Saturday, September 15, 2012

ဟင္းခ်က္ေသာေန႔ (၁)

အခုတေလာ အျပင္မွာစားျဖစ္ေသာ ရက္ေတြ ေတာ္ေတာ္ကို မ်ားေနသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ဒီေန႔ေတာ့ အိမ္မွာ တခုခုခ်က္အံုးမွပဲဟု စဥ္းစားကာ ေရခဲေသတၱာကို ဖြင့္လိုက္သည္။ ခဲေနေသာ ဘူးမ်ားကို တခုခ်င္းစီ အတင္း ျပဳးျပဲ ၾကည့္သည္။ ဘာခ်က္ရရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားသည္။ သိပ္ဦးေႏွာက္ မေျခာက္လိုက္ရခင္မွာ… တေန႔က ဝယ္ထားေသာ ဝက္အူခ်ိဳတဗူး၊ ဝက္အသည္း တဗူးႏွင့္ အတူ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားအၾကားမွ ခပ္စိမ္းစိမ္း စိုက္ၾကည့္ေနေသာ သရက္သီး အစိမ္းႏွစ္လံုးကို ေတြ႔လိုက္ရသည္။ ထိုအခါ ေခါင္းထိပ္မွာ မီးသီးေလးလင္းသြားေသာ ကာတြန္းကြက္ကို သတိရသြားသည္။ ဟုတ္ျပီ... ဝက္သားတုတ္ထိုး လုပ္မည္။ သရက္သီးေၾကာ္မည္… သူမ်ားေတြ သရက္သီး ငပိခ်က္ဟု ေခၚၾကမည္ ထင္သည္။ ဒီကေတာ့ ငပိ မထည့္မွာမို႔ သရက္သီးေၾကာ္ဟုသာ လြယ္လြယ္ ေခၚၾကပါစို႔…

သရက္သီးေတြကို ဒါးနဲ႔ေပါက္


ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ျငဳတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ေတြ အသင့္ျပင္


ဆႏြင္းမွဳန္႔၊ ဆီ၊ ငန္ျပာရည္ ႏွင့္ အခ်ိဳမွဳန္႔မ်ားက သက္ဆိုင္ရာ ပုလင္းေတြထဲမွာ အသီးသီး ရွိေနၾက (ဓါတ္ပံုမရိုက္ေသာ္လည္း ျမင္ေယာင္ၾကည့္ၾကေစခ်င္သည္)

ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဆီသတ္


ၾကက္သြန္အေတာ္ႏြမ္းေတာ့ ျငဳတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ထည့္ မီးခပ္ေအးေအးနဲ႔ေၾကာ္


ျငဳတ္သီးေတြ က်က္ေလာက္ျပီဆိုေတာ့ ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ ထည့္ ေမႊ


တခဏအၾကာမွာ သရက္သီးဒါးေပါက္ေတြထည့္ (ခ်က္ေနရင္း သြားရည္က်မွဳကို ကာကြယ္ရန္ ေရတခြက္ သြားေသာက္သည္)


ငါးမိနစ္ခန္႔ ေမႊရင္း ငန္ျပာရည္ အနည္းငယ္ႏွင့္ (ေဘးဘီဝဲယာကို မသိမသာ ၾကည့္ကာ) အခ်ိဳမွဳန္႔ တဇြန္း အျပည့္ ထည့္ပလိုက္သည္။ ေဟာ... ဒီမွာ သရက္သီးေၾကာ္ရျပီ (ျငဳတ္သီးစိမ္းေတာင့္ကေလး တေတာင့္တေလမွ်ပင္ အိမ္မွာ မရွိေသာေၾကာင့္ သရက္သီးေၾကာ္သည္ လွသင့္သေလာက္ မလွ…)


