အခုတေလာ အလုပ္နဲနဲမ်ားတာနဲ႔ ပ်င္းတာနဲ႔ ေရာၿပီး ဘာမွ မေရးျဖစ္ဖူး။ ေရးထားတာေတြကလဲ ဟိုတစ ဒီတစနဲ႔ အတိုအထြာေတြ…
အဲဒီလို အပ်င္းေရာဂါရေနတုန္းမွာ သူငယ္တန္းထဲက အတူတူ ေက်ာင္းေနဖက္ သူငယ္ခ်င္းတေယာက္က ကေမၻာဒီးယားကေန ဒီကို အလည္ေရာက္လာပါတယ္။ သူ႕ကို ရံုးပိတ္ရက္မွာ တခုခု လိုက္ေကြ်းမယ္ ဘာစားမလဲလို႔ ေမးလိုက္ေတာ့ သူက လြန္ခဲ့တဲ့ ငါးႏွစ္ေက်ာ္က ကိုယ္ခ်က္ေကြ်းခဲ့ဖူးတဲ့ ဒန္ေပါက္ကို သတိတရနဲ႔ အျပင္မွာ မစားခ်င္ဘူး ကိုယ္ခ်က္တဲ့ ဒန္ေပါက္ပဲ စားခ်င္တယ္ လို႔ ဆိုလာပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ခ်က္တဲ့နည္းေလးလဲ အဆင္ေျပရင္ ေရးေပးပါလားလို႔ ေျပာလာပါတယ္…။
ဒီလိုနဲ႕ တခုေသာ စေနေန႕မနက္ခင္းေလးမွာ ဒန္ေပါက္ထမင္း ခ်က္ျဖစ္ၿပီး တခုေသာ ၾကာသာပေတးေန႔ ညေနခင္းေလးမွာ ခ်က္တဲ့နည္းကို အခုလို ခ်ေရးျဖစ္ပါတယ္။ "ခ်က္ျခင္းရဲ႕ အႏုပညာ" နဲ႕ ခ်က္တာမို႕ ဘယ္ဟာေတြ ဘယ္လို အခ်ိဳးအစားနဲ႕ ထည့္ခ်က္တယ္ဆိုတာ အေသးစိတ္ မမွတ္မိပါဘူး…။ စိတ္မွန္းနဲ႔ ရမ္းသမ္းခ်က္တာမို႔ "ရမ္းသမ္း cook" လို႔ အမည္ေပးရင္လဲ ရပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အဓိကက်တဲ့ ပစၥည္းႏွစ္မ်ိဳးရဲ႕ ခန္႕မွန္းေျခ အခ်ိဳးအစားနဲ႔ အတူ က်န္တဲ့ ပါဝင္တဲ့ ပစၥည္းေတြကိုေတာ့ ေျပာျပပါ့မယ္။ ကိုယ္တတ္တဲ့နည္းနဲ႔ ကိုယ္ခ်က္တာဆိုေတာ့ ထမင္း သတ္သတ္ ဟင္းသတ္သတ္ ခ်က္တာပါ။ ထမင္းနဲ႔ အသား ေရာၿပီး တခါထဲ ႏွပ္တဲ့နည္းကို သူမ်ားေျပာတာ ၾကားဖူးေပမယ့္ တခါမွ စမ္းမၾကည့္ရေသးပါဘူး။
အဓိကက်က် ပါဝင္တဲ့ ပစၥည္းေတြက
- ဒန္ေပါက္ခ်က္တဲ့ Basmati ဆန္ ၁ ကီလို (ပံုမွန္အတိုင္းဆို လူ ဆယ့္ႏွစ္ေယာက္စာေလာက္ စားလို႔ရပါတယ္)
- ၾကက္ သံုးေကာင္ - ေက်ာရိုးေတြ ေျခေထာက္ ေခါင္းေတြဖယ္ၿပီ အတံုးၾကီးၾကီး တုံး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငန္ျပာရည္ နဲ႕ နယ္ထားပါတယ္
- ဒန္ေပါက္ထမင္း နဲ႔ ၾကက္သားဟင္းအတြက္ မဆလာ (သစ္ဂ်ပိုး၊ နာနတ္ပြင့္၊ ဖာလာေစ့၊ ဇာထိပ္ဖိုသီး၊ ကရေဝး စတာေတြကို ေရာၾကိတ္ရင္ ရတယ္။ အလြယ္ဆိုရင္ေတာ့ ဒီကဆိုင္ေတြမွာ ဝယ္လို႕ရတဲ့ Brayani Masala ကို ထည့္ပါတယ္)
- ပူဒီနံရြက္ (Mint Leave) - ပါးပါးလွီးထားတယ္
- Yellow Rice ျဖစ္ေအာင္ အေရာင္ဆိုးဖို႕ ဆိုးေဆး နဲနဲကို အရည္ေဖ်ာ္ထားတယ္ (ဆိုင္ေတြမွာ Yellow Rice အတြက္ Coloring Powder လို႕ ေမးရင္ ရတယ္)
- Ghee ဆီသတ္ (ရိုးရိုးဆီကို က်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီး Gee ေထာပတ္ကို ထည့္ၿပီး ခ်က္ထားတယ္)
- ၾကက္သြန္နီေတြကို ဆီခ်က္မ်ားမ်ား ခ်က္ထားတယ္…
က်န္တာေတြကေတာ့ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ပဲအစိမ္းလံုးေလးေတြ နဲ႔ သီဟိုဠ္ေစ့
ၿပီးေတာ့ အေျခခံဟင္းခ်က္ပစၥည္းေတြ ျဖစ္တဲ့ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ သၾကား၊ ငန္ျပာရည္၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ျငဳတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႕၊ အခ်ဥ္အတြက္ သံပုရာသီး၊ သခြားသီး၊ ျငဳတ္သီးစိမ္း...
