Monday, April 26, 2010

အခ်ဥ္ထည့္ျခင္း

အခ်ဥ္ထည့္ျခင္း လို႕ ေခါင္းစဥ္တပ္လိုက္လို႕ သက္ေဝ ဘယ္သူ႕ကို ဘယ္လိုမ်ား အခ်ဥ္ ထည့္ေတာ့မွာပါလိမ့္လို႕ မေတြးၾကပါနဲ႔…။ ၿပီးေတာ့ ေၾကာက္လဲ မေၾကာက္ၾကပါနဲ႔… စိတ္ေတြ အခ်ဥ္ေပါက္ေနတာလဲ မဟုတ္ရပါဘူး…။ ညေနက အျပင္မွာ ညစာသြားစားရင္း ဆိုင္က ေပးတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ကို သေဘာက်ၿပီး ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အခ်ဥ္ေလးေတြ အေၾကာင္း ဆက္ေတြးမိလို႕ပါ။

ကိုယ္က အခ်ဥ္ အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္…။ ငယ္ငယ္ထဲက ၾကိဳက္တာပါ။ ဘာပဲစားစား အခ်ဥ္ေလးပါမွ စားလို႕ေကာင္းသြားတယ္လို႕ ထင္မိတယ္…။ ဘယ္ေလာက္ေတာင္ အခ်ဥ္ၾကိဳက္သလဲဆို အခ်ဥ္ရည္ေတြ႕ရင္ ဇြန္းနဲ႕ေတာင္ ခပ္ၿပီး ေသာက္ခ်င္ေလာက္ေအာင္ကို ၾကိဳက္ပါတယ္။ တကယ္ေျပာတာပါ။ ေက်ာင္းသူဘဝတုန္းက သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ အတူတူ အင္းလ်ားကန္ေစာင္းက ဘူးသီးေၾကာ္ဆိုင္ေတြမွာ သြားစားျဖစ္တုန္းက ေလာင္းေၾကး စားေၾကးနဲ႕ အခ်ဥ္ရည္ေတြကို သစ္သီးေဖ်ာ္ရည္လို တခြက္ၿပီး တခြက္ ေမာ့ေသာက္ခဲ့ၾကဖူးတာ ဘယ္ေတာ့မွ မေမ့ႏိုင္စရာပါ။

ၿပီးေတာ့ အဲဒီအခ်ိန္တံုးက ျပည္လမ္းမၾကီးေပၚမွာရွိတဲ့ Hi တို႕၊ အင္းလ်ားလမ္းမွာရွိတဲ့ Smile တို႕ Full moon တို႕ေတြမွာ ရတဲ့ ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္သုပ္မွာ ဆမ္းေပးတဲ့ အခ်ဥ္ရည္… ေကာ္ျပန္႕ရဲ႕ အရသာ ေကာင္းမေကာင္း သိစရာမလို၊ သိလဲ မသိခဲ့…။ အခ်ဥ္ရည္က ေကာင္းလြန္းလို႕ အဲဒီဆိုင္ေတြေရာက္တိုင္း ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္သုပ္ တမ်ိဳးထဲကိုပဲ အျမဲမွာစားျဖစ္ခဲ့တာ…။ စၿပီး မွာကထဲက အခ်ဥ္ရည္ မ်ားမ်ား ထည့္ေပးပါေနာ္ လို႕ မွာတတ္တာ..။

အခု ဒီမွာကေတာ့ ပုလင္းထဲက အသင့္ျပဳလုပ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္ေတြကို ၾကိဳက္လဲစား မၾကိဳက္လဲစား စားေနရတာကို…။ အဲဒါေတြကို စားရတာ အားမရတိုင္း ရန္ကုန္မွာ စားရတဲ့ တရုတ္တန္းက ဝက္သားဒုတ္ထိုး အခ်ဥ္ရည္ နီနီေတြကို သိပ္သတိရပါတယ္…။ ဒီမွာ အဲဒီလို ေဆးဆိုးနဲ႕ အခ်ဥ္နီနီေတြ မရဘူးေလ…။ အဲဒီလို အခ်ဥ္နဲ႕ ခပ္ဆင္ဆင္တူတဲ့ အခ်ဥ္မ်ိဳး အလြယ္တကူ စားခ်င္ရင္ေတာ့ ဒီမွာဝယ္လို႕ရတဲ့ Maggie က ထုတ္တဲ့ အခ်ဥ္ပုလင္းေတြထဲကမွ Hot Chili ဒါမွမဟုတ္ Extra Hot ကို ဝယ္စားပါတယ္။ အဲဒီ အခ်ဥ္ကို ေၾကးအိုး၊ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္၊ ၾကာဆံျပဳတ္ ေတြနဲ႕ အတူတူစားျဖစ္တယ္။ တခါတခါ ၾကက္ကင္တို႕ ငါးေၾကာ္တို႕နဲ႕လဲ အတူတူ စားပါတယ္။