တခ်ိန္ထဲမွာ သၾကား ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းတို႔ကို ဆီသတ္ျပီး ဝက္အူခ်ိဳႏွင့္ အသည္းတို႔ကို တပါတည္း ဆီသတ္ကာ Pressure Cooker တြင္ ၅ မိနစ္ခန္႔ ေပါင္းသည္။ ၾကက္ဥ ၆ လံုး ျပဳတ္သည္။ ျပီးေတာ့ ခုနက ေပါင္းအိုးထဲ ထည့္၊ အနားမွာ ဘယ္သူမွ မရွိတာ ေသခ်ာသည္မို႔ အခ်ိဳမွဳန္႔ တဇြန္းကို တည္တည္ျငိမ္ျငိမ္ျဖင့္ ထည့္လိုက္ႏိုင္သည္။ ျပီးေတာ့ ၅ မိနစ္ခန္႔ ထပ္ေပါင္းသည္။ ထိုအခါ ပံုပါအတိုင္း ဝက္သားတုတ္ထိုး ဆန္ဆန္ ဟင္းတခြက္ရ၏။


အားလံုးျပီးစီးသြားေသာအခါ ထိုဟင္းႏွစ္မ်ိဳးကို စားပြဲေပၚတင္လိုက္ကာ ေရေႏြးၾကမ္း ႏွစ္ခြက္ပါ ျပင္လိုက္ရင္း စားၾကမယ္ေဟ့... ဟု ခပ္က်ယ္က်ယ္ေလး ေခၚလိုက္သည္။ မီးဖိုထဲသို႔ သူ ဝင္လာသည္။ ထမင္းခူးရန္ ပန္းကန္ျပား ႏွစ္ခ်ပ္ယူကာ ထမင္းအိုးကို ဖြင့္လိုက္သည္။ ဒန္... ဟန္... ဟန္... ထမင္းကား မခ်က္ရေသးေခ်။ သူ လွည့္ၾကည့္ေနသည္ကို မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ေနလိုက္သည္။ ဒီမွာ ဒီေလာက္ ခ်က္ျပဳတ္ထားတာ ထမင္းခ်က္ဖို႔ ေမ့သြားတာ အျပစ္လာမေျပာနဲ႔… ဟူေသာ မ်က္ႏွာေပးျဖင့္…

အခ်ိန္ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ၂ နာရီ ထိုးေတာ့မည္ ခုေနမွခ်က္လွ်င္ ေနာက္ထပ္ နာရီဝက္ခန္႔ ေစာင့္ရဦးမည္။ ဆန္အျဖဴကို ခ်က္လွ်င္ ထိုမွ်ေလာက္မၾကာ.. သို႔ေသာ္အိမ္မွာက ဆန္အညိဳစားသည္။ ခ်က္ရတာ ပိုၾကာသည္။ ရွိေစေတာ့…

ထိုဝက္သားတုတ္ထိုး၊ ၾကက္ဥ ႏွင့္ သရက္သီးေၾကာ္ကို ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္ရင္း ခပ္တည္တည္ျဖင့္ သည္အတိုင္း ထိုင္စားလိုက္ၾကသည္။ စားေနစဥ္မွာ သူက သူ႔ဖုန္းကို မ်က္ႏွာနား လာထိုးျပသည္။ သူျပလာေသာ ဓါတ္ပံုကိုၾကည့္ကာ အသံထြက္ ရယ္ေမာေနစဥ္ သူက ေနာက္တပံု ထပ္ျပသည္။ ထိုပံုကိုေတြ႔ေသာအခါတြင္မူ မရယ္ႏိုင္ေတာ့ေခ်။

ပံု (၁) မွာ ေဘစင္ႏွစ္ျခမ္းစလံုး ျပည့္ေနေသာ၊ အသံုးျပဳျပီး ေပေရေနေသာ အိုးခြက္ ပန္းကန္ ေယာက္မ ဇြန္း တို႔ ျဖစ္ၾကျပီး ပံု (၂) မွာ ေခြ်းတလံုးလံုးျဖင့္ ညစ္ပတ္ ေပတူးေနေသာ အိမ္ရွင္မ ပံု ျဖစ္ပါသည္။ ထိုပံုမ်ားမွာ ပရိသတ္ၾကီး မျမင္သင့္ေသာ ပံုမ်ား ျဖစ္ေနေသာေၾကာင့္ ဝမ္းနည္းစြာျဖင့္ ခ်န္လွပ္ထားခဲ့ရပါသည္။

