Tuesday, September 13, 2011

Cheese Cake

ၾကံစည္ေနတာေတာ့ ၾကာပါၿပီ...။ ၿပီးခဲ့တဲ့ ေသာၾကာေန႔ညကေတာ့ အၾကံအစည္ ေအာင္ျမင္သြားပါတယ္...။ အဲဒါကေတာ့ အလြန္ႏွစ္သက္တဲ့ အစားအစာေတြထဲမွာ တခုအပါအဝင္ျဖစ္တဲ့ Cheese Cake တလံုး ျပဳလုပ္ေရးပါ။ ဒီ Cheese Cake ျဖစ္ေပၚလာေရးအတြက္ အဓိက မွီျငမ္း ကိုးကားခဲ့ရတာကေတာ့ Evy Foodlover ဆီမွာ ပါ...။ ဒီအတြက္ ညီမ Evy ကို ေက်းဇူးအမ်ားၾကီး တင္ပါတယ္...။

Cheese Cake တခုအတြက္ ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား... (အတိအက်ကိုေတာ့ ဒီမွာ ၾကည့္လို႔ရပါတယ္...) Cream Cheese, Sour Cream, Butter, Eggs, Whipped Cream, Digestive Biscui & Sugar


ခုနက ပစၥည္းေတြ ဓါတ္ပံုရိုက္တံုးက Lemon Juice ေမ့က်န္ေနခဲ့လို႔...


175 gm of Digestive Biscuits


Cheese Cake အတြက္ ဗန္း (Pan with Removable Base)


Digestive Biscuit ကို အိပ္တလံုးထဲထည့္... Rolling Pin နဲ႔ ေခ်...)


ေထာပတ္ကို အပူေပး အရည္ေပ်ာ္ေအာင္လုပ္ၿပီး ခုနက ေခ်ထားတဲ့ ဘီစကစ္ေတြနဲ႔ ေရာၿပီး သမေအာင္ ေမႊ... ၿပီးေတာ့ ဗန္းထဲထည့္...


ဗန္းရဲ႕ေအာက္ေျခမွာ ခင္းၿပီး ေသေသခ်ာခ်ာဖိ... ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီဝက္ အေအးခံ...


သၾကားနဲ႔ Cream Cheese ကို အရင္ေမႊ... ၿပီးေတာ့ ၾကက္ဥ ထည့္ေမႊ... ေနာက္ေတာ့ Sour Cream ရယ္ Lemon Juice တဇြန္းရယ္နဲ႔ Whipping Cream နဲ႔ ေရာေမႊ... (အမွန္ကေတာ့ တခုၿပီး တခု ထည့္ၿပီး အားလံုး ေရာ သ မ ေမႊ တာပါပဲ...)


ေမႊၿပီးရင္ ခုနက ဘီစကစ္ အခင္းေပၚကို ေလာင္းထည့္... မုန္႔ဖုတ္ရန္ အသင့္... Preheat Oven ထဲမွာ 180 Deg C နဲ႔ မိနစ္ ၇၀ ၾကာေအာင္ထားလိုက္...


အခုလို Cheese Cake ရလာတယ္... အခ်ိန္ေစ့ခါနီးအထိ အေရာင္က ျဖဴေနေသးတာမို႔ မီးထပ္တင္လိုက္တာ အေပၚယံ အေရာင္ရင့္သြားတယ္...


လုပ္ခ်င္တာသာသိၿပီး အိုးနဲ႔ မုန္႔နဲ႔ အခ်ိဳးအစားကို ထည့္မတြက္လိုက္မိလို႔ အိုးက ၾကီး၊ မုန္႔က နည္း ျဖစ္သြားတယ္... ဒီေတာ့ ပိန္ပိန္ပါးပါး Model Cheese Cake ေလး ရလာတယ္... (ေခတ္နဲ႔ အညီေပါ့...)


ဘာပဲေျပာေျပာ ၾကိဳးစားရ က်ိဳးနပ္တယ္ ဆိုရမယ္...။ Oven ထဲက ထုတ္ၿပီးခါစကေတာ့ ၾကည့္ရတာ ေပ်ာ့ေနသလိုမို႔ တခုခုေတာ့ မွားေနၿပီလို႔ ထင္ေနတာ... ဒါေပမယ့္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၄ နာရီေလာက္ အေအးခံလိုက္ၿပီးမွ ျပန္ၾကည့္လိုက္ေတာ့ အေတာ္ေလး အဆင္ေျပသြားတာ ေတြ႔ရတယ္...။ ဒီေတာ့မွ သက္ျပင္းခ်ႏိုင္တယ္... အရသာကေတာ့ ေျပာစရာမလို... Starbucks က New York Cheese Cake နဲ႔ တကယ့္ကို နင္လား ငါလားပါပဲ...။

အမွန္ကေတာ့ ဓါတ္ပံုေတြေရာ စာေတြေရာကို Facebook မွာ တင္ၿပီးသားပါ...။ ဒါေပမယ့္ ဘေလာ့ဂ္မွာ စာအသစ္မေရးျဖစ္လို႔ ဆားခ်က္တဲ့ အေနနဲ႔ ဒီမွာ ျပန္တင္လိုက္ပါတယ္...။




17 comments:

  1. စားခ်င္လိုက္တာ မမေရ။ အခု ခ်က္ခ်င္း လုပ္စား အဲ ဝယ္စားခ်င္လာျပီ။

    ReplyDelete
  2. မမသက္ေဝရဲ႕လက္ရာေလးစားၾကည့္ခ်င္ပါရဲ႕။ ခုလည္းဗိုက္ဆာေနတယ္...။
    ခ်စ္တဲ့
    ညီမသဒၶါ