အလုပ္အားလို႕ အခ်ိန္ရတဲ့ေန႕ေတြမွာ ဘူးသီးေၾကာ္တို႕ ၾကက္သြန္ေၾကာ္တို႕ ေကာ္ျပန္႕ေၾကာ္တို႕ ေၾကာ္စားျဖစ္ရင္ေတာ့ မန္က်ည္းသီးနဲ႕ အခ်ဥ္ရည္ လုပ္စားတာေပါ့။ မန္က်ည္းသီးကို အရည္ေဖ်ာ္ထားတာထဲကို ျငဳတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို သၾကားေလးနဲနဲနဲ႔ ေရာၿပီးေထာင္းထားတာကို ထည့္… ၿပီးရင္ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငန္ျပာရည္ နဲ႕ ျငဳတ္သီး အေလွာ္မႈန္႕ေလး ထည့္တယ္။ ေနာက္ဆံုးမွာ နံနံပင္ေလး ပါးပါးလွီးထည့္…။ တျခား ဘာဟင္းမွမပါလဲ အေၾကာ္နဲ႕ အခ်ဥ္နဲ႕ဆိုရင္ေတာင္ ထမင္းစားလို႕ ေကာင္းေနၿပီ…။

အဲဒီလို အခ်ဥ္ရည္ဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ ၾကာဆံေၾကာ္၊ ကပ္ေၾကးကိုက္ စတာေတြနဲ႔လဲ တြဲစားလို႕ရတာမို႕ အိမ္မွာေတာ့ ခဏ ခဏ လုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ တခါတေလ အခ်ိန္နဲေနတဲ့ ေန႔ေတြမွာေတာ့ ၾကက္သြန္နီ နဲ႕ ျငဳတ္သီးစိမ္းေလး ပါးပါးလွီးၿပီး သံပုရာရည္ညွစ္ထားတဲ့ အခ်ဥ္မ်ိဳးနဲ႕ စားလိုက္ရတာပါပဲ။

အခုတေလာမွာ ရန္ကုန္က အိမ္ကလူေတြ လာရင္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြ ရင္းခ်ာေတြ လာရင္ပဲ ျဖစ္ျဖစ္ Lucky Seven က ေပါက္ဆီတို႕ ဝက္သားေပါင္းတို႔ ဝယ္လာတတ္ၾကတယ္။ အဲဒါေတြနဲ႕ အတူတူ ကိုယ္ၾကိဳက္မွန္းသိလို႕ မပ်က္မကြက္ ဆက္ဆက္ ပါလာတတ္တာကေတာ့ အခ်ဥ္ရည္ နီနီေတြ…။ တခါက သြားဝယ္တဲ့သူက အဲဒီ ေပါက္ဆီနဲ႕ ဝက္သားေပါင္းကို စကၤာပူကို ယူသြားခ်င္လို႕ ဗူးနဲ႕ ေသေသခ်ာခ်ာ လံုေအာင္ ထည့္ေပးပါ အခ်ဥ္ရည္လဲ မ်ားမ်ား ထည့္ေပးပါလို႕ အမွာ… ေရာင္းတဲ့သူေတြရဲ႕ စိတ္ထဲမွာ ႏိုင္ငံျခားကို ယူမွာဆိုေတာ့ ဒီအခ်ဥ္နီနီေတြေတာ့ မလိုခ်င္ေလာက္ဖူး၊ မထည့္ေပးပါနဲ႕လို႕ ေျပာတာပဲ ထင္ၿပီး လံုးဝ ထည့္မေပးလိုက္…။ အခ်ဥ္မပါပဲ အဲဒါေတြ ရတဲ့ေန႕က ကိုယ္ စိတ္အဆိုးဆံုးေန႕ပါပဲ…။

