Tuesday, May 4, 2010

ေဆးေရာင္စံု

ဒီပိုစ့္ကို ေဆးေရာင္စံု လို႔ နာမည္ေပးရျခင္း အေၾကာင္းရင္းကေတာ့ တခုနဲ႔ တခု သိပ္ အဆက္အစပ္ မရွိလွတဲ့ အေၾကာင္းအရာေတြကို စုေပါင္းၿပီး ေရးျပမွာမို႕ပါ။

အခု ပထမဆံုးအေနနဲ႕… အေရးၾကီးတဲ့ စားစရာ အေၾကာင္းက အရင္ စလိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္…။ ဟိုတေန႕က ေရးခဲ့တဲ့ အခ်ဥ္ထည့္ျခင္း ပိုစ့္မွာ ညီမေလး ႏုစံက သူ႕ ေမေမလုပ္ေနက် အခ်ဥ္ရည္ ေဖ်ာ္နည္းကို အီးေမးလ္ပို႕ၿပီး ေပးမယ္လို႕ ဆိုလာပါတယ္…။ ဒါကို ေနာက္ ေကာ္မန္႕ပိုင္ရွင္ တေယာက္က ျဖစ္ႏိုင္ရင္ မႏုစံ ရဲ႕ အခ်ဥ္ရည္ recipe ကို ဒီေနရာမွာပဲ ေဝမွ်ပါလို႕ ေျပာလာပါတယ္…။ ဒီေတာ့ ညီမႏုစံက အဲဒီ အခ်ဥ္လုပ္နည္းကို အီးေမးလ္နဲ႕ ပို႕လာတုန္းမွာ အဲဒါကို Share လို႕ရပါသလားလို႔ တခါတည္း ေမးလိုက္ပါတယ္။ ဒီေတာ့ သူက ရပါတယ္ ဆိုလို႔ အခုလို ျပန္ေဝမွ်လိုက္ပါတယ္..။

အသုပ္ထဲ ထည့္တဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေဖ်ာ္နည္း

မန္က်ည္းသီးကုိ ထန္းလ်က္ နဲနဲနဲ႕ ေရစိမ္ထားလိုက္ပါ။ အခ်ဥ္ေဖ်ာ္တဲ့အေပၚ မူတည္ျပီး ထန္းလ်က္ကို ထည့္ပါ။ ပံုမွန္အရြယ္ ထန္းလ်က္ ၂ လုံး ၃ လုံးေလာက္ဆုိ ရပါၿပီ။ ငရုတ္သီးမႈန္႔ အေရာင္တင္မႈန္႔ နဲနဲကို ပန္းကန္လုံးထဲထည့္ျပီး က်က္ၿပီးသား ဆီပူပူ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ၃ ဇြန္းေလာက္ ေလာင္းထည့္ျပီး ေမႊလိုက္ပါ။ အမွန္က ငရုတ္သီးမႈန္႕ကုိ ဆီသတ္ဖို႕ပါ။ ဒါေပမယ့္ အမႈန္႔က အလြယ္တကူ မီးကၽြမ္းလြယ္တတ္ၿပီး အေညွာ္နံ႕ကို လည္း ေၾကာက္ရေသာေၾကာင့္ ဤနည္းျဖင့္ ငရုတ္သီး ဆီသတ္လိုက္ျခင္းပါ…။

မန္က်ည္းရည္ အဖတ္စစ္ျပီးသားထဲကို ငရုတ္ဆီ (အနီေရာင္ chili sauce) ထည့္ၿပီး ေရာေဖ်ာ္ပါ။ အငန္အတြက္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ႏွင့္ အခ်ဥ္လုိလွ်င္ ရွာလကာရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ အေပါ့ အငန္ ျမည္းျပီး လိုအပ္ပါက ဆားအနည္းငယ္၊ အခ်ိဳမႈန္႔စားပါက အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ။ ေနာက္ဆုံး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။

