ၾကက္ဥ အေၾကာင္း စိတ္ကူးရသလို ေရးထားတာကို အားေပး တုံ ့ျပန္ ေဆြးေႏြးၾကတဲ့ Younggun ၊ တန္ခူး ၊ ႏုစံ ၊ ျမတ္ႏိုး ၊ ပန္ဒိုရာ ၊ ရႊမ္းမီ နဲ ့ မုတ္သုန္ေလ၊ ေဂ် တို ့… အားလံုးေက်းဇူးပါ။ အခု ၾကက္ဥ အေၾကာင္းေနာက္ဆက္တြဲအေနနဲ ့ တန္ခူး၊ ျမတ္ႏိုး၊ ရႊမ္းမီ နဲ ့ ေဂ် တို ့ေရးခဲ့တဲ့ Comments ေတြထဲက ၾကက္ဥခ်က္နည္း အသစ္မ်ားကို ျဖည့္စြက္လိုက္ပါတယ္။
တန္ခူး
ၾကက္ဥကို မုန္လာပြင့္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းနုနြယ္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ဆူးပုတ္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ဗူး႐ြက္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ေရာ ေၾကာ္လဲ စားလို႕ေကာင္းတယ္။
ျမတ္ႏိုး
ၾကက္ဥဟင္းခ်ိဳရိွေသးတယ္..။
တရုပ္ပံုစံ မဆလာထည့္ ေရွာက္ရြက္ထည့္ပီး ဟင္းခ်ိဳတခြက္ ရေသးတယ္။
အမေျပာတဲ့နည္း တခ်ိဳ့က မသိဘူး။ ခ်က္စားရမယ္။
မတန္ခူး ေျပာသလို ပန္းေကာ္ဖီေၾကာ္ရင္လဲ အေပၚက အုပ္လို ့ရေသးတယ္။
ရႊမ္းမီ
ေနာက္တစ္ခု ရွိေသးတယ္။ ကေလးခ်က္တဲ့ ၾကက္ဥဟင္း ေပါ့ . .
ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္နဲ႔ ဆီသတ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ စိပ္ထည့္ျပီး ငါးပိခ်က္လို လုပ္ (ငါးပိ၊ ငံျပာရည္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကိဳက္တာထည့္)။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး က်က္ရင္ ၾကက္ဥ အစိမ္းေတြ ဒီအတိုင္း ေဖာက္ထည့္။ အႏွစ္လံုး ေလးေတြ ပံုမပ်က္ေအာင္ ထားျပီး အကာကို ခရမ္းခ်ဥ္ အႏွစ္နဲ႔ ေမႊ (ခ်က္ေနတုန္းေတာ့ ေတာ္ေတာ္ စိတ္ရွည္ရတယ္)။
တူနဲ႔ ေမႊတတ္ရင္ တူသံုးတာ ပိုေကာင္းတယ္။ ေယာက္မက ၾကက္ဥႏွစ္ေလးေတြ ေပါက္မယ့္ အႏၱရာယ္ ရွိတယ္။ ျပီးေတာ့ အႏွစ္ အေပၚယံေတြ တင္းသြားရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖစ္ျဖစ္၊ စပါးလင္ ႏုႏု ျဖစ္ျဖစ္၊ နံနံပင္ ျဖစ္ျဖစ္ အုပ္ျပီးခ်။
ထမင္းနဲ႔ စားစား၊ ဟင္းခ်ည္းပဲ စားစား၊ စားလို႔ေကာင္းတယ္ . . . စားၾကည့္။
ေဂ်
ၾကက္သြန္နီကို အတံုးေလးေတြ စိတ္၊ ဆီသပ္ အၾကည္ေရာင္ေျပာင္းလို ့က်က္ရင္ ခဏဆယ္ထား၊ စိတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ခ်က္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အႏွစ္ျဖစ္ေအာင္ ေယာင္းမနဲ ့ဖိေပး။ အရည္လုိျဖစ္ျပီဆုိရင္ ၾကက္သြန္နီ ျပန္ထည့္၊
ဆား အခ်ိဳမႈန္ ့နဲ ့ငရုပ္ေကာင္းထည့္ျပီး မြေအာင္ ေခါက္ထားတ့ဲ ၾကက္ဥရည္ထည့္... ။
ေယာင္းမနဲ ့အဆက္မျပတ္ေမႊ။ လံုး၀မက်က္ေစနဲ ့... အားလံုးပစ္ခဲခဲ ျဖစ္ရင္ ခ်။
ေပါင္မုန္ ့ထဲ ညွပ္စား (မေရားနီးစ္ လိုလုိ ဘာလိုလို) ၾကက္ဥက်က္သြားရင္ စားမေကာင္းဘူး။
ကဲ.. ၾကက္ဥ ခ်က္နည္းေတြေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးကို စံုစံုလင္လင္ရသြားၿပီေနာ္။
အဲဒီနည္းေတြထဲက မခ်က္ဖူးေသးတာေတြကို အားတဲ့အခါ စမ္းၿပီးခ်က္ၾကည့္ၾကေပါ့…
ခ်က္ၿပီးရင္လဲ.. ေခၚေကြ်းဖို ့မေမ့ပါနဲ ့ေနာ္…။
ခ်မ္းေျမ့ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ…။
တန္ခူး
ၾကက္ဥကို မုန္လာပြင့္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းနုနြယ္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ဆူးပုတ္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္၊ ဗူး႐ြက္နဲ႕ျဖစ္ျဖစ္ေရာ ေၾကာ္လဲ စားလို႕ေကာင္းတယ္။
ျမတ္ႏိုး
ၾကက္ဥဟင္းခ်ိဳရိွေသးတယ္..။
တရုပ္ပံုစံ မဆလာထည့္ ေရွာက္ရြက္ထည့္ပီး ဟင္းခ်ိဳတခြက္ ရေသးတယ္။
အမေျပာတဲ့နည္း တခ်ိဳ့က မသိဘူး။ ခ်က္စားရမယ္။
မတန္ခူး ေျပာသလို ပန္းေကာ္ဖီေၾကာ္ရင္လဲ အေပၚက အုပ္လို ့ရေသးတယ္။
ရႊမ္းမီ
ေနာက္တစ္ခု ရွိေသးတယ္။ ကေလးခ်က္တဲ့ ၾကက္ဥဟင္း ေပါ့ . .
ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္နဲ႔ ဆီသတ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ စိပ္ထည့္ျပီး ငါးပိခ်က္လို လုပ္ (ငါးပိ၊ ငံျပာရည္၊ ပုစြန္ေျခာက္၊ ၾကိဳက္တာထည့္)။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး က်က္ရင္ ၾကက္ဥ အစိမ္းေတြ ဒီအတိုင္း ေဖာက္ထည့္။ အႏွစ္လံုး ေလးေတြ ပံုမပ်က္ေအာင္ ထားျပီး အကာကို ခရမ္းခ်ဥ္ အႏွစ္နဲ႔ ေမႊ (ခ်က္ေနတုန္းေတာ့ ေတာ္ေတာ္ စိတ္ရွည္ရတယ္)။
တူနဲ႔ ေမႊတတ္ရင္ တူသံုးတာ ပိုေကာင္းတယ္။ ေယာက္မက ၾကက္ဥႏွစ္ေလးေတြ ေပါက္မယ့္ အႏၱရာယ္ ရွိတယ္။ ျပီးေတာ့ အႏွစ္ အေပၚယံေတြ တင္းသြားရင္ ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖစ္ျဖစ္၊ စပါးလင္ ႏုႏု ျဖစ္ျဖစ္၊ နံနံပင္ ျဖစ္ျဖစ္ အုပ္ျပီးခ်။
ထမင္းနဲ႔ စားစား၊ ဟင္းခ်ည္းပဲ စားစား၊ စားလို႔ေကာင္းတယ္ . . . စားၾကည့္။
ေဂ်
ၾကက္သြန္နီကို အတံုးေလးေတြ စိတ္၊ ဆီသပ္ အၾကည္ေရာင္ေျပာင္းလို ့က်က္ရင္ ခဏဆယ္ထား၊ စိတ္ထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ ခ်က္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အႏွစ္ျဖစ္ေအာင္ ေယာင္းမနဲ ့ဖိေပး။ အရည္လုိျဖစ္ျပီဆုိရင္ ၾကက္သြန္နီ ျပန္ထည့္၊
ဆား အခ်ိဳမႈန္ ့နဲ ့ငရုပ္ေကာင္းထည့္ျပီး မြေအာင္ ေခါက္ထားတ့ဲ ၾကက္ဥရည္ထည့္... ။
ေယာင္းမနဲ ့အဆက္မျပတ္ေမႊ။ လံုး၀မက်က္ေစနဲ ့... အားလံုးပစ္ခဲခဲ ျဖစ္ရင္ ခ်။
ေပါင္မုန္ ့ထဲ ညွပ္စား (မေရားနီးစ္ လိုလုိ ဘာလိုလို) ၾကက္ဥက်က္သြားရင္ စားမေကာင္းဘူး။
ကဲ.. ၾကက္ဥ ခ်က္နည္းေတြေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေလးကို စံုစံုလင္လင္ရသြားၿပီေနာ္။
အဲဒီနည္းေတြထဲက မခ်က္ဖူးေသးတာေတြကို အားတဲ့အခါ စမ္းၿပီးခ်က္ၾကည့္ၾကေပါ့…
ခ်က္ၿပီးရင္လဲ.. ေခၚေကြ်းဖို ့မေမ့ပါနဲ ့ေနာ္…။
ခ်မ္းေျမ့ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ…။
ၾကက္ဥခ်က္နည္းေတြ ဖတ္ရင္းနဲ႕ ေက်ာင္းတုန္းက စာေမးပြဲတြင္းဆို ၾကက္ဥ၊ဘဲဥဟင္းမစားတာ သြားသတိရတယ္။ သုညရမွာေၾကာက္လို႕ေလ။
ReplyDelete