ေနာက္ ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အခ်ဥ္တခုကေတာ့ Coca Suki မွာ ေပးတဲ့ Suki Sauce ပါ။ ဘယ္လိုေလးမွန္းမသိ အရမ္းစားလို႕ ေကာင္းပါတယ္…။ နံနံပင္ေလးေတြ စဥ္းထားတာပါတယ္… ႏွမ္းေလးေတြလဲ ပါတယ္… ငယ္ငယ္တုန္းကလိုသာဆို သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ အတူတူ ေမာ့ေသာက္လို႕ သိပ္ေကာင္းမယ့္ အခ်ဥ္မ်ိဳးေပါ့…။

ေၾကးအိုးနဲ႕စားရတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ နီနီကိုလဲ ကိုယ္အရမ္းၾကိဳက္တယ္…။ ဟိုတေလာက Marina Square က အင္းေလးမွာ ေၾကးအိုးစားတာ အဲဒီ ဆိုးေဆးနဲ႔ အခ်ဥ္မ်ိဳးမရဘူး ပုလင္းထဲက အခ်ဥ္မ်ိဳးပဲရလို႕ ေၾကးအိုးအရသာ ေပ်ာက္သြားတာ…။ ဘာရမလဲ ေနာက္တေန႕မွာ ပင္နီစူးလားက အင္းေလးမွာ ေနာက္တေခါက္သြားစားတာေပါ့…။ အဲဒီမွာေတာ့ အခ်ဥ္ရည္ နီနီေတြရတယ္… ေကာင္းမွ ေကာင္း…။

ေနာက္ အခ်ဥ္တမ်ိဳးကေတာ့ ဂ်ပန္စာ ဆူရွီတို႕ ဆာရွိမိတို႕နဲ႕ အတူတူတြဲစားရတဲ့ ဂ်င္းခ်ဥ္ပါ။ ဂ်င္းႏုႏုေလးေတြကို အခ်ဥ္ထည့္ထားတာ… အရသာက ပူရွိန္းရွိန္း၊ ခ်ိဳခ်ိဳ ခ်ဥ္ခ်ဥ္နဲ႔ စားလို႕သိပ္ေကာင္းပါတယ္…။ ဂ်ပန္ဆိုင္ေရာက္ရင္ ဆူရွီစားတာက နဲနဲ... အဲဒီ ဂ်င္းအခ်ဥ္ကို စားတာက မ်ားမ်ားျဖစ္ေနလို႕ ဘယ္ေန႔ ဆိုင္က ရိုက္ထုတ္မယ္ မသိဘူးလို႕ စားတိုင္း ေတြးမိပါတယ္…။ ရိုက္မထုတ္ခင္ေတာ့ စားထားအံုးေပါ့ေလ… ရိုက္ထုတ္ေတာ့လဲ ေျပးရံုေပါ့… ဟုတ္ဖူးလား…။

ၿပီးေတာ့ အခုတေလာ မၾကာခဏ ေရာက္ေနတဲ့ Seafood ဆိုင္က ေပးတဲ့ အခ်ဥ္ေလးကို ၾကိဳက္ေနျပန္တယ္…။ ၾကက္သြန္နီေလးေတြ ပါးပါးလွီးထားတာကို ျငဳတ္သီးအခ်ဥ္ရည္ နီနီ ခ်ိဳခ်ိဳခ်ဥ္ခ်ဥ္ ေလး ဆမ္းထားတာ။ အဲဒီဆိုင္ရဲ႕ Home-made Specialty Sauce လို႕ ဆိုတယ္…။ ထမင္းေၾကာ္၊ ၾကက္သားေၾကာ္၊ ငါးေပါင္း ဘာနဲ႕ပဲျဖစ္ျဖစ္ တြဲစားလို႕ အရမ္းေကာင္းတဲ့ အခ်ဥ္ေလးပါ။ အဲဒီဆိုင္မွာ ရတဲ့ နာမည္ၾကီး အစားအေသာက္ေတြထက္ အခ်ဥ္ကိုၾကိဳက္လို႕ မၾကာခဏ လာစားပါတယ္ ဆိုရင္ အဲဒီ ဆိုင္ရွင္ စိတ္ေလသြားမွာ ေသခ်ာတယ္…။

ေနရာ အသစ္ တခုခုမွာ သြားစားျဖစ္တိုင္း ဆိုင္ေတြကေပးတဲ့ တေက်ာင္း တဂါထာ တရြာ တပုဒ္ဆန္းတဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေတြကို စိတ္ဝင္တစား ေလ့လာၾကည့္တတ္ပါတယ္။ တန္ေဆး လြန္ေဘး ဆိုေပမယ့္ အခ်ဥ္ရည္ေတြ ေတြ႕ရင္ ဘယ္လိုမွ ဘရိတ္အုပ္လို႕ မရတတ္တဲ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ အားေပး အားေျမွာက္ျပဳတဲ့ အေနနဲ႔ေရာ… ကိုယ္ၾကိဳက္တဲ့ အခ်ဥ္ရည္ေတြကို ဂုဏ္ျပဳတဲ့ အေနနဲ႔ပါ ဒီပိုစ့္ေလးကို အမွတ္တရ ေရးျဖစ္ပါတယ္…။

