ငယ္ငယ္က အိမ္မွာ မုုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုုရင္ မုုန္႔ဟင္းခါးတအိုုးရဖိုု႔ စနစ္တက်… အစီအစဥ္တက် လုုပ္ထံုုး လုုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္ေတြနဲ႔ အတူ Dos & Don’ts ေတြကလည္း ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ရွိေနေသးတာ။ မုုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ေတာ့မယ္ဆိုုရင္ ငါးက်ည္း ငါးခူ တမ်ိဳးမ်ိဳးကိုု ၀ယ္… သန္႔ရွင္းေရးလုုပ္ျပီး ျပဳတ္မယ့္အိုုးထဲမွာ အေကာင္လိုုက္ကိုု ငန္ျပာရည္၊ ဆား၊ ဆႏြင္းမွဳန္႔၊ အခ်ိဳမွဳန္႔ေတြနဲ႔ နယ္… ခပ္ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဂ်င္း အခ်ပ္ေတြ နဲ႔ စပါးလင္ အဖ်ားပိုုင္း သံုုးေလးေခ်ာင္း ထည့္၊ ငရုုတ္သီး အေတာင့္ပြ သံုုးေလးေတာင့္ပါ ေရစင္စင္ေဆးျပီး ထည့္… ေရေလး စပ္စပ္နဲ႔ ျပဳတ္…။
အဲဒီအခ်ိန္မွာပဲ ကုုလားပဲကိုု ျပဳတ္… ေထာင္း ျပီးရင္ ဇကာနဲ႔ တိုုက္ အႏွစ္ရေအာင္လုုပ္။ ေနာက္ ဆန္ လက္တဆုုပ္ေလာက္ကိုု ဒယ္အိုုးျပားျပားထဲထည့္ ေလွာ္… အေရာင္ေလး ေတာ္ေတာ္နီလာရင္ ခ်ျပီး အေအးခံ… ေထာင္း… ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ ရ…။ ခုုနက ျပဳတ္ထားတဲ့ ငါးျပဳတ္က်က္ရင္ ငါးေတြကိုု ဆယ္ျပီး အေအးခံ… ျပဳတ္လိုု႔ ေတာ္ေတာ္ႏူးေနတဲ့ ဂ်င္း စပါးလင္ ငရုုတ္သီးအေတာင့္ေတြကိုု ေထာင္းတယ္…။ ငါးျပဳတ္ေတြ ေအးသြားရင္ အသားထြင္တယ္။ အသားထြင္ရင္းက ရတဲ့ ေခါင္းတိုု႔ ဆူးေတာင္တိုု႔ေတြကိုု ခုုနက ေထာင္းတဲ့ အထဲ ထည့္ေထာင္းတယ္။ ျပီးရင္ အဲဒီ ေထာင္းထားတာေတြကိုု ေရထဲထည့္ျပီး အရည္ခ်ည္းရအာင္ စစ္ခ်လိုုက္တယ္…။ အဲဒီအရည္နဲ႔ ငါးျပဳတ္ထဲက အရည္ ေရာထားလိုုက္တယ္…။
ငါးျပဳတ္ အသားထြင္ျပီးသားကိုု ငရုုတ္သီးအေရာင္တင္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးစိတ္ကြဲေထာင္းထားတာနဲ႔ ဆီသတ္တယ္။ ျပီးရင္ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔၊ အႏွစ္တိုုက္ထားတဲ့ ကုုလားပဲ၊ ငါးျပဳတ္အရည္၊ အခြံခြာထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီ ခပ္ရြယ္ရြယ္ အလံုုးလိုုက္၊ ၾကက္သြန္အျဖဴ၊ ဆီ၊ ဆား၊ ငန္ျပာရည္၊ အခ်ိဳမွဳန္႔၊ ျငဳတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔၊ ျငဳတ္ေကာင္း၊ စပါးလင္ အရင္းပိုုင္းေတြနဲ႔ ဂ်င္း ေထာင္းျပီးသား… အစရွိသည္မ်ားကိုု စီကာ စဥ္ကာ ျပင္ထားျပီ…။ ခ်က္ရန္အသင့္…။
ဒီေနရာမွာ ငွက္ေပ်ာအူ အေၾကာင္း ျဖတ္ေျပာရအံုုးမယ္။ သူမ်ားေတြ မုုန္႔ဟင္းခါးခ်က္တိုုင္း ထည့္ေနက် ငွက္ေပ်ာအူကိုု အိမ္မွာေတာ့ လံုုး၀ကိုု ထည့္ေလ့မရွိဘူး။ ငွက္ေပ်ာအူက ဟင္းရဲ႕ အခ်ိဳရည္ကိုု စုုပ္သြားတတ္လိုု႔ ဟင္းအရသာ ေပါ့သတဲ့…။ အဲဒီလိုု… အဲဒီလိုု...