အားလံုးစံုေတာ့ အခုလို စခ်က္တယ္…။
ထမင္းခ်က္မယ့္ ဒန္အိုးထဲမွာ ကရေဝးရြက္ (Bay Leave) နဲ႕ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ (Cinnamon) ကို တခါထဲ ထည့္ၿပီး ေရဆူေအာင္တည္ထားတယ္။ ဆန္ကို ေရေဆးထားၿပီး အိုးထဲကေရ ဆူလာမွ ထည့္လိုက္တယ္။ ဒန္ေပါက္ခ်က္တဲ့ Basmati ဆန္က အခ်က္ခံတယ္… အေတာ္ေလး ၾကာၾကာခ်က္လဲ ေပ်ာ့မသြားဘူး ဆန္အေခ်ာင္းလဲ ရွည္ၿပီး လွလဲ လွတယ္။ ထမင္းအိုး အေတာ္ေလး ဆူၿပီး ထမင္းေစ့ကို ကိုင္ၾကည့္၊ ျပန္ႏွပ္လို႕ ရေလာက္တဲ့ အေနအထားမွာ အိုးထဲက ထမင္းမျဖစ္ တျဖစ္ေတြကို ဇကာထဲ ေလာင္းခ်ၿပီး ေရစစ္ပါတယ္။ ဒီမွာေလ… ေရစစ္ထားတဲ့ ထမင္းေတြ… ၾကည့္ပါအံုး... မလွဘူးလား…
ခ်က္ျခင္းရဲ႕ အႏုပညာက ဒီေနရာမွာ စပါၿပီ…။
ထမင္းႏွပ္မယ့္ ဒန္အိုးထဲကို Ghee ဆီသတ္ ထားတဲ့ ဆီကို မ်က္ႏွာျပင္ ႏွံ႕ေအာင္ ထည့္တယ္။ ၿပီးရင္ ေရစစ္ထားတဲ့ ထမင္းကို ပထမ တလႊာအေနနဲ႕ ျဖန္႕ထည့္တယ္။ ထမင္းကို အေရာင္ဆိုးတဲ့အရည္ နဲနဲျဖန္းတယ္။ ၿပီးေတာ့မွ လွီးထားတဲ့ ပူဒီနံ၊ မဆလာ၊ စပ်စ္သီးေျခာက္၊ ပဲအစိမ္းလံုးေလးေတြ နဲ႔ သီဟိုဠ္ေစ့ေတြကို ထည့္တယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဖတ္ေတြ ထည့္တယ္။ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ နဲနဲစီ ထည့္တယ္…။ ဒီပံုထဲကလိုေပါ့…
ၿပီးရင္ ေနာက္တလႊာအတြက္ ထမင္းထည့္… Ghee ဆီဆမ္း… က်န္တာေတြကို သူ႕အစီအစဥ္အတိုင္းထည့္… ၿပီးရင္ ေနာက္ တလႊာကို ထမင္းက စၿပီး ခုနက အစီအစဥ္အတိုင္းထည့္… ဒီလိုနဲ႔ ထမင္းေတြ တထပ္ၿပီး တထပ္ ထည့္ရင္း ကုန္သြားၿပီဆို A4 စကၠဴ သံုးေလးရြက္ေလာက္ကို ေရဆြတ္ၿပီး ထမင္းေတြေပၚကေန လံုေအာင္အုပ္၊ အိုးကို အဖံုးပိတ္လို႕ မီးေအးေအးနဲ႔ ႏွပ္ပါတယ္…။ အမွန္ကေတာ့ ထမင္းကို ထမင္းရည္ ငွဲ႕ခ်က္ၿပီး ျပန္ႏွပ္တာမ်ိဳးနဲ႔ အတူတူပါပဲ…။
ကိုယ့္အမ်ိဳးသားကေတာ့ ထမင္းေတြ အလႊာ အလႊာထည့္တာ အႏုပညာ မဟုတ္၊ ႏွပ္ထားၿပီး နပ္သြားတဲ့ ထမင္းကို ေမႊတာကမွ အႏုပညာလို႕ ျငင္းပါတယ္…။ အေမႊ မတတ္ရင္ ထမင္းေတြ က်ိဳးေၾကကုန္သတဲ့… ဒါေၾကာင့္ ေမႊတဲ့ေနရာမွာ ပညာပါဖို႕ လိုတယ္ ဆိုပဲ…။ အိုေကေလ… ေမႊတာက သူ႕အလုပ္ေပါ့… ကိုယ့္လက္ကလဲ အဲေလာက္ မေမႊႏိုင္တာနဲ႕ အေတာ္ပါပဲ…။ ေမႊၿပီးတဲ့အခါမွာ ဒီလို ဒန္ေပါက္ထမင္း ရလာပါတယ္…။