အဆင္ေျပရင္ အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ား အသင္းဖြဲ႕ခ်င္ပါတယ္…။ အခ်ဥ္ တကယ္ၾကိဳက္ၿပီး အသင္းဝင္ဖို႕ စိတ္ဝင္စားသူမ်ား ၾကိဳတင္ စာရင္းေပးခဲ့ႏိုင္ပါတယ္…။ ၿပီးေတာ့ အသင္းဝင္မ်ား အေနနဲ႔ ကိုယ္သိဖူး စားဖူးခဲ့တဲ့ ကမာၻတလႊားမွ ထူးထူးျခားျခား အခ်ဥ္ရည္မ်ားႏွင့္ လုပ္ကိုင္ပံု အဆင့္ဆင့္တို႕ကိုလဲ ဗဟုသုတအျဖစ္ မွ်ေဝ ေပးခဲ့ေစခ်င္ပါတယ္။ အသင္း ဝင္ဝင္ခ်င္းမွာ ၾကိဳဆိုျခင္း အထိမ္းအမွတ္ လက္ေဆာင္အျဖစ္ သံပုရာသီး တလံုးစီ ပို႕ေပးပါ့မယ္…။ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ ပါးပါးေပါ့...။


29 comments:

  1. အခ်ဥ္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္..ဒါေပမဲ့ သက္ေ၀ေလာက္ေတာ့ မၾကိဳက္ဘူးလားလို႔။ အသင္း၀င္ပါမယ္။ သံပုရာသီးလိုခ်င္လို႔ပါ )))))း

    ReplyDelete
  2. အသင္း၀င္ပါတယ္၊ ျမန္မာျပည္က အနီေရာင္ ဆိုးထားတဲ့ ငရုပ္ဆီ၀ယ္ခိုင္းတာ အိမ္ကလူေတြက chit to ပုလင္းႀကီး ၀ယ္ေပးလိုက္လို႔ စိတ္ေတြဆိုးလိုက္ရေသးတယ္၊ ေနာက္ေတာ့မွ အေဖကိုယ္တိုင္ ၿမိဳ႕ပတ္ရွာလုိက္ရတယ္၊ အဲဒါေလးကို ေရႊရသလို အရိပ္တၾကည့္ၾကည့္နဲ႕ ကုန္သြားမွာစိုးလို႔ ေခၽြစားေနရတယ္၊ ေရႊဘဲက ဘဲကင္နဲ႕ စားတဲ့ ငရုပ္ဆီကိုလဲ အရမ္းႀကိဳက္ပါတယ္၊

    ReplyDelete
  3. အခ်ဥ္ႀကိဳက္သူမ်ား အသင္းဖြဲ႔ရင္ ပါမယ္ေနာ့္။

    ReplyDelete
  4. အသင္း၀င္မ၀င္ေတာ႔မသိ ... ဖတ္ရင္းနဲ႔ သြားက်ိန္းထွာ ... က်ိန္းပါတယ္ဆိုမွ သူကသံပုရာသီးနဲ႔ေတာင္ အဆံုးသတ္လိုက္ေသး ...

    အလကားေနာက္တာေနာ္။ နဲနဲေတာ႔ က်ိန္းပါတယ္ း)))
    ဂ်ပန္ဆိုင္က ဂ်င္းခ်ဥ္ၾကိဳက္တာေတာ႔တူတယ္။ ေကာ္ၿပန္႔နဲ႔စားတဲ႔ အခ်ဥ္လဲ ၾကိဳက္ပါတယ္။

    ReplyDelete
  5. အခ်ဥ္ေတာ့ၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ့ အခ်ဥ္ထုပ္။ ဇီးသီး မက္မန္းသီး သရက္သီး သံပုရာသီး။ နဲ့ အခ်ဥ္ထုပ္ေပါင္းံစံု။
    အမၾကိဳက္တဲ့အခ်ဥ္ကေဆးနီနီေတြနဲ့ မၾကိဳက္ဘူး
    ငယ္ငယ္ကတည္းက အိမ္ကလုပ္တဲ့ အခ်ဥ္ပဲစားရတာ။ ေဆးနီေတြပါလို႔။

