အခုတေလာ ပ်င္းတာေတြမ်ားေနတယ္…
စာေရးရမွာ ပ်င္း… စာဖတ္ရမွာ ပ်င္း… အိမ္ရွင္းရမွာ ပ်င္း… အိပ္ရာထရမွာ ပ်င္း… အလုပ္သြားရမွာ ပ်င္း… ပ်င္းပံု ပ်င္းနည္း အစံုအလင္နဲ႔ ပ်င္း… သီခ်င္းထဲကလိုပဲ… ကိုယ့္မွာ ပ်င္းရမွာေတာင္ ပ်င္း… ဆိုတာ တကယ္ပါပဲ…။ အဲဒီလို ပ်င္းတယ္ဆိုေပမဲ့လည္း ေန႔စဥ္ မလုပ္မျဖစ္ေတြကိုေတာ့ ပ်င္းပ်င္းနဲ႔ လုပ္ေနရာတာပါပဲ…။ အဲ… မလုပ္လို႔ ရတာေတြ မလုပ္ပဲထားတဲ့အထဲမွာ ထမင္းဟင္း ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ မခ်က္တာ တခု ပါေနတယ္…။ သံုးေယာက္သား ပ်င္းပ်င္းနဲ႔ အဆင္ေျပသလို သင့္ေတာ္သလို အလြယ္တကူ စားေနတာ… ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ ခ်က္စားဖို႔ကို ပ်င္းေနတာ…။ ခ်က္ရမွာ လံုး၀ ပ်င္းတဲ့ေန႔ေတြမွာ အျပင္ ထြက္စား… အဲဒီ့ထက္ ပိုပ်င္းးလာရင္ Delivery မွာစား… အဲလိုနဲ႔ ေနလာတာ တပတ္လည္း မက… ႏွစ္ပတ္လည္း မက… အဲဒီလိုနဲ႔….
အဓိက ကေတာ့ အျပင္စာေတြ စားရင္း အရမ္း ျငီးေငြ႔လာတာက စတယ္…။ ဖဘမွာ တင္ထားတဲ့ စားစရာပံုေတြ လိုက္ၾကည့္ရင္းက ဒီေန႔ေတာ့ တခုခု ခ်က္စားမွ ျဖစ္ေတာ့မယ္ဆိုျပီး… စားေနက် ခ်က္ေနက် မဟုတ္တဲ့ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲကို ခ်က္ဖို႔ ေတြးလိုက္ပါတယ္…။ ကဲ… လာေလေရာ့… “အေနေခ်ာင္ေအာင္ ေရႊေတာင္ကို စားပါ..” လို႔ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ကာရန္ရွာပစ္လိုက္တယ္…။ ျပီးေတာ့ အခုလို ပိုစ့္တပိုစ့္ေရးျပီး ဆားခ်က္ဖို႔ ေတြးမထားမိလို႔ ခ်က္နည္း အဆင့္ဆင့္၊ ျပင္ဆင္နည္း အဆင့္ဆင့္ကို ဓါတ္ပံုေတြ ရိုက္မထားျဖစ္တာ ေတြးရင္း စိတ္မေကာင္းျဖစ္ရင္း ဒီစာကို ေရးပါတယ္….
ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ အတြက္ အဓိက လိုတာကေတာ့ ႏူးညံ့တဲ့ ေခါက္ဆြဲ အလံုးေသးေသးေလးေတြ ၊ ၾကက္သား အသား၊ ၾကက္ရိုးနည္းနည္းနဲ႔ အုန္းႏို႔ပါ။ က်န္တာေတြကေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း ၾကက္သားဟင္းခ်က္ဖို႔ ဆီ၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ ၾကက္သြန္နီ… ေနာက္ျပီး ေခါက္ဆြဲထဲ ထည့္စားဖို႔က ပဲမွဳန္႔ အက်က္၊ သံပုရာသီး၊ နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ နဲ႔ ေခါက္ဆြဲၾကြပ္ေၾကာ္…။ မုန္႔ပြဲျပင္တဲ့အခါ ပိုလွေအာင္ ၾကက္ဥျပဳတ္ျပီး ပါးပါးလွီးထည့္ရင္လည္း ရေသးတယ္…။
ပထမဆံုး ၾကက္ရိုးကို ဆား အခ်ိဳမွဳန္႔ ငန္ျပာရည္နဲ႔ နယ္ျပီး ျပဳတ္တယ္…။ ေနာက္ျပီးေတာ့ ၾကက္သား အသားကို ေသးေသးေလးေတြ တုံး၊ ဆား အခ်ိဳမွဳန္႔ နယ္ျပီး ဆီနည္းနည္း၊ ၾကက္သြန္နီ အႏွစ္ မ်ားမ်ား ကို ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ (အေရာင္ေလးပါတယ္ ဆိုရံု) နဲ႔ ဆီသတ္ျပီး ခ်က္ပါတယ္…။ ၾကက္သား ဆီသတ္ခ်က္ရင္း သၾကား တဇြန္းေလာက္ ထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သား ေတာ္ေတာ္ေလး က်က္ေတာ့ ခုနက ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ကို ထည့္ပါတယ္။ ဆီနည္းနည္း၊ အရည္ က်ဲက်ဲေလးနဲ႔ ၾကက္သားဟင္း ခ်ိဳခ်ိဳေလးေပါ့...။ ဟင္းပိုလွသြားေအာင္ ၾကက္သြန္နီ အရြယ္ေတာ္အလံုးေလးေတြကို ေလးစိတ္စိတ္ျပီး အလႊာ အလႊာေလးေတြ ခြာျပီး ထည့္ပါတယ္…။
အုန္းႏို႔ရည္ကို နည္းနည္း ျပစ္လာေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ ၾကိဳပါတယ္…။ မၾကိဳခင္ အုန္းႏို႔ရည္ အနည္းငယ္ကို ဖယ္ထားျပီး ခုနက ၾကက္သားဟင္းထဲ ထည့္ပါတယ္…။ ဟင္းကို အေပါ့အငန္ ျမည္းျပီးရင္ စားလို႔ရပါျပီ…။
ေခါက္ဆြဲအတြက္ကေတာ့ ဒီမွာ အလြယ္တကူ ၀ယ္လို႔ရတဲ့ White Japanese Noodle ဆိုတဲ့ ေခါက္ဆြဲအေခ်ာင္းေလးေတြ သံုးပါတယ္။ သူက ႏူးလည္း ႏူးညံ့ျပီး ျပဳတ္ရတာလည္း အခ်ိန္ ငါးမိနစ္ေလာက္ပဲ လိုပါတယ္။ ေရေႏြး ဆူဆူထဲကို ေခါက္ဆြဲအေခ်ာင္းေလးေတြ ထည့္ ျပဳတ္… သံုးမိနစ္ေလာက္မွာ ေခါက္ဆြဲၾကြပ္ေၾကာ္ ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ နည္းနည္း ဆယ္ယူျပီး ေရစစ္ ထားပါတယ္…။ က်န္တာေတြကိုေတာ့ ႏွစ္မိနစ္ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆက္ျပဳတ္ျပီး ေရေအးေလာင္း အေအးခံျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္…။ ခုနက ဖယ္ထားတဲ့ သံုးမိနစ္ ျပဳတ္ျပီးသား ေခါက္ဆြဲေတြကို ဆီမ်ားမ်ားထဲမွာ အၾကြပ္ေၾကာ္ပါတယ္…။
