ....ထမင္းစားခ်ိန္လာဖတ္တာ။ ဟင္းမေကာင္းတာနဲ႕ အေတာ္ပဲ။ ပုံကုိတစိမ့္စိမ့္ၾကည့္ၿပီး ထမင္းစားလိုက္တယ္ း))

    (ဒါနဲ႕ မမေရ မ်က္ႏွာစာအုပ္က မမသက္ေ၀နဲ႕ ဒီမမသက္ေ၀နဲ႕ တစ္ေယာက္တည္းဆုိတာ ခုမွ ေသေသခ်ာခ်ာ သိေတာ့တယ္ .... တုံးခ်က္ း))

    ReplyDelete
  21. သက္ေဝ...
    လွေသာ သက္ေဝ...
    ေရးတဲ့စာေတြတင္ လွတာမဟုတ္
    ဟင္းခ်က္ထားတာလဲ လွတာပါပဲလား...
    စားခ်င္တယ္....

    ReplyDelete
  22. မ်ားၿပီ မမသက္ေဝ
    မခ်စ္ေတာ့ဘူး

    ReplyDelete
  23. အိုး... မရဘူး...ျပန္ခ်က္ေပး... အားေပးတဲ့သူေတြမ်ားေတာ့ တုိ ့လဲလာေရာ ကုန္ျပီ.... အသစ္ခ်က္ေပးေနာ္...ေနာ္လို ့

    ReplyDelete
  24. ဘေလာ့က ပံုကပိုလွတယ္
    အလွအပ ခံစားတတ္သူ

    ReplyDelete
  25. ဘာေတြတုန္း..
    ပံု/ ေခတ္ေနာက္က်ေနသူ တစ္ဦး

    ReplyDelete
  26. Nice dispatch and this mail helped me alot in my college assignement. Gratefulness you seeking your information.

    ReplyDelete

အမွတ္တရ ေရးခဲ့ပါ...