    ျမတ္ႏိုး

    ReplyDelete
  6. မသက္ေ၀...19လမ္း ေၾကးအုိးဆုိင္က ငရုတ္ဆီနီနီ အခ်ဥ္ရည္ကို စားရင္း အားမရလုိ႔ ေမာ႔ေသာက္ဖူးတဲ႔အထိႀကိုက္တယ္။ က်န္းမာေရးအရ မေကာင္းမွန္းသိလဲ ...မမုန္းႏုိင္
    း) အခ်ဥ္ရည္အသင္း၀င္တင္မဟုတ္ ေကာ္ဖီအသည္းစြဲ ႀကိုက္တဲ႔အသင္းပါ ဖြင္႔မယ္ဆို..ထိပ္ဆုံးက အသင္း၀င္ဖုိ႔ အဆင္သင္႔။
    mm

    ReplyDelete
  7. အမ... အခ်ဥ္ၾကိဳက္သဆို ေနာက္တခါ အိမ္မွာ ကင္ခ်ီေဖါက္ျဖစ္ရင္ ေပးလွဲ့မယ္...
    း-)

    ReplyDelete
  8. အခ်ဥ္...မီးမီးေၾကာက္ေၾကာက္.... ဆူရွီဆိုင္က ဂ်င္းခ်ဥ္ေတာ့ႀကိဳက္တယ္....အင္းေလးက အခ်ဥ္အခ်ိန္ရရင္သြားစားဦးမယ္... :)

    ReplyDelete
  9. :) အခ်ည္ေလး ပါရင္ ထမင္းစားျမိန္တာေတာ့ အမွန္ပဲ။ မၾကာခဏ လုပ္စားျဖစ္တာေတာ့...ၾကက္သြန္ကုိ ပါးပါးလွီးျပီး ငရုပ္သီးစိမ္း နဲ႕ ဆားထည့္ ၊ သံပုရာရည္ညစ္.. ၊ ဒါမွ မဟုတ္..ၾကက္သြန္ ကုိ အေပၚက ငရုတ္ဆီ ဆမ္းလုိက္တဲ့ အခ်ည္။ အဲ့ဒါထက္ပိုျပီးေတာ့ မလုပ္ဖူးပါ...မမသက္ေ၀ ေရးသြားတဲ့ မန္က်ီးခ်ဥ္ ေလးကို လုပ္ျပီး အေၾကာ္နဲ႕ စားဦးမယ္။ း))

    ReplyDelete
  10. အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ား အသင္းဝင္ အမာခံ ဂိုဏ္းသူေလးလာပါပီခင္ဗ်ာ။
    ျမန္မာျပည္ျပန္တုံးက
    မားသားကလမ္းေဘးကအခ်ဥ္နီနီေတြ မစားခိုင္းဘူး၊
    မသန္ ့လို ့ကုိယ္တိုင္ကိ်ဳေပးတယ္။ ဘယ္လိုေကာင္းမွန္းမသိဘူး။
    အဲဒီအခ်ဥ္နီနီလိုမ်ိဳးကိုနည္းနည္းပဲထည့္ ၊ ထန္းညက္ေလးတစ္ခဲ၊ မန္က်ည္းရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ျငဳပ္သီးစိမ္းေထာင္း၊ ဆား ထည့္ပီးမွ က်ိဳထားေပးတာ ။ဘူးနဲထည့္ထားအၾကာၾကီးအထားခံတယ္။
    မာသားဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲလုပ္ေကြ်းရင္ ေခါက္ဆြဲေပၚကိုေလာင္းခ်ပီးစားတာ ။
    အခ်ဥ္မပါရင္ထမင္းမစားဘူး ၊မသက္ေဝနဲ ့တူတူပဲ။ က်ေနာ္ကေတာင္ပိုဆိုးအံုးမလားလို ့။
    စားစရာမရွိရင္ သံပုရာသီးကိုပါးပါးလွီးၿပီး ဝါးစားတာ။
    ဂ်ပန္ဆိုင္က ဂ်င္းခ်ဥ္ေရာ အသားစိမ္းနဲ ့တို ့စားတဲ့ အခ်ဥ္ေရာ အရမ္းႀကိဳက္ ၊ အရင္အလုပ္က ဂ်ပန္MD ကဆို ဂ်ပန္ကျပန္လာတိုင္း အဲဒီဂ်င္းဘူးလိုက္ရယ္ ၊ အသားနဲ ့တို ့စားတဲ့အခ်ဥ္ရယ္ ပုလင္းလိုက္ဝယ္လာေပးတယ္ ၊ စားစမ္းတဲ့။ဟိဟိ။
    သူတို ့နဲ ့ညစာစားတိုင္းက်ေနာ္က အဲဒါေတြအရမ္းစားတာကိုး။
    အိမ္မွာကိုကိုေရာ က်ေနာ္ေရာ အခ်ဥ္အရမ္းစားတာ။
    က်ေနာ္တို ့ေဆာင္ပုဒ္ေတာင္ရွိတယ္။
    “ အခ်ဥ္မႀကိဳက္ လူမိုက္ “ ။ဟက္ဟက္။