ၾကက္သားဟင္းေရာ ေခါက္ဆြဲေရာ အဆင္သင့္ျဖစ္တဲ့အခါ မုန္႔ပြဲျပင္ဖို႔ အတြက္ ပဲမွဳန္႔အက်က္၊ နံနံပင္၊ သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး... ေနာက္ျပီး ခုနက ခ်က္ထားတဲ့ အုန္းႏို႔ခ်က္… ေခါက္ဆြဲၾကြပ္ေၾကာ္… ၾကက္ဥျပဳတ္ ပါးပါးလွီးေတြနဲ႔… အခုလို လွပျပီး စားခ်င္စရာ ေကာင္းတဲ့ အနံ႔ အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့… အေနေခ်ာင္တဲ့ ေရႊေတာင္ တပြဲ ရလာပါေတာ့တယ္…။
အဲဒီလို အေနေခ်ာင္တဲ့ ေရႊေတာင္ကို တခ်ိဳ႔က အရည္မ်ားမ်ားနဲ႔ စိုစိုရႊဲရႊဲေလး စားၾကသလို တခ်ိဳ႔က်ေတာ့လည္း အရည္နည္းနည္းနဲ႔ ပဲမွဳန္႔နဲ႔ အသုပ္ဆန္ဆန္ စားတတ္ၾကပါတယ္။ အဲဒီလို အသုပ္စားတဲ့သူေတြအတြက္ အခုနက ၾကက္ရိုးျပဳတ္ အရည္ကို ဟင္းခ်ိဳလုပ္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလး ျဖဴးျပီးေတာ့ တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္…။
ကဲ… ေမာင္ ညီမေလးတို႔ေရ… ဒီေန႔ေတာ့ ဒီမွ်ပါပဲကြယ္…
ပ်င္းလို႔ေရးတဲ့စာ ဆိုေပမယ့္ စာဖတ္သူေတြအတြက္ အရသာ ရွိတဲ့ စာတပုဒ္ေတာ့ ျဖစ္မယ္လို႔ ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္… ခိခိခိ
သံုးပြဲေလာက္စားမွ ၀မွာဆိုေတာ့ အေနေခ်ာင္မဲ့ပံုေတာ့မရွိဘူး။ ဘိုက္ေတာ့ ျပည့္အင့္သြားမယ္။ စားၿပီးၿပီ။ အအီေျပသံပုရာရည္ေလး ေဖ်ာ္ေသာက္လိုက္ဦးမွပဲ... :)
ReplyDeleteအစားအေသာက္ထဲ အေတာ္မ်ားမ်ား ႀကိဳက္ေပမယ့္ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲမႀကိဳက္မိဘူး။ ဘာျဖစ္လို႕လဲကို မသိဘူး။ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲေတာ့ အရမ္းႀကိဳက္ၿပီး ဆင္ဆင္တူတဲ့ ေရႊေတာင္ကို မႀကိဳက္မိတာ စဥ္းစားမရတဲ့ ပုစၦာ...။
ReplyDeleteေနာက္ဆံုးစားခဲ့တာ ဘယ္တုန္းကပါလိမ့္ ဆိုၿပီး မမွတ္မိေတာ့တဲ့ အစားအေသာက္ေတြ ထဲမွာ ေ႐ႊေတာင္ေခါက္ဆြဲလည္း ပါတယ္၊
ReplyDeleteအေနေခ်ာင္မယ့္ ေ႐ႊေတာင္ကို ၾကည့္ၿပီး သြားရည္တစ္ေထာင္ က်သြားပါေၾကာင္း....။ း))
ေရႊသက္ဘေလာ့ကိုဖတ္မိလို႕ အေနၾကပ္ေနေပါ့
ReplyDeleteပ်င္းတယ္ အစ္မ လုပ္မစားခ်င္ဘူး။ စာတုိက္ကေန ပုိ႔လုိက္ :p
ReplyDeleteေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ စားဖူးတဲ့အႀကိမ္အေရအတြက္ကုိ လက္ခ်ိဳးေရၾကည့္ရင္ လက္ငါးေခ်ာင္းေတာင္ မျပည့္ဘူးထင္တယ္။ ဒါေပမယ့္ ႀကိဳက္တယ္။ း)
ReplyDeleteေန႔လည္စာ စားၿပီးမွ လာဖတ္လုိ႔ ခံသာသြားတယ္။ :D
အနံ႔ေလးေတာင္ရလာသလိုပဲ မစားရတာၾကာျပီ ေရႊေတာင္ေခါက္ဆြဲ ၾကိဳက္၏
ReplyDeleteမစားရတာၾကာေပါ့
ReplyDeleteစားခ်င္စရာေလး. တခါမွလုပ္မစားဖူးပါ. လုပ္စားၾကည့္မယ္သက္ေဝေရ
ReplyDelete