အခ်ဥ္ရည္မွာ ငရုတ္သီး ဆီသတ္ေရာ ငရုတ္ဆီေရာ ထည့္ထားေသာေၾကာင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ႏွင့္ အရသာလဲ ေကာင္းမြန္ပါသည္။ ေခါက္ဆြဲသုပ္၊ အစံုသုပ္၊ ဘူးသီးေၾကာ္သုပ္၊ ပဲျပားသုပ္ စသည္တို႕တြင္ တခါတည္း ထည့္ၿပီး သုပ္ပါက အရသာရွိၿပီး ျဖစ္ေသာေၾကာင့္ အျခား ငန္ျပာရည္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕ ထပ္ထည့္ရန္ မလိုေတာ့ပါ။

အစပ္လိုလွ်င္ ျငဳတ္သီးမႈန္႕ ထပ္ထည့္ႏိုင္ပါသည္… သို႕ေသာ္ ေဆးေလးပါ ေဆာင္ထားၾကေစခ်င္ပါသည္.. တဲ့…။ ကဲ… စမ္းၾကည့္ၾကပါေနာ္…။ အခုလို မွ်ေဝေပးတဲ့ ညီမေလး ႏုစံကို မမတို႕ ဘေလာ့ဂ္အသံက အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။

ဒုတိယတခုက ကိုယ္ေရးခဲ့တဲ့ ေမွ်ာ္လင့္ေသာ တို႕ရဲ႕ လက္ေတြတြဲထား… ပိုစ့္မွာ ညီမေလး ေရးခဲ့တဲ့ ေကာ္မန္႕ထဲက ဖန္တြတြ ဆိုတဲ့ စကားလံုးေလးနဲ႕ ပတ္သက္လို႕ အဲဒီ စကားလံုးရဲ႕ မူလ အရင္း အျမစ္ကို သူက ေမးလ္နဲ႕ ပို႕ၿပီး ျပန္ရွင္းျပထားေပးပါတယ္…။ စာေရးဆရာ နႏၵာသိန္းဇံရဲ႕ ေတြးခ်ိန္ခ်င့္စရာ ဆိုတဲ့ စာအုပ္ထဲကပါ။ ဖတ္ရတာ တကယ္ကို သေဘာက်စရာ ေကာင္းပါတယ္။ ဖတ္ဖူးတဲ့သူမ်ား ရွိႏိုင္သလို မဖတ္ဖူးေသးတဲ့ သူမ်ားလဲ ရွိေနႏိုင္တာေၾကာင့္ သူ ပို႕ေပးလာတဲ့ Scanned Document ေလးေတြ အတိုင္း ျပန္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္…။ အခုလို မွ်ေဝေပးတဲ့ ခ်စ္စရာ ညီမေလးကိုလဲ မမတို႕ ဘေလာ့ဂ္အသံက အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္။








ေနာက္တခုက ဒီဘေလာ့ဂ္ေလးနဲ႕ ပတ္သက္ၿပီး ရင္းႏွီး သိကြ်မ္း ခင္မင္လာရတဲ့ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြေတြဆီက ေရာက္လာခဲ့တဲ့ လက္ေဆာင္ေတြအတြက္ ေက်းဇူးတင္စကားပါ။


ဆရာမ မၾကည္ေအးရဲ႕ ဝတၳဳတိုေပါင္းခ်ဳပ္ ရယ္၊ မၾကည္ေအးရဲ႕ ကဗ်ာမ်ားရယ္… အဲဒီ စာအုပ္ ႏွစ္အုပ္အတြက္ ေက်းဇူးတင္ရမယ့္သူက တေယာက္၊ ကိုယ္ၾကိဳက္တယ္လို႕ ေျပာခဲ့ဖူးတဲ့ စာေရးဆရာ Nicolas Sparks ရဲ႕ The Last Song စာအုပ္ကို ထြက္ထြက္ခ်င္းမွာ စာအုပ္တန္ဖိုးနဲ႕ ပို႔ခ ဆတူေလာက္ ရွိတဲ့ ေနရာကေန သတိတရ ပို႔ေပးခဲ့လို႕ ေက်းဇူးတင္ရမယ့္သူက တေယာက္ နဲ႕ Nicolas Sparks ရဲ႕ Dear John စာအုပ္ အတြက္ ေက်းဇူးတင္ရမယ့္သူ ေနာက္တေယာက္ ပါ။ ကိုယ္ အျမတ္တႏိုး ဖတ္ရႈၿပီး အျမဲတမ္း သိမ္းဆည္းထားခ်င္တဲ့ စာအုပ္ေတြမို႕ ေျပာမျပတတ္ေအာင္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္…။