ေတာ္ေသးျပီ…။



24 comments:

  1. ရွလြတ္ to ဓာတ္ပုံ ၾကည့္ခြင့္ရေသာ ပုံမ်ား
    ျပီးေတာ့....
    ဓာတ္ပုံ ၾကည့္ခြင့္ မရေသာ ပုံ ၂ ပုံအား မွတ္ခ်က္ေပးရန္ ေဒါက္တာကုိၾကီးအား ေမးလုိက္ဦးမည္....:P


    ေနာင့္

    ReplyDelete
  2. ဗိုက္ဆာေနတဲ႕အခ်ိန္မွာကိုက္တင္တဲ႕အတြက္အဲဒီဟင္းခ်က္ဆရာမကိုအိုးမဲျဖင့္ညဏ္ပူေဇာ္ျခင္လာပါသည္္.. :)

    ReplyDelete
  3. ဟင္းခ်က္ျပီး ထမင္းမခ်က္တဲ့ အိမ္ရွင္မေလးေပါ့... း))

    ReplyDelete
  4. ခ်စ္စရာေလးေတြ...ဟင္းကိုပဲ မဲခ်က္ေနတဲ႔ အိမ္ရွင္မနဲ႔ မခ်က္ရေသးေသာထမင္းကိုခူးဖို႔ ပန္းကန္ကုိင္ထားတဲ႔ အိမ္ရွင္ထီးကိုေျပာတာ...။ အမ သရက္သီးေၾကာ္က သေရက်စရာေလးပါ..။ အခ်ိဳမႈန္႔ေလွ်ာ့စားေနာ္ က်န္းမာေရးထိခိုက္တယ္ (ဆရာ၀င္လုပ္သြားသည္)...း)

    ReplyDelete
  5. ထမင္း ထမင္း ပာားပာား

    ReplyDelete
  6. ေနာက္ဆံုးပံုကို မၾကည့္ရ၍ အလြန္၀မ္းနည္းမိပါသည္။

    ReplyDelete
  7. ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ ေပ်ာ္စရာေကာင္းၿပီး စားလုိ႔ေကာင္းမွာပါ၊

    ReplyDelete
  8. စားမယ္ဆိုမွ ထမင္းမခ်က္ရေသးတာမ်ိဳး ၾကံဳရတုိင္း သိပ္စိတ္ညစ္ရတယ္ ... ဒန္ ဟန္ ဟန္ ... း))

    ReplyDelete
  9. ဝက္သားဟင္းထဲကို အေရာင္တင္မွုန္. ထည္.ရေသးလားဟင္ အေရာင္လွတယ္ေနာ္
    ပဲငံျပာရည္ေကာ

    ReplyDelete
  10. သရက္သီးေၾကာ္ကုိ ေရလည္ေၾကြေနတယ္ဗ်ာ.
    း))) စားေကာင္းမယ္႔ပုံပဲ....
    ဂြတ္ေဂ်ာ႔ဘ္ Sis..

    Y.

    ReplyDelete
  11. အခုအခ်ိန္မွာ အဲဒီဟင္းေတြကို မၾကည့္ႏိုင္ဘူး.. ခံစားရတယ္ :((

    ReplyDelete
  12. ခ်စ္ဘို႕ ေကာင္းေအာင္ေရး..
    စားခ်င့္ စဖြယ္ ခ်က္...
    ဒန္ ..ဟန္ဟန္..

    သရက္သီးခ်က္ စားခ်င္သည္ ..ရွလြတ္

    ReplyDelete
  13. အဟား... သိၿပီ။ ဟင္းခ်က္ေသာေန႔ဆုိတာ ထမင္းမခ်က္မိေသာေန႔လုိ႔ အဓိပၸာယ္ေဆာင္တယ္ဆုိတဲ့အေၾကာင္း :P

    သရက္သီးသုပ္ စားခ်င္တယ္...