အားလံုုး အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုုရင္ မုုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္မယ့္အိုုး ခပ္ၾကီးၾကီးထဲ ၾကက္သြန္နီေတြ အလံုုးလိုုက္ ဆီသတ္တယ္။ ခဏေနေတာ့ ငရုုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ နည္းနည္းထည့္တယ္။ ငရုုတ္သီး က်က္ေတာ့ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ကိုု အရည္ေဖ်ာ္ျပီး ထည့္တယ္။ ဆန္မွဳန္႔ေတြ အနည္ထိုုင္ျပီး ကပ္မသြားေအာင္ မၾကာခဏ ေမႊေပးေနရတယ္။ ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ က်က္ေလာက္ျပီဆိုုရင္ ဇကာတိုုက္ထားတဲ့ ပဲအႏွစ္ထည့္တယ္ ဆက္ေမႊတယ္… ေနာက္ေတာ့ ငါးျပဳတ္ရည္ ထည့္တယ္… ဆက္ေမႊတယ္…။ ေတာ္ေတာ္ေလး ဆူျပီးေတာ့မွ ငါးဆီသတ္ထားတာကိုု ထည့္တယ္…။
အဲဒီေနာက္မွာေတာ့ ဟင္းရည္ပ်စ္ေနရင္ ေရာဖိုု႔အတြက္ ေရကိုု ဆူေအာင္ တည္ထားရေသးတယ္။ ဟင္းရည္ထဲ ေရေရာခ်င္ရင္ ဘယ္ေတာ့မွ ေရေအးေတြ မေရာရဘူး… ဆူျပီးသား ေရေႏြးပဲ ထည့္ရတယ္။ အဲဒီေနာက္မွာေတာ့ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားတဲ့ စပါးလင္ ဂ်င္းေတြ ထည့္တယ္…။ အရသာ အေပါ့အငန္ ျမည္းတယ္…။ စိတ္တိုုင္းက်ျပီဆိုုမွျဖင့္ ငရုုတ္ေကာင္း ညက္ညက္ေထာင္းထဲကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴေတြ ထည့္ေထာင္းထားတာေတြကိုု ဟင္းရည္အိုုးထဲ ထည့္တယ္။ ငရုုတ္ေကာင္းထည့္ျပီးရင္ ငန္ျပာရည္မထည့္ရတာမိုု႔ အေပါ့အငန္ စိတ္တိုုင္းက်ျပီဆိုုမွသာ ငရုုတ္ေကာင္း ထည့္ရတယ္။ ျပီးရင္ မီးေအးေအးနဲ႔ အိုုးကိုု အဖံုုးပိတ္ထားရတယ္။ ဒါမွ ငရုုတ္ေကာင္းအနံ႔က ပိုုေမႊးဆိုုပဲ…။
အိုုးဘဲဥတိုု႔ ဘာတိုု႔ဆိုုတာ အဲဒီေခတ္က မေပၚေသးဘူး…။ ဂ်မားလိုု႔ ေခၚတဲ့ မုုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြး ေသးေသး မွ်င္မွ်င္ေလးေတြကိုု ဟင္းရည္ဆမ္း… ၾကက္သြန္ျဖဴ မညက္တညက္ကိုု ဆီခ်က္ ခ်က္ထားတာေလးေတြ ထည့္ျပီး စားၾကတယ္။ ျပီးေတာ့ နံနံပင္ ငရုုတ္သီးမွဳန္႔… မလွမ္းမကမ္းက အေၾကာ္ဆိုုင္ကေန ၾကိဳၾကိဳတင္တင္ မွာၾကား ၀ယ္ယူထားတဲ့ ဘူးသီးေၾကာ္… အဲဒီလိုုေတြ ခန္းခန္းနားနား ျပင္ဆင္ျပီး ထမင္းလြတ္ အ၀စားၾကတာ…။ ငရုုတ္ဆီေရာင္ ရင့္ရင့္နဲ႔ မပ်စ္မက်ဲ အရသာ ေလးေလးပင္ပင္ မုုန္႔ဟင္းခါးတပန္းကန္ရဖိုု႔ အဲဒီလိုု တပင္တပန္း ခ်က္ၾကရတာ…။
အိမ္နဲ႔ ေ၀းလာေတာ့ မုုန္႔ဟင္းခါး တခါစားရဖိုု႔အေရး အဲဒီ ခ်က္နည္း အဆင့္ဆင့္ေတြ ျပန္ေတြးရင္း မုုန္႔ဟင္းခါးေတြဟာ စိတ္ကူးေတြ အိပ္မက္ေတြထဲမွာတင္ ရပ္တန္႔ ေပ်ာက္ဆံုုးသြားေလ့ရွိခဲ့တာ…။ ကံေကာင္းခ်င္ေတာ့ အဲဒီအခ်ိန္မွာပဲ အသင့္စား မုုန္႔ဟင္းခါးထုုပ္ေတြ ေပၚလာခဲ့တယ္။ အေပ်ာ္ဆံုုးပဲ…။ အထုုပ္ေတြေပၚမွာ ေရးထားတဲ့အတိုုင္း ေရေႏြးဆူဆူထဲကိုု ပါသမွ်ေတြ တခုုျပီးတခုု ေဖါက္ထည့္ျပီး မုုန္႔ဟင္းခါး ျဖစ္ပလိုုက္တယ္။ မုုန္႔ဖတ္အတြက္ အလြယ္ရတဲ့ ညွပ္ေခါက္ဆြဲဖတ္နဲ႔ ကိစၥျပီးတယ္။ ဆီခ်က္ အေၾကာ္ နံနံပင္… အသာထား… တခါတခါ မုုန္႔ဖတ္ ၀ယ္မရရင္ ထမင္းနဲ႔ မုုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္နဲ႔ေတာင္ စားခ့ဲဖူးတယ္။ မစားရတာ ၾကာေနေတာ့ မုုန္႔ဟင္းခါးဆိုုတဲ့ နာမည္နဲ႔ အနံ႔အသက္ေလးဟာ ေဆြမ်ိဳးေမ့ေစတာပါပဲ…။
အဲဒီလိုုနဲ႔ စားလာလိုုက္တာ တႏွစ္ခြဲ ႏွစ္ႏွစ္ ၾကာလာေတာ့ အထုုပ္ေတြက မုုန္႔ဟင္းခါးအနံ႔ကိုု ျငီးတတ္လာတယ္…။ အဲေတာ့ ေတာင္ေတြး ေျမာက္ေတြးနဲ႔ နည္းတမ်ိဳး ထြင္ၾကည့္တယ္။ အဲဒါကေတာ့ အထုုပ္ထဲက ငါးေမႊေတြကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ားနဲ႔ ဆီသတ္တာရယ္၊ ဟင္းရည္အိုုးထဲကိုု စပါးလင္ႏွစ္ေခ်ာင္းေလာက္ ထုုထည့္လိုုက္တာရယ္၊ အိမ္မွာရွိတဲ့ ငရုုတ္ေကာင္းေစ့ကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ေထာင္းျပီး ထည့္တာရယ္…။ အဲဒီမွာပဲ ကိုုယ့္အတြက္ ပထမတန္းစား မုုန္႔ဟင္းခါးကိုု ရရွိသြားတယ္။ ပတ္၀န္းက်င္က အထုုပ္ေဖါက္ခ်က္သူ အေပါင္းအသင္းေတြကိုုလည္း မေမာႏိုုင္ မပန္းႏိုုင္ သတင္းေပးရေသးတယ္။ ေခၚေကြ်းျပီးေတာ့လည္း သက္ေသျပရေသးတယ္။
