Saturday, November 10, 2012

ဟင္းခ်က္ေသာေန႔ (၂)

ယေန႔ၾကြလာ မိတ္သဟာ ခ်မ္းသာ ကိုုယ္စိတ္ျမဲပါေစ…
ခရီးတိုုေလးတခုု သြားဖိုု႔ နားရက္အနည္းငယ္ ယူထားလိုု႔ လူက အလိုုလိုုေနရင္း အေပ်ာ္ၾကီး ေပ်ာ္ေနပါတယ္…
ဘယ္သြားမွာလဲ ဆိုုရင္ေတာ့ တိမ္တိုုက္ေတြ၊ ေတာင္တန္းေတြ၊ ပင္လယ္ျပာျပာေတြနဲ႔ နီးစပ္ခြင့္ရႏိုုင္မယ့္ ေနရာတခုု ဆိုုပါစိုု႔….

နားရက္ေတြထဲက ဒီေန႔ Day (1) အေနနဲ႔ အိမ္ရွင္းပါတယ္… ျပီးေတာ့ ေစ်းမသြားပဲ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ရွိသမွ်ေတြကိုု စုုစည္းျပီး ဟင္းျဖစ္ေအာင္ ၾကံဖန္ စီမံပါတယ္။ ေျပာရရင္ မိဘႏွစ္ပါး ရန္ကုုန္ျပန္သြားျပီးထဲက အိမ္မွာ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ တလွည့္ ၾကက္ဆီထမင္း တလွည့္ အျပင္ထြက္စားတာ တလွည့္နဲ႔ ျဖစ္သလိုု စီစဥ္ စားေသာက္ေနရာကေန ဒီေန႔ မနက္မွာ ဖဘက ဟင္းလ်ာေတြ ၾကည့္၊ ဗစ္ရဲ႕ အုုန္းႏိုု႔ေခါက္ဆြဲကိုု ၾကည့္၊ တီတီဆိြရဲ႕ ရခိုုင္မုုန္႔တီေတြ ေက်ာက္ေက်ာေတြ ၾကည့္အျပီးမွာ လူက အလိုုလိုုေနရင္း ခ်က္ခ်င္ ျပဳတ္ခ်င္စိတ္ေတြ ေပၚေပါက္လာပါတယ္…။

ဒီလိုုနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲ ေမႊလိုုက္တဲ့ အခါမွာ ပထမဆံုုး ၾကိတ္ထားျပီးသား ၀က္သားအေၾကေတြ ေတြ႔ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ ေမေမယူလာတဲ့ ေသးေသးလွီးထားျပီးသား မွ်စ္ခ်ဥ္တခ်ိဳ႕ကိုု ေတြ႔ေတာ့ အိမ္မွာ အနံ႔ နံခ်င္လည္း နံပါေစေတာ့ေလ ဆိုုျပီး ၀က္သားအေၾကနဲ႔ ခုုနက မွ်စ္ခ်ဥ္ေလးေတြကိုု ငရုုတ္သီး စပ္စပ္နဲ႔ ေၾကာ္ပါတယ္…

က်န္တဲ့ ၀က္သားအေၾကေတြကိုု ၾကက္သြန္ုျဖဴ ဂ်င္းနဲနဲ ၾကက္ဥတလံုုး Tempura မွဳန္႔တိုု႔ ေရာနယ္ျပီး ၀က္သားလံုုး (ျပား) ေၾကာ္ ေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္…။ ပံုုထဲမွာ ၀က္သားလံုုးေၾကာ္ေတြနားမွာ ေတြ႔ရတဲ့ စိမ္းစိမ္းေတြက ဆလတ္ရြက္ တခ်ိဳ႔ပါ။ ဓါတ္ပံုုထဲမွာ လွေအာင္ တမင္သက္သက္ လွီးထည့္ထားတာပါ...

အသီးအရြက္ တခုုခုု ခ်က္ဖိုု႔ စဥ္းစားေတာ့ ဘူးသီးတလံုုး ေတြ႔ပါတယ္…။ ဒါနဲ႔ ဘူးသီးကိုု ကေလး လူၾကီးမေရြး သံုုးေဆာင္ႏိုုင္ဖိုု႔ အျဖဴထည္ အခ်ိဳခ်က္ကိုု အိမ္က ပိုု႔ေပးထားတဲ့ ငါးခူေမႊနဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။ မ်ွစ္ခ်ဥ္နံ႔ လႊမ္းမိုုးေနတဲ့ မီးဖိုုေခ်ာင္ကိုု စပါးလင္နံ႔နဲ႔ ေရာေႏွာသြားေစျခင္း အလိုု႔ငွာ ဘူးသီးဟင္းထဲကိုု စပါးလင္ တေခ်ာင္း ထုုထည့္လိုုက္ပါတယ္…။