ၾကက္သားဟင္းကေတာ့ ဘာမွ ထူးထူးေထြေထြ မဟုတ္ပါဘူး။ ၾကက္သြန္နီေတြနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို စက္နဲ႔ ၾကိတ္ၿပီး Pressure Cooker ထဲမွာ ဆီသတ္ပါတယ္။ သၾကားေလး နဲနဲထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေတာ္ေတာ္ႏြမ္းေတာ့ ျငဳတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႕ အသင့္အတင့္ ထည့္တယ္။ ၿပီးရင္ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သား ထည့္၊ ဒန္ေပါက္ထဲထည့္တဲ့ မဆလာထည့္… ၿပီးရင္ အဖံုးအုပ္ၿပီး ၁၂ မိနစ္ကေန ၁၅ မိနစ္ေလာက္အထိ ခ်က္တယ္…။ အခုလို ၾကက္သားဟင္းရတယ္။
ခုနက ဖယ္ထားတဲ့ ၾကက္ရိုးကို ျပဳတ္ၿပီး အရည္ကို ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႔ ဟင္းခ်ိဳခ်က္၊ ခ်ခါနီးမွာ ျငဳတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ၿပီး အုပ္… ခ်ဥ္ေပါင္ ဟင္းခ်ိဳရတယ္…။
ၾကက္သြန္နီနဲ႔ သခြားသီးကို ပါးပါးလွီးၿပီး သၾကား၊ ဆား၊ ျငဳတ္သီးစိမ္း၊ သံပုရာသီးတို႔နဲ႕ ေရာနယ္ၿပီး အခ်ဥ္လုပ္တယ္။
ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ ကေတာ့ တခါတခါမွာ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ေၾကာ္တယ္။ တခါတခါမွာ Ready Made အထုပ္ေတြ ေဖါက္ပါတယ္။ Ready Made ေတြထဲမွာေတာ့ Feel က ေရာင္းတဲ့ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္က အစပ္ေပါ့ေပါ့ အငန္ေပါ့ေပါ့နဲ႔ ေတာ္ေတာ္ေလး အဆင္ေျပပါတယ္။ အဲဒါေတြေတာ့ ဓါတ္ပံုမရိုက္ျဖစ္လို႕ ျပစရာ မရွိဘူး…။ ေဆာရီးပါ။
ဒီလိုဆိုရင္ ဒန္ေပါက္ထမင္း၊ ၾကက္သားဟင္း၊ ခ်ဥ္ေပါင္ ဟင္းခ်ိဳ၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္ေတြနဲ႔ စံုစံုလင္လင္ ထမင္းပြဲျပင္လို႔ ရၿပီေပါ့…။
ၿပီးရင္ေတာ့ NTUC မွာ အလြယ္တကူ ဝယ္လို႕ရတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ဘူးေတြကို သၾကားနဲ႕ ေရာေမႊ… ေရခဲထည့္ၿပီး အအီေျပ ေသာက္ဖို႕ တခါထဲ ျပင္ထားလို႕လဲ ရပါေသးတယ္…။ ဒန္ေပါက္နဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔ လိုက္တယ္ ေျပာၾကတယ္…။