    ReplyDelete
  14. ညစ္ပတ္ေပသလူးေနတဲ့ အိမ္ရွင္မပံုကို ေစ်းေကာင္းေပး၀ယ္ခ်င္ပါသည္...:)

    စဥ္းစားေနမိတယ္...
    ထမင္းအိုးလည္း က်က္ေရာ... ဟင္းေတြ က်န္မွ က်န္ပါေတာ့မလားလို႔..။

    ReplyDelete
  15. ဟင္းခ်က္ၿပီးထမင္းမခ်က္ထားဘူးဒန္တယ္ ဒန္ဒန္ဒန္

    ReplyDelete
  16. ဟား..ဟား.. သေဘာတက်နဲ႔ ရီသြားတယ္ မသက္ေဝ၊ း) ဒီလိုမ်ိဳး စား႐ိုးစားစဥ္ မဟုတ္တဲ့ ဟင္းေတြ ခ်က္ထားတာနဲ႔တင္ ထမင္းခ်က္ဖို႔ ေမ့သြားတဲ့ အျဖစ္က ေခ်ပလိုက္လို႔ ရမွာပါ..၊

    'ခ်က္သူႏွင့္ သူ၏အိုးခြက္မ်ား' ကို မွတ္တမ္းတင္ထား တာလည္း မိုက္တယ္ဗ်၊ ဆင္ဆာ မ႐ွိေတာ့တဲ့ တခ်ိန္မွာ အဲဒီပံုေတြ ၾကည့္လို႔ ရခ်င္ရေနမွာ...။ း)

    ReplyDelete
  17. ဟင္...သရက္သီးကို ဒါးနဲ႔ ေပါက္ရမယ္
    ေပါက္တတ္ဘူး)))
    ထိပ္ဆံုးအဆင့္ထဲက က်တာ...
    ဘယ္လိုေရွ႕ဆက္ရေတာ့မလဲ...း(

    ReplyDelete
  18. ညီမလည္း ဟင္းေတြခ်က္ၿပီး ထမင္းခူးမယ္ႀကံမွ ထမင္းမခ်က္ရေသးတာ ခဏခဏပဲ ....၊ ခုမွ အေဖာ္ေတြ႔လို႕ ဝမ္းသာသြားတယ္...။ ဟီးးး
    အိမ္မွာ အခ်ိဳမႈန္႕ကို ခိုးမထည့္ရဘူး.. ။
    "ငါတုိ႕ ငယ္ငယ္တည္းက အခ်ိဳမႈန္႕ဟင္းေတြနဲ႕ စားၿပီးႀကီးလာတာ အခုမွ ဘာ က်န္းမာေရးလဲ.. ထည့္သာထည့္.. ခ်ကြ" နဲ႕ ေဘးက ေျမွာက္ပင့္ေပးေနတာေလ... :D

    pifpif

    ReplyDelete
  19. Does this site have a page on Facebook?

    ReplyDelete
  20. Here it is...

    http://www.facebook.com/thetwai.blog

    ReplyDelete
  21. စားခ်င္လိုုက္တာ အစ္မေရ.. ဒီမွာက ဝက္အူခ်ိဳ ဝယ္လိုု႔မရဘူး ..

    ReplyDelete
  22. ကိုၾကီးေရ. အခ်ိဳမွဳန္ ့ေတြ သံုးေနတယ္ဗ်ိဳ ့့ နွဳတ္ပိတ္ခ သရက္သီးေက်ာ္ေၾကြးပါ. မေၾကြးလွ်င္ ေအာ္တိုင္မည္

    ReplyDelete
  23. မသက္ေ၀ၾကီးက အခ်က္အျပဳတ္လည္း ရတယ္၊ အလွဴလုပ္ျပီး ဖိတ္ရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲ၊

    ReplyDelete

အမွတ္တရ ေရးခဲ့ပါ...