ေနာက္တခုက အညိဳေရာင္ ပန္းအိုးေလးထဲက သစ္ပင္ စိမ္းစိမ္းေလးတခုရယ္၊ ပန္းေရာင္ စာရြက္ဖိတဲ့ ခ်စ္စရာ ဖန္လံုးေလးရယ္ အတြက္ ေက်းဇူးတင္ရမယ့္သူ တေယာက္ နဲ႕ ခ်စ္စရာ အက်ီ အနက္ေရာင္ေလး တထည္အတြက္ ေက်းဇူးတင္ရမယ့္သူ တေယာက္လဲ ရွိပါေသးတယ္…။ လက္ေဆာင္ေပးလိုက္တဲ့ သူတို႔ ႏွစ္ေယာက္ကုိသာမက စိတ္ရွည္လက္ရွည္ သယ္လာေပးတဲ့ လူၾကံဳႏွစ္ေယာက္ကိုပါ တပါတည္း ေက်းဇူးတင္ခ်င္ပါတယ္…။

ေနာက္တခုက ကိုယ့္ရဲ႕ပိုစ့္ေတြကို လာဖတ္ရင္း အိတ္ေတြ ၾကိဳက္မွန္းသိလို႕ အေဝးတေနရာကေန ပို႕လာတဲ့ အညိဳေရာင္ အိတ္လွလွေလးတခု အတြက္ ေက်းဇူးတင္စကားပါ။ ေမြးေန႕ရက္ အလြန္ေလးမွာ ေရာက္လာေပမယ့္ အခုမွ ေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာရတဲ့ အတြက္ ေဆာရီးပါေနာ္…။ အိတ္ကေလးကို ခ်စ္လို႕ ခုထိ မကိုင္ရေသးဘူး… အလွၾကည့္ထားတုန္းပဲ…။ (ဓါတ္ပံုေတာ့ မရိုက္ျပေတာ့ဘူး… ေတာ္ၾကာ သူမ်ားေတြ လာဝိုင္းလုေနၾကမွာစိုးလို႕…)

အဲ... ေနာက္ဆံုးတခုကေတာ့ ညေန ရံုးကျပန္ေရာက္ၿပီး ေရခ်ိဳးၿပီးရင္ သနပ္ခါး အထူၾကီးလိမ္းၿပီး ညၾကီး အခ်ိန္မေတာ္မွာ သရဲေခ်ာ ေခ်ာေနတတ္တဲ့ ကိုယ့္အတြက္ လက္ေဆာင္ဝယ္လာတဲ့ သနပ္ခါးတံုးအတြက္ ေက်းဇူးတင္ စကားပါ။ ထူးထူးဆန္းဆန္း မဟုတ္ေပမယ့္ ရေနက်မဟုတ္တဲ့ လက္ေဆာင္မ်ိဳးမို႔ သေဘာေတြက်ၿပီး ျပံဳးေနမိတာ…။ (အဲ… သနပ္ခါးတံုးပံုလဲ ဓါတ္ပံု ရိုက္မျပေတာ့ဘူးေနာ္… သနပ္ခါးတံုးက ေတာ္ေတာ္ေလး ၾကီးေနေလေတာ့ ေတာ္ၾကာ ထက္ျခမ္း ျခမ္းေပးပါလို႕ ေဝစုလာခြဲေနမွျဖင့္…)

အခုဆို ကိုယ့္ရဲ႕ ေဆးေရာင္စံု ပိုစ့္ေလးမွာ ညီမ ႏုစံဆီက အခ်ဥ္ရည္လုပ္တဲ့ နည္းရယ္၊ ညီမေလး ဆီက ဖန္တြတြ ေနာက္ဆက္တြဲရယ္၊ သူငယ္ခ်င္းမိတ္ေဆြ အတြက္ ေက်းဇူးတင္စကားေတြရယ္၊ ဓါတ္ပံုေလးေတြရယ္နဲ႕ ေတာ္ေတာ္ေလး အေရာင္စံုသြားပါၿပီ…။ ေနာင္ကိုလဲ ၾကံဳရင္ ၾကံဳသလို အခုလို ေဆးေရာင္စံု ပိုစ့္ေလးေတြ ေရးပါအံုးမယ္…။