    ReplyDelete
  11. အႀကဳိက္တူေတြ လာေတြ႔ေနၿပီ အစ္မေရ။ ဆူရွီက ခ်င္းဖတ္ေလးေတြ ပုံရိပ္လည္း ႀကဳိက္တယ္။ ဂ်င္းအခ်ဥ္ထုပ္နဲ႔ ဆင္လုိ႔ ထင္တယ္။ ေကာ္ျပန္႔အေၾကာ္ အစိမ္းႏွစ္မ်ဳိးလုံးကုိ အခ်ဥ္ရည္ရႊဲရႊဲ ဆမ္းၿပီး စားရမွ ႀကဳိက္တယ္။ အတူတူပဲ။ ဘာမွ မရွိရင္ ၾကက္သြန္နီကုိ အကြင္းလုိက္လွီးၿပီး သံပုရာသီး ညွစ္၊ ဆားျဖဴးၿပီး အခ်ဥ္လုပ္စား လုိက္တယ္။

    ReplyDelete
  12. ညကတည္းကလာဖတ္ပါတယ္။ မေရးခဲ႕တာ။
    ႀကက္သြန္နီငရုတ္သိီးစိမ္းပါးပါးလီွ်ီးထားတာနဲ႕။ရွာလကာရည္ကေလးဆမ္းထားတကုိႀကိဳက္ပါတယ။္ ရွာလကာရည္ကုိ Ntuc မွာ အဂ္လိပ္လုိမေၿပာတတ္လို႕ မဝယ္တတ္တာနဲ႕သ့့ပုရာသီးညွစ္ၿပီး စားပါတယ။္ ေၿခာက္လတစ္ခါေလာက္ေပါ႕။

    ReplyDelete
  13. ရွာလကာရည္=Vinegar ေလ မမ....:)

    ReplyDelete
  14. myo: မမသက္ေဝပို့စ္ကို စဖတ္ဖတ္ျခင္းသြားက်ိန္းတယ္ ျပိးေတာ့ သားရည္ယိုတယ္ ျပီးေတာ့ ျပီးေတာ့ ကြန္မန္႔ေတြ အီး ခ်ဥ္လိုက္တာ..
    အီး=အာေမဋိတ္

    ReplyDelete
  15. အမေရးျပတာေတြ ဖတ္ရင္း ဗုိက္ဆာလာျပီ။ း( ရန္ကုန္က အစားေတြ လြမ္းပါတယ္ဆုိမွ ဒါဖတ္မိတာ ပုိဆုိးသြားျပီ။

    ReplyDelete
  16. အခ်ဥ္ရည္ဆုိ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္ပဲ.. အသင္း၀င္တယ္ အမ.. ေမာ့ေတာ့ မေသာက္ျဖစ္ဘူးေပါ့ေနာ္..:D ေၾကးအုိးနဲ႕ဆုိ ငရုတ္ဆီ နီနီနဲ႕ အခ်ဥ္ရည္ပဲ စားတယ္.. အဲဒီလုိ အခ်ဥ္ရည္နဲ႕စားမွ စားရတာ အရသာရွိတာ..မတည့္ဘူး ဆုိးေဆးပါတယ္ေျပာေပမယ့္ နည္းနည္းေတာ့ စားရမွ ေက်နပ္တယ္... မစားရရင္ မေနႏုိင္ဘူး… အမေရ.. က်ေနာ္႕ အေမေဖ်ာ္ေပးတဲ့ အသုပ္ထဲထည့္စားတဲ့အခ်ဥ္ရည္နည္းကုိ ေမးလ္ပုိ႔လိုက္မယ္ သိလား.. သံပုရာသီးေတာ့ မလုိခ်င္ဘူး... ေရွာက္သီးဆုိရင္ေတာ့ စိတ္၀င္စားတယ္.. အဟိ.. ဒီမွာ ေရွာက္သီးမရွိလုိ႔.. :P

    ReplyDelete
  17. Suki sauce recipe
    1. Tomato ketchup
    2. salted soya bean paste (ဆီတိုဟူး) .can buy in NTUC.
    3. ground peanut. (NTUC - see on cake accessories shelves)
    4. sugar
    5. sesame oil
    6. sesame

    mix altogether.