အေပၚမွာေျပာခဲ့တဲ့ ဒန္ေပါက္ခ်က္စရာ ပစၥည္းေတြ အားလံုးကို Mustafa လို ဆိုင္ၾကီးမွာ တစုတစည္းထဲ ဝယ္လို႕ရသလို ကိုယ္တို႕ အနီးအနားက Neighborhood အိႏၵိယ ဆိုင္ေလးေတြမွာလဲ ဝယ္လို႕ရပါတယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ သြားရလာရ သက္သာတဲ့ အိမ္နားက အိႏၵိယ အေရာင္းဆိုင္က ဝယ္ေလ့ရွိပါတယ္။
စကားစပ္လို႕ ေျပာျပရရင္ အဲဒီပစၥည္းေတြ ကိုယ္သြားဝယ္တိုင္း အိႏၵိယႏြယ္ဖြား ေစ်းေရာင္းသူေတြက ကိုယ့္ကို တအံ့တၾသ ၾကည့္ၾကပါတယ္။ မသိရင္ တရုပ္လို႕ အျမဲတမ္း အထင္ခံရတဲ့ ကိုယ့္ရုပ္ရည္နဲ႔ ဝယ္တဲ့ပစၥည္းေတြနဲ႕ မလိုက္ဖက္ဖူးေလ…။ တခါ… ႏွစ္ခါ… သံုးခါေလာက္အထိ သူတို႕က မေမးေသးပါဘူး…။ ဒါေပမယ့္ ေလးခါေျမာက္ေလာက္မွာ စိတ္မရွိပါနဲ႔… အစခ်ီတဲ့ စကားနဲ႔ ကိုယ့္ကို ဒါေတြဝယ္ၿပီး Nasi Brayani ကို ဘယ္သူက ခ်က္မွာလဲ လို႕ ဖြင့္ဟ ေမးျမန္းလာပါေတာ့တယ္…။
ကိုယ္ကလဲ ကိုယ္တိုင္ ခ်က္မွာ ျဖစ္တဲ့အေၾကာင္း ရယ္က်ဲက်ဲနဲ႔ ေျပာျပေတာ့ သူတို႕တေတြ တေယာက္မ်က္ႏွာကို တေယာက္ၾကည္ၿပီး ကိုယ္နားမလည္တဲ့ ဘာသာစကားေတြနဲ႔ အဘား အဘား ေျပာေန ဆိုေနၾကတာ ေတြ႕ရပါတယ္…။ သူတို႕ေတြရဲ႕ တိုင္းရင္းသား ရိုးရာ အစားအစာနဲ႔ သူတို႕ရဲ႕ ေစ်းကြက္ကို ဒီတရုပ္မေတာ့ ဖ်က္လို ဖ်က္ဆီး လုပ္ေနၿပီ လို႕မ်ား ေျပာေနၾကေလသလား… ဒါမွမဟုတ္ သူတို႕ဘာေတြမ်ား ေဝဖန္ ေျပာဆိုေနၾကတာလဲ... သိႏိုင္ပါဘူးေလ…။
ဘာပဲျဖစ္ျဖစ္ပါ… မၾကားခ်င္လဲ နားပိတ္ထားလိုက္... ငါကေတာ့ ဒါကို ဆက္ေျပာမွာပဲ… ဆိုတဲ့ စိုင္းစိုင္းသီခ်င္းလို… မၾကည့္ခ်င္လဲ မ်က္စိမွိတ္ထားလိုက္... ကိုယ္ကေတာ့ ဒါကို ဆက္ခ်က္မွာပဲ… လို႕ ေၾကြးေၾကာ္ရင္း အခါအခြင့္သင့္လို႕ ဒန္ေပါက္ခ်က္ဖို႕ အေၾကာင္းဖန္ လာေလတိုင္း လိုသမွ်ပစၥည္းေတြ သူတို႕ဆိုင္က သြားဝယ္ၿပီး အေပၚက နည္းအတိုင္း ခ်က္ျဖစ္ေနမွာပါပဲ…။ သူငယ္ခ်င္း မိတ္ေဆြေတြလဲ အခ်ိန္ရရင္ ခ်က္စားၾကည့္ၾကပါ လို႕ တိုက္တြန္းလိုက္ပါတယ္။