23 comments:

  1. ဖတ္တယ္ေဟ့.. ဖတ္တယ္ဟ။ :)

    ReplyDelete
  2. အယ္..ဒီဘေလာ့ဂါ.. မ်က္ႏွာပြင့္ေဆး မ်ား ေသာက္ထားလားမသိ.. း)

    ReplyDelete
  3. သူမ်ားေတြ ေပးသလို မသက္ေ၀ ကို မေပးႏိုင္တဲ႔ အတြက္ ေက်းဇူးမတင္ဘဲေတာ႔ မေနနဲ႔ေနာ္ က်ေနာ္ က မန္႕ေပးခဲ႔ တယ္

    စတာပါဗ်ာ
    ခင္တဲ႔
    ေရႊစင္

    ReplyDelete
  4. မသက္ေဝရဲ႔ ေဆးေရာင္စံုေတြကို
    အားက် ေငးေမာသြားပါတယ္....
    သနပ္ခါးတံုးဆိုဒ္ကို မွန္းၾကည္႔ေနမိတယ္...
    စိတ္ဆိုးမွာစိုးလို႔ ေဝစုမခြဲေတာ့ဘူးေနာ္....

    ႏွင္းနဲ႔မာယာ

    ReplyDelete
  5. လက္ေဆာင္ေတြ လက္ေဆာင္ေတြ
    မိုက္ေၾကးလာခြဲမွပဲ

    ReplyDelete
  6. လုခ်င္တယ္။


    ့့့ေပ်ာ္ရြင္တဲ႕ေန႕မ်ားၿဖစ္ပါေစလို႕။

    ReplyDelete
  7. အခ်ည္ရည္ ေဖ်ာ္နည္းေတာ့ ယူသြားၿပီ။ ကၽြန္မက သံပုရာသီး (သို႔) ရွာလကာရည္နဲ႔ပဲ ေဖ်ာ္စားတာမ်ားတယ္။ မန္က်ည္းသီးနဲ႔ သိပ္မေဖ်ာ္စားဘူး။ မန္က်ည္းသီးကို အခ်ဥ္ဟင္းအတြက္နဲ႔ ဆီပ်ံဟင္းေတြထဲကို မာဆလာမအုပ္ခင္ ဆန္းထည့္ဖို႔အတြက္ပဲ သံုးပါတယ္။ ကၽြန္မက ပုဇြန္တို႔ ကင္းမြန္တို႔ကို မီးနဲ႔တည္ၿပီး ထမင္းမပါဟင္းမပါ ဒီအတိုင္း အခ်ဥ္ရည္နဲ႔ တို႔စားတာ သိပ္ႀကိဳက္တယ္။ ဒီတခါ မန္က်ည္းရည္နဲ႔ အခ်ည္ေဖ်ာ္ၿပီး တို႔စားၾကည့္မယ္ေနာ့္။

    ReplyDelete
  8. Thanks heaps Ma Thet Wai and Ma Nu San

    ReplyDelete
  9. ေဆးေရာင္စံုဆိုတဲ့အတိုင္း အေရာင္ေလးေတြ စံုေနတာပဲ...
    ေပ်ာ္စရာၾကီး...

    ReplyDelete
  10. ေကာင္းတယ္ မမ အဲ႕လုိေဆးေရာင္စံုေလးေတြ မ်ားမ်ား ျခယ္ပါ း))။
    စာအုပ္ေတြၾကိဳက္တယ္ ။
    ဖန္တံုး အပန္းေလးကိုလဲ ၾကိဳက္တယ္။ဖန္တြတြကေတာ႕ သေဘာက်လြန္းလို႕ မမကို ရွယ္တဲ႕ အထိပဲ ။
    ဒီပိုစ္႕ကို ပထမဆံုး ဖတ္ရတာ ညီမေလးမို႕ အဲ႕ဒီ ဖီးလ္ကို ပိုၾကိဳက္တယ္ း))) ။

    ReplyDelete
  11. ညီမေလးေရ... ေက်းဇူးပါ...