အခုုတေလာမွာေတာ့ အဲဒီလိုုခ်က္ရတဲ့ မုုန္႔ဟင္းခါးကိုုလည္း စိတ္တိုုင္းမက်ျပန္လူး။ အထုုပ္ထဲက ငါးေမႊဆိုုတာေတြကိုု တဖဲ့ေလာက္ ယူစားၾကည့္တဲ့အခါမွာ ငန္တူးတူး အရသာျပင္းျပင္းၾကီး လွ်ာေပၚေရာက္လာတယ္။ ငန္တာမွ ေတာ္ေတာ္ၾကီးကိုု ငန္တာ…။ ကိုုယ္လည္း မစားခ်င္၊ အိမ္သားေတြကိုုလည္း ေသြးတိုုးမွာစိုုးလိုု႔ မေကြ်းခ်င္…။ ဒီလိုုနဲ႔ အခုုတေလာ မုုန္႔ဟင္းခါး မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့လည္း သိၾကတဲ့အတိုုင္း မ်က္ႏွာစာအုုပ္ေပၚမွာက မုုန္႔ဟင္းခါးပန္းကန္ မေတြ႔ရတဲ့ေန႔က မရွိဘူးရယ္…။ အဲဒီေတာ့ ဒါဏ္ရာေဟာင္းက ျပန္နာလာတယ္။
ဒီတခါေတာ့ အထုုတ္မသံုုးပဲ ငယ္ငယ္က အိမ္မွာစားရတဲ့ မုုန္႔ဟင္းခါးမ်ိဳးကိုု ကိုုယ့္နည္း ကိုုယ့္ဟန္နဲ႔ အပင္ပန္းခံျပီး ခ်က္မယ္လိုု႔ ၾကံဳး၀ါးတယ္။ ကံေကာင္းေထာက္မစြာ အိမ္ကပိုု႔ထားတဲ့ ငါးဆီသတ္ေတြကလည္း အဆင္သင့္… ပဲမထည့္ေတာ့ဘူး။ ဆန္ေလွာ္နဲ႔ပဲ ခပ္က်ဲက်ဲေလး ခ်က္မယ္လိုု႔ စိတ္ကူးတယ္။ ဒီေတာ့ အရင္ဆံုုး ဆန္ေလွာ္တယ္။
ဆန္ေလွာ္
ငါးဆီသတ္ေတြကိုု ၾကက္သြန္ျဖဴ နီေတြနဲ႔ အေရာင္တင္မွဳန္႔နဲ႔ ျပန္ဆီသတ္တယ္။ စပါးလင္ ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုုတ္ေကာင္း… အားလံုုး လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ျပင္ဆင္တယ္။ အဲဒီလိုုနဲ႔ ဒီေန႔ ညေနမွာ ကိုုယ္တိုုင္ခ်က္ မုုန္႔ဟင္းခါး တအိုုး ရလာခဲ့တယ္။
ငယ္ငယ္က ေမေမခ်က္ေကြ်းတဲ့ လက္ရာမ်ိဳးလိုု ထပ္တူမက်ႏိုုင္ေပမယ့္ သိပ္ေတာ့ မဆိုုးပါဘူး လိုု႔ ကိုုယ့္ကိုုယ္ကိုုယ္ အားေပးျဖစ္တယ္။ ကိုုယ့္ဟာကိုုယ္ ခ်က္တာဆိုုေတာ့ အငန္ေတြဘာေတြလည္း ေလွ်ာ့ထားတာမိုု႔ စိတ္ခ်လက္ခ် ရဲရဲတင္းတင္း (မနက္ျပန္ ညျပန္) စားႏိုုင္တယ္။ လူၾကီးေတြကိုု ေကြ်းရတာလည္း စိတ္ရဲတယ္။ ေသြးတိုုးမွာ ဘာညာ ပူစရာ သိပ္မလိုုေတာ့ဘူး။
ဘူးသီးေၾကာ္၊ အိုးၾကက္ဥ၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီးမွဳန္႔ စံုစံုလင္လင္နဲ႔...