ေကာ္မန္႕ထဲမွာ Ghee ေထာပတ္အေၾကာင္း ေမးလာတာမို႕ ဓါတ္ပံုေလး ထပ္ျဖည့္လိုက္ပါတယ္။ အိမ္မွာ ဝယ္ၿပီးသား ကုန္ေနလို႔ အင္တာနက္က ရွာၿပီး တင္လိုက္တယ္။ NTUC, Giant, Cold Storage နဲ႔ Neighborhood ကုန္စံုဆိုင္ေတြမွာ အလြယ္တကူ ဝယ္လို႕ရႏိုင္ပါတယ္... း))
မွတ္ခ်က္ ။ ။ မ်က္ႏွာစာအုပ္မွာ အေပါင္းအသင္းေတြကို ပံုနဲ႕ျပၿပီး မစားရ ဝခမန္း လုပ္တာ အားမရေသးလို႕ အခု ဒီဘေလာ့ဂ္ေပၚကို ဆြဲထုတ္လာတယ္လို႔ မထင္ၾကပါနဲ႕ေနာ္…။ ဒါ မွ်ေဝတာ လို႔ ေခၚပါတယ္…။
၂ခါရွိ၊ ႏွစ္ခိရွာသြားျပီဆိုေတာ႔ ေခၚေကၽြးသင္႔ျပီထင္တယ္...ငွင္း ငွင္း
ReplyDeleteဒန္ေပါက္ကို တစ္ခါခ်က္ဖူးတယ္၊
ReplyDeleteေကာင္းတယ္လို႕ ေျပာၾကတယ္၊
ခ်က္နည္းေတာ့ မသက္ေ၀ခ်က္တာနဲ႕ တူသလိုပဲ၊
တေန႕ေတာ့ ျပန္စမ္းၾကည့္ဦးမယ္၊
ေတာ္တာ ေတာ္တာ ငွါးမယ္ေနာ္
ReplyDelete:)
မအိပ္ခင္ စက္မပိတ္ခင္ေလးမွာ အစ္မရဲ႕ပုိ႔စ္အသစ္တက္တာေတြ႔လုိ႔ လာငတ္...အဲေလ..လာဖတ္သြားပါတယ္။ ဇြန္လည္း ဟုိတုန္းက ခ်က္ဖူးတယ္။ အင္တာနက္ထဲကရွာေတြ႔တဲ့ ခ်က္နည္းအတုိင္း ခ်က္ၾကည့္လုိက္တာ ျဖစ္သြားတယ္။ ၾကက္သားကုိေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔နယ္ၿပီး တစ္ညသိပ္ထားလုိက္တယ္။ ဆန္ကုိ အေပ်ာ့တစ္ထပ္၊ အမာတစ္ထပ္ခြဲၿပီး ခ်က္တယ္။ သစ္ဂ်ပုိးနဲ႔ ကရေ၀းရြက္ေတြကုိ ေထာပတ္ဆီနဲ႔သတ္လုိက္တယ္။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ရတာေတာ့ လက္တေညာင္းပဲ။ ခ်က္နည္းအတိအက်ေတာ့ မမွတ္မိေတာ့ဘူး၊ ကုိယ္တုိင္ဒံေပါက္ခ်က္မစားျဖစ္တာ ၆ႏွစ္ေလာက္ရွိၿပီဆုိေတာ့.. :D
ReplyDeleteက်န္သြားလုိ႔... အစ္မတုိ႔ ခ်က္တာပဲ လုိက္စားမလားလုိ႔ စိတ္ကူးေနတယ္...အဟဲ
ReplyDeleteအမ.. အစာနဲ့မ်ွားေတာ့ လာအနံ႔ခံ..အဲ..ဟုတ္ေပါင္.လာစားသြားတယ္။
ReplyDeleteျမတ္ႏိုး
စိတ္ညစ္တာ္ ၾကီးေတာ္ရယ္ ေဖ့စ္ဘြတ္မွာ နွိပ္စက္တာ အားမရလို႔လားးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး။
ReplyDeleteေျပာစမ္းပါ။
မအယ္
မမေရ... မီးပူတိုက္ရင္း လာၾကည့္မိလိုက္တာ.. ငါးပါးေမွာက္ေရာ.. ဗိုက္ဆာလာျပီဗ်ိဳ႕.. ေနာက္တစ္ခါ မမရဲ႕ နည္းအတုိင္း ထမင္းကုိ ႏွပ္ၾကည့္ဦးမယ္... ဒါ့ပုံေလးေတြကလည္း ရိုက္တဲ့သူေတာ္ေတာ့ ဒန္ေပါက္စားခ်င္စိတ္ကုိ ေပါက္လာတယ္.. :D
ReplyDeleteအဟိ... ဆူခံရၿပီ...