    ဒီပိုစ့္ကို အမ ညထဲက တင္ထားတာ...
    အေရွ႕က Comment ေတြက
    Comment Moderation မွာ ဘာမွားေနလဲ မသိဘူး အကုန္ေပ်ာက္ကုန္တယ္...
    Mail ထဲကို ဝင္မလာဘူး... း((

    ReplyDelete
  12. အခ်ည္ေဖ်ာ္နည္းေလး မွတ္သြားပါတယ္။ ေဆးေရာင္စုံကေတာ့ မ်ားမ်ားျခယ္ပါ...ဘေလာ့အသံက ေက်းဇူးတင္ပါသည္။ း))

    ReplyDelete
  13. Hello... Hello...
    Testing... 1... 2... 3... :P

    ReplyDelete
  14. ဟင္႕ ... အဲ႕လိုဆို သူမ်ားက အရင္ဆံုးဖတ္ရတဲ႕သူမဟုတ္ဘူးေပါ႕ .. မမသက္ေဝေနာက္တယ္ေနာ္ ဟြန္႕ း(

    ReplyDelete
  15. ဟီဟိ.... ေက်းဇူးအတင္ခံရတဲ႔သူေတြအထဲ ေနရင္းထိုင္ရင္း ပါသြားတယ္။ ၾကိဳက္ရင္ပီးတာပါပဲ။
    ေက်းဇူး တီတီေဝ ဘြားဇ္...... း)))

    ReplyDelete
  16. ဒီလိုေတာ့ ဘယ္ရမလဲ
    ဘေလာ့ဂ္ဂါသူငယ္ခ်င္းေတြကို ခ်က္ေႂကြးဖို႔ အႀကံနဲ႔ ေပးထားတဲ့ အိုးအႀကီးႀကီးေလ
    ထုတ္ ထုတ္ အခုထုတ္ၿပီး
    ေက်းဇူးတင္လိုက္စမ္းဘာာာ

    ပံု
    အေမ့ မခံႏိုင္သူတဦး

    ReplyDelete
  17. အို ဒီဘေလာ့ဂ္ဂါ သိတ္ၿပီး Face-Flower-Open တာပဲ...:) ညႇင္း ဟင္းဟင္းဟင္း....:)

    ReplyDelete
  18. အစ္မကုိ လက္ေဆာင္ေပးတဲ့သူေတြ မ်ားေနၿပီဆုိေတာ့ ကြန္မန္႔ပဲ ေပးခဲ့ေတာ့မယ္ေနာ္...ေနာ္။ :P

    အခ်ဥ္လုပ္နည္းေရာ၊ ဖန္တြတြအဓိပၸာယ္ဖြင့္ဆုိခ်က္နဲ႔တကြ ဇြန္မဖတ္ဘူးေသးတဲ့ ဆရာနႏၵသိန္းဇံစာအတြက္ေရာ ျပန္လည္ေ၀မွ်ေပးတဲ့ အစ္မသက္ေ၀ကုိ ေက်းဇူးအထူး တင္ပါတယ္။ း)

    ReplyDelete
  19. last songပါ ဂ်ီးေတာ္သက္ေ၀

    ReplyDelete
  20. မိုက္တယ္ မမ၊ အမ်ားၾကီးပါပဲလား။ အကုန္လုံး ေမတၱာေတြနဲ႔ ေပးၾကတာဆိုေတာ႔ အဖိုးမျဖတ္ႏိုင္ဘူးေပါ႔။
    သစ္ပင္စိမ္းစိမ္းေလးကလဲ ခ်စ္စရာ..။

    ReplyDelete
  21. အန္တီသက္ေ၀ ညက္ႏွာ ပြင္႔ခ်က္ေတာ႔ ... ပိုေနရင္ မ်ားတို႔ဖက္လဲ ပစ္လိုက္ဦးေနာ္ ... အို ဒီကေစာင္႔ဖမ္းေနသူ ... ဟီဟိ

    ReplyDelete
  22. ဪ...ေတာ္ေတာ္ေလးစီးပြါးတက္ေနျပီဘဲ... :)

    ReplyDelete

အမွတ္တရ ေရးခဲ့ပါ...