    ReplyDelete
  3. စာခ်င္စရာၾကီးတီသက္ရယ္.... ဘယ္ေတာ႔ေလာက္အိမ္ေခၚေကြ်းမွာလဲဟင္ ... :P

    ReplyDelete
  4. တို႔လဲခ်ိစ္ကိတ္သိပ္ၾကိဳက္။ ကိတ္ထဲမွာ အၾကိဳက္ဆံုး။ ဟိုတစ္ေလာက လုပ္စားတာ အစမ္းပဲဆို ေသးေသးေလးလုပ္ၾကည္႔တာ ၿဖစ္ေတာ႔ၿဖစ္တယ္။ ေသးလြန္းေတာ႔ အာေတာင္ မစြတ္ဘူးဂ်ာ။
    အန္တီသက္ေ၀လက္ရာက ရွယ္ပဲ။ အဲဒါပဲ ယူစားလိုက္ေတာ႔မယ္။ ရွလြတ္ း)

    ReplyDelete
  5. ဆားခ်က္တဲ႔ပို႔စ္မို႔ထင္တယ္ ခ်ိစ္ကိတ္ေလးနည္းနည္းငံေနတယ္...း))

    ReplyDelete
  6. ညီမလည္း ကိတ္မုန္႔တစ္ခါမွာ မဖုတ္ဖူးေသးဘူး
    စမ္းခ်င္ေနတာ
    မမသက္ေဝကိတ္ေလးျမင္ေတာ႔ စမ္းဖို႔ ပိုျပီးစိတ္ပါလာတယ္
    ပိန္ပိန္ပါးပါးေပမဲ႔ စားေကာင္းမဲ႔ပံုေလးပါ..
    လွလည္းလွတယ္

    ReplyDelete
  7. အိမ္ က ေမာင္ေမာင္ ကလဲ Cheese Cake အရမ္းၾကိဳက္ ။ မလုပ္တတ္ေတာ့လဲ ၀ယ္ဘဲ ေကၽြးေနရတာ မမရယ္ ။
    မမသက္ေ၀တို႔ ကေတာ့ စြယ္စုံ ဘက္စုံ။

    ReplyDelete
  8. အမ္မေလး ဖတ္ရင္းပုံၾကည္႔ရင္း ဂလုဂလုျဖစ္မိတယ္ဗ်ာ

    အစားေသာက္ဆုိ မီးလိုေတာက္တဲ႔
    ေမာင္ဘႀကိဳင္

    ReplyDelete
  9. လဲစားတာ..ေကာင္းလိုက္တာ..း)

    ReplyDelete
  10. ထပ္ၿပီး အားေပးသြားပါတယ္ အစ္မသက္ေ၀ေရ။

    ReplyDelete
  11. Slim body ခ်ိစ္ကိတ္ေလးဆိုေတာ့ ျမင္ရသူတိုင္းက ေဘာ္ဒီဝိတ္အေၾကာင္း မေတြးမိေတာ့ဘဲ တထိုင္တည္း ေကာက္စားၾကမွာ ေသခ်ာတယ္..၊ “ေခတ္အမွီဆံုး ျပားခ်ပ္ခ်ပ္...” ဆိုတာ ဒီလိုကိတ္မ်ိဳးကို ေျပာတာျဖစ္မယ္၊ ေမာ္နီတာကို ေကာက္ဝါးလိုက္ခ်င္ စိတ္ကို မ်ိဳသိပ္ၿပီး Starbucks ကိုပဲ ေျပးေတာ့မယ္ဗ်ာ၊ အဲဒီက New York cheese cake နဲ႔ နင္လားငါလားလို႔ ေျပာထားတာကိုး..။ း)

    ReplyDelete
  12. model cheese cake စားခ်င္တယ္.. ေကြ်းပါ မမသက္ေဝ (သီတင္းကြ်တ္ လာကန္ေတာ့ရမလား..ဟတ္)

    ReplyDelete
  13. ေမာ္ဒယ္ Cheese Cakeေလးက စားခ်င္စရာ...။ ညေန Season က သြား၀ယ္စားမယ္..။ ကိုယ္တိုင္ေတာ့ လုပ္စားရမွာ ပ်င္းတယ္ အစ္မသက္ေ၀ ။

    ReplyDelete
  14. မလုပ္တတ္လုိ႔လြယ္လြယ္ကူကူဒီမွာပဲစားလုိက္ပါတယ္
    အားတဲ႔အခါေတည႔ ၾကိဳးစားျပီးလုပ္ၾကည္႔မွာပါ
    ခင္မင္တဲ႔ jasmine

    ReplyDelete
  15. ခ်ိစ္ကိတ္ဆိုပဲ ၾကံုတုန္းစားသြားျပီ အစ္မသက္ေဝေရ။ လုပ္နည္းကို အခုမွပဲသိေတာ့တယ္။ ေနာက္လုပ္စားျဖစ္ရင္ ထပ္လာၾကည့္အံုးမယ္ေနာ္။

    ReplyDelete
  16. နတ္သုဒၵါအလား..
    ထင္မွတ္မွားသို႔...

    တံေတြးၿမိဳခ်ၿပီး ျပန္သြားပါၿပီ း))

    ReplyDelete

အမွတ္တရ ေရးခဲ့ပါ...