ReplyDeleteႏွိပ္စက္တာ ဟုတ္ပါဘူး မအယ္ရယ္... မွ်ေဝတာပါ... း))
ကလူသစ္၊ ညီမဇြန္... ေနာက္တခါ ခ်က္ရင္ ေခၚမယ္ေနာ္... မလာရင္ အသိပဲ...
ညီမ ျမတ္ႏိုး... လာလည္ရင္ ခ်က္ေကြ်းမယ္ေလ...
အျပံဳးပန္း... ခ်က္ပါအံုး... ခ်က္ၿပီးရင္ ျပေနာ္...
Hmoo... ဒီလိုငွားလို႕ ရရိုးလား... :P
ညီမ ႏုစံ... ခ်က္ၾကည့္ပါ... မခက္ပါဘူး... လုပ္ရတာ နဲနဲ အမယ္မ်ားတာ တခုပါပဲ... း))
ကလူသစ္ကို ေထာက္ခံပါတယ္။ :))
ReplyDeleteေၾသာ္ မွ်ေ၀တာကိုးးးး
ReplyDeleteစလံုးေရာက္ရင္ အမသက္ေ၀ရဲ႕ အိမ္တံခါးေခါက္ၿပီး မွ်ေ၀ဖို႔ ပူဆာရအံုးမယ္ ... အဲဒီေတာ့မွ ထြက္မေျပးေၾကး :)
အဲ့လိုပဲ ေခါ္မယ္ ေခါ္မယ္ ေျပာေနတာ ခနခန ကို ရွိေရာ...ေခါ္သံလဲ မျကားမိ...
ReplyDeleteျပာျပာ
အစ္မ ဒံေပါက္က ေရာင္စံုေလးေနာ္.. စိတ္ရွည္လက္ရွည္ခ်က္ထားတာ စားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ..
ReplyDeleteတို႕ဘေလာ႕ေရးတယ္ေလ.သိတယ္မဟုတ္လားသယ္ခ်ငး္ေတြေလ..
ReplyDeleteအေရာင္ေလးက စံုလို႕
ReplyDeleteလွလိုက္တာ
သီဟိုဠ္ေစ႕ကေတာ႕ စားခ်င္႕စဖြယ္အေကာင္းဆံုးပါဘဲ။
ဒါေပမဲ႕ အရင္ကုန္တာက ၾကက္သားဟင္းမ်ား ျဖစ္မလား မသိဘူးေနာ္။
မွ်ေ၀တာ ေက်းဇူးပါ။ တကယ္ေကၽြးျပီး မွ်ေ၀ရင္လဲ သိပ္ေကာင္းမွာဘဲ း)
အန္တီသက္ေ၀ရဲ႔ လက္ရာကိုေတာ႔ အဘား အဘား ေအာ္သြားၿပီ။ မိုက္တယ္။
ReplyDeleteေစာေစာစီးစီး လာၾကည္႔မိတာ ခုခ်က္ခ်င္း ဒန္ေပါက္စားခ်င္စိတ္ေပါက္သြားၿပီ။ ၀ဋ္လည္တာၿဖစ္မယ္။
ခ်က္စားမယ္ .... ခ်က္စားမယ္ .... ခ်က္စားမယ္ ဟု ၃ၾကိမ္ ၃ခါတိတိ ေၿကြးေၾကာ္သြားပါေၾကာင္း။
Hello !! How are you ??
ReplyDeleteHave we met each other before ??
(ဒန္ေပါက္ မ်က္ႏွာကို ေစ့ေစ့ ၾကည့္၍ ႏႈတ္ဆက္သြား...)
ဒန္ေပါက္ ကေတာ့ ကိုယ္နဲ႔မတည့္တဲ့အစာပဲ
ReplyDeleteကဲပါေလ... ထံုးစံအတိုင္း ေရာဂါေတြ မသိခ်င္ေယာင္ေဆာင္ၿပီး တြယ္လိုက္ပါဦးမယ္...