    ReplyDelete
  18. ေဟ့ ငါတို႔က အေမ့ဗိုက္ထဲမႇာ မေမြးခင္ ကတည္းက ေ႐ွာက္သီးအလံုးလိုက္ ခ်ဥ္ခ်င္းတပ္လို႔ အေမက စားေပးရတာေနာ္...ဒါေပမဲ့ အသင္းမဝင္ဘူး သံပုရာသီးတလံုး နဲတယ္...။

    အခ်ဥ္ေကာင္းေကာင္းလုပ္ၿပီး ၄င္းႏွင့္ လိုက္ဖက္ေသာ အစာအာဟာရတခြက္ ႏွင့္ တြဲဖက္ခ်က္ေကြၽးလ်င္ စဥ္းစားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း... :)

    ReplyDelete
  19. ၀က္သားတုတ္ထိုးနဲ့စားတဲ့ငရုတ္ဆီနီနီကိုလြမ္းမိပါသည္။

    ReplyDelete
  20. Min ( Another Min)April 27, 2010 at 8:27 PM

    <>

    Hi Ma Nu San,
    Please publish in comment if it is not a secret recipe.:)

    ReplyDelete
  21. အခ်ဥ္လာဖမ္းသြားတယ္..
    အမ်ားၾကီးပဲ မိတယ္..
    ဒီေန႔အတြက္ ဖူလံုသြားျပီ..။။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  22. ဇြန္လည္း အခ်ဥ္သိပ္ႀကိဳက္တာ။ အခ်ဥ္ရည္ေရာ၊ အခ်ဥ္ထုပ္ေရာ အကုန္ႀကိဳက္။ ငယ္ငယ္ကဆုိ သြားေတြက်ိန္းတဲ့အထိ စားပစ္တာ။ အခ်ဥ္စားစရာမရွိရင္ အိမ္မွာရွိတဲ့ သံပုရာသီးလွီးၿပီး စားခဲ့ေသးတယ္။ း)) ဂ်ပန္စာနဲ႔တြဲစားရတဲ့ ဂ်င္းဖတ္ေလးေတြနဲ႔ အခ်ဥ္လည္းႀကိဳက္တယ္။ အသင္း၀င္ပါမယ္မမ။ ဒါေပမဲ့ အစ္မခ်စ္နဲ႔အတူ ေထာက္ခံပါတယ္။ သံပုရာသီးတစ္လုံးဆုိ နည္းတယ္ေနာ္။ ေနာက္ကတြဲဖက္ေလး တစ္ခုခုပါမွ ... အဟက္ း)

    ReplyDelete
  23. အခ်ဥ္အေၾကာင္းကို လႈိက္လႈိက္လွဲလွဲ အားေပးသြားၾကသူေတြ၊ အခ်ဥ္ၾကိဳက္သူမ်ား အသင္းဝင္မယ့္သူေတြ၊ အခ်ဥ္ Recipe ေပးသြားတဲ့သူေတြနဲ႕ အၾကိဳက္ခ်င္း တူၾကတဲ့ ညီအမ တေတြကို
    ေက်းဇူး အမ်ားၾကီးတင္ပါတယ္...။ ကိုယ္လိုလူေတြ အမ်ားၾကီးဆိုတာ သိလိုက္ရလို႕ တကယ္ကိုပဲ ႏွစ္ေထာင္းအားရ ျဖစ္မိပါတယ္...။

    အခ်ဥ္မၾကိဳက္ လူမိုက္ ဆိုတဲ့ စကားကလဲ ရွိေနတယ္မဟုတ္လား... း))

    ေကာ္မန္႕ေတြဖတ္ရင္း ေတြးေနမိတာ တခုက ေယာက်ၤားေလးေတြ အခ်ဥ္ ၾကိဳက္ပံု မရၾကဘူး ဆိုတာပါပဲ...။ အခါးၾကိဳက္သူမ်ား အသင္းဖြဲ႕ရင္ေတာ့ ေရာက္လာၾကမလား မသိ... း))