ဒီလိုုေလး ဆိုုေတာ့ ဟင္းစပ္တည့္တယ္လိုု႔ ထင္ရပါတယ္…။

ဒါေတြတင္ပဲလားဆိုုေတာ့ မဟုုတ္ပါဘူး…
မခ်က္ရင္ အရွင္း ခ်က္ရင္ ရပ္လိုု႔မရေတာ့တဲ့ အန္တီသက္ေ၀ဟာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ေထာပတ္အသစ္ တခဲရယ္ အုုန္းႏိုု႔ တထုုပ္ရယ္ စားပြဲေပၚမွာ အမွည့္ခံထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာသီးတဖီးရယ္ကိုု ေတြ႔လိုုက္တဲ့အတြက္ ေခါင္းထဲမွာ မီးသီးေလး တလံုုး လက္ကနဲ လင္းသြားပါတယ္။ အုုန္းႏိုု႔က အမွန္ဆိုု အုုန္းႏိုု႔ေက်ာက္ေက်ာ လုုပ္စားခ်င္လိုု႔ ၀ယ္ထားတာပါ… အဲဒီအတြက္ ေက်ာက္ေက်ာအမွဳန္႔ထုုပ္ေလးေတြလည္း အဆင္သင့္ရွိေနပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ေက်ာက္ေက်ာထုုပ္က အထားခံေသးတယ္… ငွက္ေပ်ာသီးက အထားမခံဘုူးလိုု႔ ေတြးျပီး ငွက္ေပ်ာသီး ဆႏြင္းမကင္း လုုပ္ဖိုု႔ ျပင္ပါေတာ့တယ္…


ပါ၀င္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ေတြ႔တဲ့အတိုုင္းပါပဲ... လုုပ္ရတာလည္း အရမ္းလြယ္ပါတယ္... အားလံုုး ေရာနယ္ျပီး ဗန္းကိုု ေထာပတ္သုုပ္ျပီး အာဗင္ထဲ ၁၅၀ ဒီကရီနဲ႔ တနာရီ ထည့္လိုုက္တာပါပဲ...။ ဒီတခါေတာ့ အိမ္မွာ အဆင္သင့္ရွိေနတဲ့ ေမႊး ေရႊၾကည္မွဳန္႔ အနည္းငယ္လည္း ထည့္လိုုက္ပါတယ္… ဘိန္းေစ့ကေတာ့ ထည့္ဖိုု႔ ေမ့သြားတယ္... ဒါေပမယ့္လည္း စားလိုု႔ ေတာ္ေတာ္ေလး ေကာင္းပါတယ္…

ဒီေလာက္နဲ႔တင္ အရွိန္သတ္လိုု႔ မရႏိုုင္ေသးတဲ့အတြက္ က်န္ေနတဲ့ ေထာပတ္ တ၀က္နဲ႔ Short Bread လိုု႔ ေခၚတဲ့ နံကထိုုင္ ဆက္လုုပ္ပါတယ္… အာဗင္သံုုးတာ မီတာ အေတာ္တက္တတ္တာမိုု႔ မ်က္ေစာင္းထိုုးေနတဲ့ သူ႔ကိုု ရဲရဲ၀ံ့၀ံံၾကီး မသိခ်င္ေယာင္ ေဆာင္ရင္း Short Bread အတြက္ ဆက္လက္ျပင္ဆင္ပါတယ္… လုုပ္နည္းကေတာ့ Youtube မွာၾကည့္ပါတယ္… Evy ဆီကလည္း ၾကည့္ပါတယ္… လွလွပပေတြ ျပင္ဖိုု႔ ဆင္ဖိုု႔ စိတ္မရွည္တတ္တဲ့၊ သပ္သပ္ရပ္ရပ္မရွိပဲ ျပီးစလြယ္လုုပ္တတ္တဲ့ ထံုုးစံအတိုုင္း Short Bread ေလးေတြဟာ အတိုု အရွည္ အထူ အပါး မညီၾကပါဘူး… ေတြ႔တဲ့အတိုုင္းပါပဲ… အျမင္မလွေပမယ့္ အရသာကေတာ့ ထူးထူးျခားျခား ေကာင္းမြန္ပါတယ္...


အားလံုုး ခ်က္ျပဳတ္ ျပီးစီးေတာ့ ေရခ်ိဳး ထမင္းစား လုုပ္ထားတဲ့ မုုန္႔ေတြ ဆက္စား…. ျပီးေတာ့ Download ခ်စရာ မလိုုပဲ တိုုက္ရိုုက္ၾကည့္လိုု႔ရတဲ့ Watch32 ကေန မၾကည့္စဖူး ရုုပ္ရွင္ တကား တိတိ ကိုု လဖက္တဗူး ေဘးခ်လိုု႔ ျပီးဆံုုးေအာင္ ၾကည့္လိုုက္ပါတယ္…။ ရုုပ္ရွင္နာမည္က Last Night ပါ… ေပ့ါေပါ့ပါးပါး အခ်စ္ဇာတ္လမ္းေလးတခုုပါပဲ…။ အိမ္ေထာင္ေရးမွာ အေရးၾကီးတဲ့ သစၥာတရား နဲ႔ ထိန္းခ်ဳပ္ႏိုုင္စြမ္းအားကိုု လွလွပပေလး ျပသြားတဲ့ ဇာတ္ကားေလးပါ…။ ၾကည့္ရတာ ခ်စ္စရာ ေကာင္းပါတယ္…။