ၿပံဳးၿပံဳး ၿပံဳးၿပံဳးနဲ႔
ပံုေတြျမင္ရတာ စားခ်င္စရာၾကီး ခ်က္နည္းက သိပ္ေတာ့မလြယ္လွဖူးဗ်ိဳ.၊ ၀ယ္စားလိုက္တာပဲ ေကာင္းမယ္ထင္ပါတယ္
ReplyDeleteမမသက္ေဝရဲ႔ဒန္ေပါက္အေရာင္ေလးက တကယ့္ ဒန္ေပါက္နဲ႔ တူတယ္.... မႀကိဳက္တဲ႔ အစားစာေတြထဲမွာ တခုအပါဝင္ပဲ။ အလွဴအိမ္သြားလို႔ ဒန္ေပါက္နဲ႔တိုးရင္ေတာင္ ထမင္းျဖဴစားခြင့္ႀကံဳရင္စားၿပီး အခ်ိဳပြဲပဲ စားခဲ႔တာမ်ားတယ္... ဒါေပမယ့္ ခုလိုေလးေတြ႔ေတာ့ စမ္းခ်က္ႀကည့္ခ်င္တယ္... စေနေန႔ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ အိမ္မွာ မိုႏိုပိုလီေဆာ့ဖို႔ ခ်ိန္းထားေသးတယ္.... ခ်က္ရေကာင္းမလား စဥ္းစားေနတယ္....ခ်က္ျခင္းရဲ႔ အႏုပညာကို စိတ္ဝင္စားေပမယ့္ ပင္ပန္းၿပီး ေနာက္ရက္ အလုပ္မသြားႏိုင္မွာလဲ ေၾကာက္ရေသးတယ္.. အရမ္းပင္ပန္လားဟင္ မမ။
ReplyDelete(အရမ္း အရမ္းကို လက္တည့္စမ္းခ်င္ေနသူ)
အမေရ... ဒံေပါက္အေၾကာင္း စိတ္စြဲသြားတာ မနက္ထိပဲ။
ReplyDeletespices ေတြနဲ႔အတူနယ္ထားတဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္နဲ႔တစ္ညသိပ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကုိေလ မခ်က္ဘဲ ဆီစစ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြနဲ႔အတူ ေရာနယ္ၿပီး အုိးေအာက္ဆုံးမွာထားၿပီး အေပၚကေန ထမင္းေတြကုိ အလႊာလုိက္ျပန္ခင္းတာ။ ထမင္းနပ္သြားတဲ့အခ်ိန္ ၾကက္သားကလည္း ႏူးအိၿပီး ဆုိင္ကအတုိင္း ထြက္လာတယ္။ အာဗန္ရွိရင္ ပုိအဆင္ေျပတယ္။ ဇြန္မခ်က္ျဖစ္တာ အိမ္မွာ အာဗန္မရွိတာလည္း ပါတယ္။ အခုအမခ်က္တာ အားက်ၿပီး memory ကုိ recall ျပန္လုပ္မိသြားတာ။
တကယ္ေတာ့ အစာအိမ္သမားနဲ႔ ဒံေပါက္က မတည့္လွဘူး။ း(
စကာၤပူလာရင္ မမသက္ေ၀လက္ရာ လာစားမယ္..:P
ReplyDeleteသက္ေ၀က ဒီလိုေတြလဲ ရတယ္ေပါ့...
ReplyDeleteေတာ္လိုက္တာ... (တကယ္ေျပာတာပါ ဒီလိုေတြ အစံုရဖို႕ မလြယ္ဘူး...)
အရင္က သက္ေ၀ဆီမွာ ဟင္းခ်က္တာေတြ တင္တာ မေတြ႕ဖူးဘူး... ဒီပိုစ့္က ပထမဆံုးပဲ ထင္တယ္ေနာ္...
ေနာက္လဲ ခ်က္ျဖစ္တာေလးေတြရွိရင္ မွ်ေ၀ပါအံုး...
အားေပးခ်င္လို႕ပါ
ဖဘမွာ ႏိွပ္စက္ရတာ မဝလို ့လားအင္ ..ဟြင့္
ReplyDeleteစလံုးက မဟုတ္ၾကတဲ့ သူမ်ား ဒီကိုေရာက္ရင္ အေၾကာင္းၾကားပါ... တကယ္ၾကီးကို ခ်က္ေကြ်းပါ့မယ္...
ReplyDeleteစလံုးက အိမ္နီးခ်င္း ဘေလာ့ဂ္ဂါမ်ား... အခါအခြင့္သင့္ရင္ ခ်က္ေကြ်းမွာေပါ့... ဒါေပမယ့္ ခက္တာက ဖိတ္ရင္ မလာၾကတာက ဆိုးတယ္... (ကိိုယ္က အစ... :P)
ညီမ ဇြန္... Oven နဲ႕ ဘယ္လိုခ်က္ရမွန္းမသိဘူး... Oven က ပူတင္းနဲ႔ Honey Chicken ပဲ လုပ္စားျဖစ္ေနတယ္...