    ReplyDelete
  24. ၾကည္႔ လုပ္...ျဖဳပ္.. ကေလးလဲေတြလာနားေနဦးမယ္...
    Anyway...လူမိုက္ေတြကိုလဲတည္႕ေအာင္ေပါင္းတတ္ပါတယ္,
    Blue skyမဏၰပ္မွာသက္ေဝမႉး၊ပန္ဒိုရာ၊ဆရာေယာတို႕နဲ႕
    ေရလာကစားရဲတာဘဲၾကည္႕ေပါ့၊
    ...အဟတ္ :)

    ReplyDelete
  25. အခ်ဥ္ထည္႕မယ္ဆိုလို႕ လန္႕သြားတာဘဲ
    အခ်ဥ္ေတာ႔ ႀကိဳက္ပါတယ္ မသက္ေဝ ေျပာတဲ႔ အခ်ဥ္နီနီ ေတြေတာ႔ သိပ္မစားျဖစ္ဘူး မန္က်ီးမွည္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နံနံပင္ ခ်ဥ္ေလး ကိုေတာ႔ ႀကိဳက္ဆံုးဘဲ

    ReplyDelete
  26. အခ်ိဳၾကိဳက္ အဖြဲ႔ေရာ မဖြဲ႔ၾကဘူးလားဟင္။ အခ်ဥ္မၾကိဳက္..လို႔ မေျပာရဲပါေၾကာင္း။ ၀ိုင္းခ်ဥ္ၾကမွာစိုးလို႔.. :)

    ReplyDelete
  27. တို႔မ်ားမွာေတာ့
    သံပုရာသီးတလံုး နဲ႔ ေ၀းရပါၿပီ ေ၀

    ReplyDelete
  28. အမလဲ အခ်ဥ္ႀကိဳက္တယ္.. ထမင္းစားရင္ အခ်ဥ္မပါရင္ကို မစားတတ္ဘူး။ သက္ေ၀ႀကိဳက္တဲအခ်ဥ္နီနီက ဆန္မႈန္႕ရယ္ရွာလကာရည္ရယ္ ဆိုးေဆးေတြ ၾကာၾကာခံေအာင္ ထည့္တဲ့ေဆးေတြ ထည့္ထားတာ။ အဲဒါေတာ့ သိပ္မႀကိဳက္ဘူး က်န္တဲ့အခ်ဥ္ေတြ အကုန္စားတယ္။ ေက်ာင္းတက္တုန္းက မရမ္းသီးေပါင္းကို အရမ္းႀကိဳက္ခဲ့တယ္ ။ ခု အဲလိုမ်ိဳး ေပါင္းထားတာ ဘယ္မွာမွ မေတြ႕ေတာ့ဘူး စားခ်င္လုိက္တာ ေျပာေနရင္းနဲ႕...။ ဒီေန႕ အိမ္မွာ သရက္သီးေၾကာ္စားတယ္ သိလား။

    အမခင္မင္းေဇာ္

    ReplyDelete
  29. အစ္မသက္ေ၀ ညႊန္းလို႕ လာဖတ္တာ ပို႕စ္ အေပာာင္းေလး ပဲေနာ္။ ပာီးးပာိ ဖတ္ရင္း ရယ္မိတာ အခါခါပဲ။ အစ္မက အခ်ဥ္ရည္ကို ေမာ့ေသာက္ ေလာက္တ့ဲ အထိ ႀကိဳက္တာကိုး။ ရို႕စ္ အခ်ဥ္ရည္ လုပ္ရင္ေလ ဒီက ထိုင္းဆိုင္ အာရွဆိုင္ေတြက ႀကက္ဖ တံဆိပ္ စပ္စပ္ အနီေရာင္ အခ်ဥ္ရည္ ျပစ္ျပစ္ တစ္ဗူး ၀ယ္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ အိမ္မွာ စိတ္ႀကိဳက္ ျပန္စပ္တယ္။ မန္က်ည္းသီးရည္ေလးနဲ႕ အ့ဲ ဗူးထဲက အခ်ဥ္ရည္ရယ္၊ သံပုရာသီးေလး ညွစ္ထည္႕၊ ႀကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး၊ နံနံပင္ေလး ထည္႕လို႕ ျမန္မာျပည္က အခ်ဥ္ရည္ အတိုင္းပဲ အပာုတ္ း)))

    http://redroseofburma.blogspot.com/

    ReplyDelete

အမွတ္တရ ေရးခဲ့ပါ...