ရုုပ္ရွင္ၾကည့္ျပီးေတာ့ ဒီပိုုစ့္ကိုု ေရးပါတယ္…
ယေန႔ၾကြလာ မိတ္သဟာ ခ်မ္းသာ ကိုုယ္စိတ္ျမဲပါေစ… (အလဲ့)




13 comments:

  1. ပထမဆံုးၿကြလာတဲ့ မိတ္သဟာႀကီး ဗိုက္ဆာလြန္းလို႕..ခ်က္ခ်င္း ျပန္ေျပးသြားပါတယ္..။

    ReplyDelete
  2. စား ခ်င္ စ ရာ ေတြ... ၀ါးးးးးးးးးးးးးး

    ReplyDelete
  3. ငွက္ေပ်ာေရႊၾကည္စားခ်င္သကြယ္... ဒါေပမယ့္ ဒူကန္းေနတယ္...ထုိ႕ေၾကာင့္ ျမင္သာျမင္ မၾကင္ႏုိင္။

    ReplyDelete
  4. အစ္မသက္ေဝက စာေရးလည္းေကာင္း
    ဟင္းခ်က္လည္းေကာင္း
    မုန္႕ဖုတ္တာပါ ေကာင္းေသးတယ္ေတာ႕....
    လာလည္ခ်င္စိတ္ေတြ ေပါက္လာတယ္ ဟိဟိ

    ReplyDelete
  5. အန္တီသက္ေဝေရ receipe ေလးပါေရးေပးပါလားဟင္
    ဆနြမ္းမကင္းကိုေလ

    ReplyDelete
  6. ေမာင္မ်ိဳးNovember 11, 2012 at 12:03 AM

    ငွက္ေပ်ာ္သီးမုန္႔ အရမ္းၾကိဳက္တာ............

    ReplyDelete
  7. အဲ.. ညဥ့္အလယ္မွာ ဗိုက္ဆာပါတယ္ဆိုုမွ ဝင္လည္ျဖစ္တဲ့ ဘေလာ့ေတြက စားစရာေတြ အမ်ိဳးမ်ိဳးပါလား း)မသက္ရဲ႕ မုန္႔လုပ္နည္းေလး ဖတ္သြားတယ္ေနာ္။ ငွက္ေပ်ာေပါင္းခ်င္စိတ္ ေပၚလာၿပီ အားတဲ့ေန႔ ေပါင္းေကြ်းမယ္ း)
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  8. ဟင္းခ်က္ေသာေန ့ဆုုိတာနဲ ့တန္းေျပးလာတာ။
    ဗိုုက္ေတြလည္းဆာကုုန္ျပီ။ အားလံုုးကိုုလည္းစားခ်င္တယ္။
    ဘက္စံုုထူးခြ်န္ေသာမသက္ေ၀ပါတကား။ း))
    အိုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  9. ေတာ္လိုက္တာ ခ်က္ေတာ့လဲ ဟင္းေတြက စားခ်င္စဖြယ္ေလးေတြရယ္ မုန္႔ေတြလဲလုပ္တတ္လိုက္တာ လုပ္နည္းေလးနဲနဲေရးေပးရင္ေကာင္းမယ္

    ReplyDelete
  10. မုန္႔ေလးေတြၾကည့္ျပီး ရုပ္ရွင္ေလးစားသြားပါတယ္ မမေရ :D

    ReplyDelete
  11. ခုပဲခရီးကျပန္လာလုိ႔ ဟင္းခ်က္တဲ့အိမ္ကုိလာလည္တာ မမသက္ေဝ...မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ဝက္သားအေၾက နဲ႔ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ျမင္တာနဲ႔ ထေျပး၊ ထမင္းအရင္စားၿပီးမွ ဆက္ဖတ္ႏုိင္တယ္ း))

    ReplyDelete
  12. မမ ဘယ္သြားတာလဲ... စိတ္၀င္စားသြားၿပီ။
    ေတာ္ေသးတယ္၊ ထမင္းစားၿပီးမွ လာၾကည့္လုိ႔...။
    ညီမလဲ ဟုိးအရင္က short bread လုပ္ဖူးတယ္။ မလုပ္တာၾကာလုိ႔ ေမ့ေတာင္ေနၿပီ။ ခုမွ ျပန္သတိရတယ္။ အိမ္မွာ အာဗင္မရွိေတာ့ အာဗင္သုံးရမယ့္အစားအေသာက္ေတြ မလုပ္စားျဖစ္တာ ႏွစ္ေပါက္ေနပါေရာ့လား။
    ဒါနဲ႔... ေျခေထာက္ေရာက္ သက္သာလား မမ။ း)

    ReplyDelete
  13. မွ်စ္ခ်ဥ္ နဲ႕ ၀က္သားအေၾကေလးနဲ႕ ငရုတ္သီးစပ္စပ္ နဲ႕ ..အားးသားေရက်လာၿပီ အမ..:D

    ReplyDelete

အမွတ္တရ ေရးခဲ့ပါ...