ညီမ ပူးေတ... လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြ နည္းနည္းခ်င္းစီ ၾကိဳဝယ္ထားႏိုင္ရင္ မပင္ပန္းလွပါဘူး မဟုတ္ရင္ေတာ့ ေတာင္ေျပးလိုက္ ေျမာက္ေျပးလိုက္နဲ႕ သိပ္မလြယ္ဘူး... အမဆို မခ်က္ခင္ ၂ ရက္ ၃ ရက္ေလာက္ထဲက အဆင္သင့္သလို ၾကိဳဝယ္ထားတယ္...စမ္းၾကည့္ပါ ညီမ... အဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္... း))
ဒီပိုစ့္ကို လာရာက္ အားေပးၾကသူမ်ားကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...။
ခ်က္ျပီးသားပဲစားခ်င္တယ္...။ကိုယ္တိုင္ေတာ့ အျဖစ္မ၇ွိဘူးဗ်ိုး...။
ReplyDeleteတကယ္မွ်ေဝခ်င္ရင္ ...ဒီတခါခ်က္ျပီး မွ်ေဝလိုက္ေလ...
ReplyDeleteစ လုံးလာရင္ေတာ့ ငါ့ႏွမကို ေသခ်ာခ်က္ေၾကြးခိုင္းမယ္...
May I know where to buy gee butter at SG? if u dont mind pls show me the photo of gee butter. Thanks
ReplyDeleteမမ....တကယ္ခ်က္ေကၽြးမွာဆုိ ဂ်င္းကုိလည္းခ်န္မထားရဘူးေနာ္။ း)
ReplyDeleteInteresting Comment from Khun Cho Facebook...
ReplyDeleteIt's really matching with this post...!!!
Cooking is a form of art that eventually metamorphoses food into pieces of...... :)
ထမင္းစားခ်ိန္မွာမွ လာၾကည့္မိတယ္
ReplyDeleteဂီြကနဲျဖစ္သြားျပီး ျပန္ပါျပီ..
ခ်က္ျခင္း အႏုပညာ ကို ႏွလံုးသြင္း ခံစားၿပီး ျပန္သြားၿပီဗ်ာ
ReplyDeleteခင္မင္စြာျဖင္႔
ေရႊစင္ဦး
မႀကီးခ်က္တဲ့နည္းက သူငယ္ခ်င္းအေမ သင္ေပးသြားတဲ့ နည္းနဲ႔ အတူတူပဲ...
ReplyDeleteအန္တီက ဘယ္ဟာပဲျဖစ္ျဖစ္ က်န္ေနေသးရင္ မသိုးေအာင္လို႔တဲ့၊ ၾကာရွည္ပိုခံတယ္တဲ့...
က်ေနာ္လဲ အဲ့အန္တီ သင္ၿပီးေနာက္ ကိုယ့္ဟာကိုယ္ ၃ခါေလာက္ ခ်က္ဖူးတယ္...
တခါက အေရာင္တင္မႈန္႔ကို အနီလား၊ လိေမၼာ္လားလို႔ေမးတာကို အနီလို႔ မွားဝယ္မိတာ ထည့္ၿပီးေတာ့မွၾကည့္ေတာ့ ဆိုးလိုက္တဲ့ အေရာင္၊ ေနာက္တေခါက္က်မွ လိေမၼာ္ေရာင္ထည့္မွ အမွန္ျဖစ္သြားတယ္...
ျပႆနာက ထမင္းေမႊျခင္းအတတ္ မကြ်မ္းက်င္ေတာ့ ဆန္နည္းနည္းက်ိဳးသြားတဲ့အခါ ဒန္ေပါက္က သိပ္မလွေတာ့ဘူး...
အေသအခ်ာကို ခ်က္ထားတာပဲ..
ReplyDeleteအဲ့လို အက်အန မခ်က္တတ္ပါဘူးေတာ့။
ျဖစ္သလို အလြယ္နည္းပဲ ခ်က္တတ္တယ္..။
ဒါနဲ႔..တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္
ဒီေန႔ အမဲသားဝယ္လာတယ္..
ဒန္ေပါက္ခ်က္မယ္ရည္ရြယ္ျပီးး ဆား ဂ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ
နဲ႔ နယ္ထားတယ္.။
ဘယ္ေန႔ခ်က္ျဖစ္မယ္မသိေသး။
ခခက ၾကိဳက္လြန္းလို႔..။
ကိုယ္တိုင္ကေတာ့ သိပ္ မစားျဖစ္။
ေပါက္