သမုုဒၵရာ ၀မ္းတထြာလိုု႔ ဆိုုၾကတယ္…။
တကယ္ကိုု ၀မ္းက တထြာေလာက္သာ ရွိေပလိုု႔ပဲ… သူ႔အတြက္ အလိုုလိုုက္လိုု႔၊ ျဖည့္လိုု႔ကိုု မဆံုုးႏိုုင္ေတာ့ဘူး။ သိုု႔ေသာ္လည္း ပုုထုုစဥ္ လူသားပီပီ ရသတဏွာကိုု မျဖတ္ႏိုုင္ေသးတာမိုု႔ မရိုုးႏိုုင္တဲ့ မုုန္႔ဟင္းခါး အေၾကာင္းကိုု အခုုလိုု တခန္းတနား ဋီကာခ်ဲ႕ျပီး ေရးလိုုက္ပါတယ္…။ အရသာရွိေသာ စာတပုုဒ္အျဖစ္ ႏွစ္သက္ၾကေစကုုန္…
ပံုေလးပါၿပပါ။အိမ္ကအေမကလဲ ငွက္ေပ်ာအူဟာ အခ်ိဳဓာတ္ေတြစုပ္တယ္ေၿပာဖူးတယ္...
ReplyDeleteAma, Pls try 'Hmwe Mote hin khar A sone Hmote Htote' SGD1.50. You need to put fish.
ReplyDeleteမုန္ ့ဟင္းခါးကိုမစားရေပမဲ ့သားရည္ယိုသြားပါသည္။
ReplyDeleteကြ်န္ေတာ္လည္းမုန္ ့ဟင္းေလးစားခ်င္လုိက္တာဗ်ာ-
ဘယ္ကမွလည္းေခၚမေကြ်းၾကဘူး-
ဒါနဲ ့စကားမစပ္( စပ္ေအာင္တမင္ေမးလုိက္ပါသည္။)
မုန္ ့ဟင္းခါးကိုေသာက္တဲ ့အခ်ိန္မွာ မုန့္ဟင္းခါးအဖတ္ကိုထည့္ျပီးရင္-မုန္ ့ဟင္းခါးအရည္(ဟင္းရည္) ကိုေမႊေနွာက္ျပီး
ခပ္ထည့္တာလား ဒါမွမဟုတ္ မုန္ ့ဟင္းခါးအရည္ကိုအေပၚယံအရည္ဘဲယူျပီး
မုန္ ့ဖတ္နဲ ့ေရာစားတာလား။ ဘယ္ဟာကမုန္ ့ဟင္းခါးစားနည္းအမွန္ျဖစ္ပါသလဲ
ဒါမွမဟုတ္ ဘယ္ဟာကပိုစားေကာင္းပါသလဲခင္ဗ်ာ-
သိပ္ ့ကိုသိခ်င္ေနပါသည္။ ေက်းဇူးျပဳျပီးေျဖၾကားေပးပါလား သက္ေဝ - - -
ဒါမွမဟုတ္ ( သိတဲ ့သူတစ္ေယာက္ေယာက္ေျဖေပးၾကပါလားဗ်ာ )
မုန္ ့ဟင္းခါးကိုမစားရေပမဲ ့သားရည္ယိုသြားပါသည္။
ReplyDeleteကြ်န္ေတာ္လည္းမုန္ ့ဟင္းေလးစားခ်င္လုိက္တာဗ်ာ-
ဘယ္ကမွလည္းေခၚမေကြ်းၾကဘူး-
ဒါနဲ ့စကားမစပ္( စပ္ေအာင္တမင္ေမးလုိက္ပါသည္။)
မုန္ ့ဟင္းခါးကိုေသာက္တဲ ့အခ်ိန္မွာ မုန့္ဟင္းခါးအဖတ္ကိုထည့္ျပီးရင္-မုန္ ့ဟင္းခါးအရည္(ဟင္းရည္) ကိုေမႊေနွာက္ျပီး
ခပ္ထည့္တာလား ဒါမွမဟုတ္ မုန္ ့ဟင္းခါးအရည္ကိုအေပၚယံအရည္ဘဲယူျပီး
မုန္ ့ဖတ္နဲ ့ေရာစားတာလား။ ဘယ္ဟာကမုန္ ့ဟင္းခါးစားနည္းအမွန္ျဖစ္ပါသလဲ
ဒါမွမဟုတ္ ဘယ္ဟာကပိုစားေကာင္းပါသလဲခင္ဗ်ာ-
သိပ္ ့ကိုသိခ်င္ေနပါသည္။ ေက်းဇူးျပဳျပီးေျဖၾကားေပးပါလား သက္ေဝ - - -
ဒါမွမဟုတ္ ( သိတဲ ့သူတစ္ေယာက္ေယာက္ေျဖေပးၾကပါလားဗ်ာ )
ကိုုယ့္ဟာကိုုယ္ ခ်က္ေတာ့မယ္ ဆိုုလိုု႕.. အေတာ္ေလးစားေနတုုန္း..
ReplyDeleteအိမ္ကပိုု႕ထားတဲ့ ငါးဆီသတ္ေတြ တဲ့။ း)
ကြ်န္ေတာ္ကေတာ႔ ကိုယ္တိုင္ေပမယ္႔ လြယ္တဲ႔နည္းနဲ႔ ခ်က္လိုက္တယ္။
ReplyDeleteပဲကို မ်ားမ်ားျပဳတ္ၿပီး ႀကိတ္၊ ဖရီဇာထဲ ခဲထားလိုက္တယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးျဖစ္ျဖစ္၊ အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲျဖစ္ျဖစ္၊ ပဲပလာတာ ျဖစ္ျဖစ္ အဆင္သင္႔ ျဖစ္သြားတယ္။
ငါးကို အရိုးမထြင္ရတဲ႔ ငါးအသားလႊာသံုးတယ္။ အဲဒါကို ၾကက္သြန္ျဖဴနီ စပါးလင္နဲ႔ ဆီသတ္တယ္။ ဂ်င္းထည္႔ေလ႔ မရွိဘူး။ဆန္ေလွာ္မွဳန္႔ကေတာ႔ နည္းနည္းပဲ သံုးတာနဲ႔ အထုတ္ပဲ သံုးလိုက္တယ္။ ငွက္ေပ်ာအူထည္႔မေနေတာ႔ဘူး၊ စိတ္ကူးေပါက္ရင္ ၾကာျမစ္ထည္႔လိုက္တယ္။
အိမ္းးးးးးးးးးးးးးးးးးးး
ReplyDeleteရက္စက္ၾကသူမ်ားပါေပ....။
မေန႕ကမွ ခ်က္စားထားတဲ့ မုန္႕ဟင္းခါး.. ေနာက္ရက္ ထပ္ခ်က္ရအံုးမွာပ
ဟင့္ ဟင့္ မုန္႔ဟင္းခါးနံ႔ကေလးေမႊးေနေရာ ခ်ားေတာင္ခ်ားခ်င္လာဘီ...။ ညီမေလးဆို တခါမွ ကြကိုယ္မခ်က္စားဖူးဘူး မမသက္ေ၀ recipe နဲ႔ စမ္းလုပ္ၾကည့္ဦးမယ္
ReplyDeleteဖတ္ျပီးမုန္႕ခါးမရွိတာနဲ႕ထမင္းဘဲထစားလိုက္ရတယ္ :)
ReplyDeleteဗိုက္ဆာလိုက္တာ ။ အေမ့ကိုလည္းသတိရသြားတယ္ သားသမီးေတြစံုရင္ အျမဲခ်က္ေကြ်းတာက မုန္႕ဟင္းခါးပဲ ။
ReplyDeleteဒီကထိုင္းမုန္႕ဟင္းခါးက လွ်ာမေတြ႕ပါဘူးးးး ငါးရံ့န႕ံေလးရေနတဲ့ မုန္႕ဟင္းခါးဟင္းရည္ေလးပဲ လြမ္းတယ္ ။
စားစရာ အေတာ္မ်ားမ်ား ခ်က္တတ္ေပမယ့္ မုန္႔ဟင္းခါးဆို ခ်က္ရင္ ေကာင္းတယ္လို႔ကို ကိုယ့္ကိုယ္ကို မယံုၾကည္ဘူး။ မုန္႔ဟင္းခါး အိမ္မွာ အ၀စားခ်င္တိုင္း နန္းသေျပ ရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ၾကက္သြန္နီဥ၊ ပဲမႈန္႔အၾကက္နည္းနည္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေထာင္း၊ ငရုပ္ေကာင္းမ်ားမ်ားခပ္၊ အိုးဘဲဥ၊ ပဲေသြး ျဖည့္စြက္ၿပီး ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ အဲ့ဒီတံဆိပ္ေတာ့ တျခားဟာေတြထက္ ႀကိဳက္မိတယ္။ ငွက္ေပ်ာအူကေတာ့ အတူတူပဲ၊ တစ္ခါမွ ထည့္မစားျဖစ္ဘူး။ ေနာက္လူႀကံဳရွိရင္ နန္းသေျပထည့္ေပးလိုက္မယ္ အစ္မသက္ေ၀..။ စမ္းစားၾကည့္ရေအာင္။
ReplyDeleteအရသာရိွတဲ့ စာတစ္ပုဒ္ကုိ ဖတ္လို႕
ReplyDeleteအရသာရိွတဲ့ မုန္႕ဟင္းခါးတစ္ပဲြစားသြားပါတယ္မမ
မနက္ကလည္းဖုန္းနဲ႕သာၾကည့္ရလုိ႕
ကြန္႕မန္႕ေရးလို႕အဆင္မေျပလုိ႕ ခုမွပဲေရးရတယ္...
စားခ်င္လိုက္တာေနာ္.... း)
ReplyDeleteအဆင္သင့္ခ်က္စားလို႔ရတဲ့ မုန္႔ႏွစ္အရသာနဲ႔ အိမ္ခ်က္ကေတာ့ ကြာတယ္မသက္ေရ... တီတင့္မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရင္ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔နဲ႔ ေရႊၾကည့္မႈန္႔ပဲသံုးတယ္။
ReplyDeleteမသက္ရဲ႕ မုန္႔ဟင္းခါးေလးအခြင့္ေရးရရင္ၿမီးခ်င္တယ္ :P
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
မမသက္ေဝ ၾကည့္ျပီး ဘိုက္ဆာသြားတယ္ ေန႕တိုင္း ေကြၽးရင္စားႏိုင္တဲ့ အစားအစာျပဆို မုန္ ့ဟင္းခါးပဲ... :)
ReplyDeleteEi